- اجتماعی, فیلم و سینما

حضور قوه قضاییه و حاشیه امن تولید مستند/ تولید به همراهی قوه قضاییه نیاز دارند

 
علی بلندنظر، نویسنده و کارگردان مستند «تفنگداران جنوب»، قوه قضاییه را یکی از مهم‌ترین سازمان‌هایی دانست که می‌تواند با ایجاد حاشیه امن برای هنرمندان آن‌ها را در روند تولید همراهی کند. 
 

علی بلندنظر، نویسنده و کارگردان مستند «تفنگداران جنوب» در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، درباره این مستند که در بخش جایزه شهید آوینی هفدهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت حضور دارد، توضیح داد: در اواخر قرن نوزدهم میلادی برابر با ۱۲۹۵ شمسی، انگلیس یک نیروی نظامی در جنوب ایران به مرکزیت شیراز تشکیل می‌دهد. 

وی ادامه داد: تمامی مردم جنوب کشور به ویژه قشقایی‌ها و کازرونی‌ها در اعتراض به این موضوع قیام می‌کنند. رهبری این اعتراض به رهبری صورت‌الدوله قشقایی و ناصردیوان کازرونی با حکم جهاد سیدعبدالحسین لاری انجام می‌شود. این واقعه تاریخی موضوع مستند ملی و ضداستعماری «تفنگداران جنوب» است. 

بلندنظر مطرح کرد: این مستند همزمان و به طور موازی به داستان ایاز کاپیتان‌کش یکی دیگر از قهرمان‌های ایل قشقایی هم پرداخته است. 

این مستندساز بیان کرد: ما شخصیت‌های تاریخی و قهرمان‌های زیادی در تاریخ گذشته و حتی معاصرمان داریم که پرداختن به آن‌ها هم در زمینه ملی و هم آشنایی مخاطبان با آنچه بر این سرزمین گذشته است، موثر خواهد بود. 

وی توضیح داد: جشنواره سینماحقیقت یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های آسیا و از معتبرترین رویدادهای هنری خاورمیانه به شمار می‌آید. قطعا این رویداد در دیده شدن و معرفی مستندسازان بسیار تاثیرگذار است. حضور آثار مستندسازان در این جشنواره بازخورد خوبی دارد و قطعا اگر جایزه‌ای هم دریافت کنند که اعتبار این حضور را دوبرابر خواهد کرد. 

این هنرمند با اشاره به نقش تاثیرگذار قوه قضاییه در همراهی با مستندسازان گفت: ساخت آثار پژوهش‌محور تاریخی مثل «تفنگداران جنوب» که بیشتر با قومیت‌ها درگیر است ممکن است باعث دلخوری و ناراحتی شود. قوه قضاییه در چنین مواردی با بررسی اسناد و مدارک معتبر کارگردان می‌تواند به این حوزه ورود کرده و شرایط تولید را برای فیلمساز بهبود بخشد. 

وی ادامه داد: حضور قوه قضاییه می‌تواند امنیتی را برای فیلمساز فراهم کند که با آسودگی خاطر و به دور از حواشی روایتگر واقعیت همانگونه که بوده و هست، باشد. چراکه مرور تاریخ در بحث رشد آگاهی اجتماعی بسیار موثر است. 

بلندنظر در پایان سخنانش گفت: ما در شرایطی هستیم که شبکه‌های خارج از کشور مدعی همراهی و همدلی با مردم هستند، اما تاریخ گواه جنایت‌هایی است که کشوری مثل انگلستان در ایران مرتکب شده است. این تاریخ باید به گوش و نظر نسل جوان برسد تا با شناخت آن بتوانند در برهه‌های حساس تصمیم‌گیری درستی داشته باشند. 

میزان