صحنه رقابت سیوپنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در روز آخر خود، اجرای پنج نمایش را پشت سر گذاشت تا با بسته شدن پرونده اجراها، تمامی نگاهها برای راهیابی به تئاتر فجر به رأی داوران این جشنواره دوخته شود.
به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری، صحنه رقابت سیوپنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری در روز آخر خود، اجرای پنج نمایش را پشت سر گذاشت تا با بسته شدن پرونده اجراها، تمامی نگاهها برای راهیابی به تئاتر فجر به رأی داوران این جشنواره دوخته شود.
در سومین و آخرین روز اجراهای سیوپنجمین جشنواره تئاتر این استان، نمایشهای “شهر شکلاتی”، “برانکو باریچو”، “حریر و ماهیگیر”، “پوتینهای خاکی” و “آخرین حکایت فرهاد” به روی صحنه رفت.
شهر شکلاتی به عنوان نخستین اثر نمایشی این روز از ساعت ۹ صبح در تماشاخانه مهر شهرکرد اجرا شد، اجرایی از سوی هنرمندان شهرستان کیار که سیدشجاع زیلابی، فرماندار این شهرستان را هم به جمع تماشاگران اضافه کرد.
ندا ثابتی، نویسنده نمایشنامه شهر شکلاتی هم که به عنوان صاحب اثر، خود را از تهران به شهرکرد رسانده بود، بازی بازیگران این اثر به کارگردانی رضا علوی اشکفتگی را به تماشا نشست تا پرداخت جدیدی از آنچه خود نوشته بود را نظارهگر باشد.
صفحهای شطرنجی با صندلیهای سفید چوبی، موسیقی زنده و پس زمینهای از انیمیشنهای کوتاه به اضافه نام شیرین شهر شکلاتی، نشان از داستانی منظم در این نمایش میداد که با گذشت دقایقی از اجرا، تماشاچیان را با نوعی بهمریختگی نهفته و آشکار در بطن داستان آشنا کرد.
در این نمایش که به گفته ثابتی نویسنده آن، گاهی با برداشتهای نقادانه از روزگار کنونی نیز همراه میشود، داستان مسافری متخصص در شهری پرآشوب و خالی از عناصر فرهنگی روایت شد که مردمان آن نسبت به زیباییها و حتی جنایتها بی تفاوت شدهاند.
پس از نمایش شهر شکلاتی، اجراهای روز آخر جشنواره سی و پنجم در پلاتوی امیرکبیر شهرکرد ادامه یافت و رضا ولیپور دهکردی در مقام نویسنده و کارگردان و به نمایندگی از شهرستان شهرکرد نمایش “هشت” یا “برانکو باریچو” را برای مخاطبان جشنواره به روی صحنه آورد.
این نمایش که به دلیل محدود بودن فضای تماشاگران در دو نوبت اجرا شد، بنا به گفته ولیپور صحنهای از ارتباطات انسانی را پیش چشم تماشاگران قرار داد. خانه کوچک چوبی این نمایش، تنهایی و انزوای خلبان پیری را به تصویر کشید که دخترش میکوشد گرمای محبت و دوستی را در آن ایجاد کند.
در ادامه جشنواره سی و پنجم در نوبت عصر روز چهارشنبه با اجرای نمایش «حریر و ماهیگیر» از ساعت ۱۶:۴۵ در آمفی تئاتر امیرکبیر پیگیری شد. نمایشی نامآشنا برای آنانی که سعدی سینمای ایران را به خوبی میشناسند و نام این اثر را نه تنها در کارنامه هنری او بلکه در اجراهای مختلف از گروههای هنری نیز دیدهاند.
حریر و ماهیگیر نوشته زندهیاد علی حاتمی را این بار گروه هنری خورشید به کارگردانی آزاده سعیدی در جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری ارائه کردند، نمایشی که همچون اثر هنری شهر شکلاتی از موسیقی زنده نیز برخوردار بود و با اشعار عامیانه و داستانهای فولکلور، مخاطبان را در لحظاتی بر سر ذوق آورد.
پوشش رنگارنگ بازیگران و حرکتهای گاه آرام و گاه ناآرام آنها در این نمایش حاضر در جشنواره سی و پنجم برای روایت داستان شخصیتهای حریر و ماهیگیر و تلاش آنها برای رهایی و رسیدن به دریا تا حدود ساعت ۱۸ ادامه داشت و شلوغترین لحظات پس از اجرا را در سالن کوچک آمفی تئاتر امیرکبیر رقم زد.
مشتاقان تئاتر پس از پایان نمایش حریر و ماهیگیر خود را به تماشاخانه مهر رسانند تا در همراهی با دیگر مخاطبان، ۲ نمایش پایانی جشنواره را نیز نظارهگر باشند. با آنکه همچون شبهای پیشین، تماشاگران منتظر اجرای سومین نمایش خیابانی در محوطه این تماشاخانه بودند، مسئولان همه را به طبقه دوم این مجتمع فراخواندند تا به این شکل بر سرمای هوای غلبه کرده و فضای گرم جشنواره را در بخش خیابانی همچنان پررونق نگه دارند.
در این بخش علی اصغر امیری به عنوان نویسنده، کارگردان نمایش “پوتینهای خاکی” را برای تماشاچیان گردآمده در سالن طبقه دوم مجتمع مهر روایت کرد. همانطور که از نام اثر مشخص بود، امیری به روایت داستانی از یک رزمنده دوران دفاع مقدس پرداخت. رزمنده غواصی که در درگیری ذهنی خود، وقایعی از کودکی خود تا جنگ را بازخوانی میکند.
با پایان نمایش پوتینهای خاکی، نوبت به آخرین نمایش سی و پنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری رسید.
“آخرین حکایت فرهاد” به نویسندگی مهدی باقری که در سالهای گذشته چندین اجرا و همچنین جوایز متعدد را از آن خود کرده بود، این بار از سوی هنرمندان بروجنی و به کارگردانی سروش ضیاء به جشنواره سی و پنجم چهارمحال و بختیاری آمد.
فضایی از یک خانه معمولی در صحنه نمایش نشانگر روایت یک داستان خانوادگی در آخرین حکایت فرهاد بود که شاید بتوان آن را طولانیترین نمایش این دوره از جشنواره نیز دانست.
فرهاد پسر خانوادهای که داستان نمایش حول او میچرخید به همراه برادر معلول و تنها خواهرش و همچنین مادر و پدر و عشق از دست رفتهاش به بیان تفاوتهای فکری نسلها و کشوقوسهای مشکلات خانوادگی و اجتماعی در این نمایش پرداختند تا سرانجام پس از سه روز و اجرای ۱۳ نمایش، پرونده اجراهای جشنواره سی و پنجم چهارمحال و بختیاری بسته شود. گفتوگوها و گمانه زنیها برای شناخت برترینهای این جشنواره هم که از نیمه نمایش آخرین حکایت فرهاد میان تماشاچیان و گروههای هنری حاضر در جشنواره شدت بیشتری یافته بود تا دقایقی پیش از آخرین نشست نقد و بررسی آثار ادامه داشت.
حالا پس از ماهها تلاش برای اجرای سی و پنجمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری، نگاهها به آیین پایانی این جشنواره است تا برترینها با نظر هیات داوران معرفی و اعلام شوند. این آیین نیز پنجشنبه ۱۸ آبان از ساعت ۱۴:۳۰ در تماشاخانه مهر شهرکرد برگزار خواهد شد.
جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری با ۳۵ دوره اجرا به عنوان یکی از با سابقهترین رویدادهای هنری این استان شناخته میشود.
ایکنا