- ورزش

چگونه کم اشتباه‌ترین دوره داوری تاریخ آسیا رقم خورد

رونمایی سه فناوری جدید فوتبال در دوحه؛

جام ملت‌های آسیا 2023 به ایستگاه پایانی نزدیک می‌شود دیدار نهایی هجدهمین دوره مسابقات هفته آینده بین تیم‌های قطر و اردن برگزار می‌شود.

 

این دوره از مسابقات جام ملت‌های آسیا با حضور 24 تیم برگزار شد و در 50 مسابقه‌ای که تاکنون انجام شده است، از فناوری مدرن فوتبال نیز استفاده شد؛ اتفاقی که برای اولین‌بار در این رویداد قاره‌ای رخ داد.

* سیستم نیمه خودکار آفساید
برای اولین‌بار در تاریخ جام ملت‌های آسیا، سیستم کمک داور ویدئویی در تمامی مسابقات استفاده شد و علاوه بر این، این سیستم با استفاده از فناوری آفساید نیمه خودکار در هر بازی در جام ملت‌های آسیا پشتیبانی می‌شد.

با این شرایط، کنفدراسیون فوتبال آسیا، به اولین فدراسیون قاره‌ای در جهان تبدیل شد که این سیستم را در سطح مسابقات تیم‌های ملی مردان قاره پیاده‌سازی کرد. هر دو سیستم VAR و آفساید نیمه خودکار تاکنون به‌طور یک‌پارچه در طول مسابقات مورد استفاده قرار گرفته‌اند که نشان دهنده تعهد AFC برای بهبود دقت و یک‌پارچگی فرآیند تصمیم‌گیری توسط داوران مسابقه است.

* دوربین‌های تاکتیکی
کنفدراسیون فوتبال آسیا به منظور ارتقای آنالیز بازی‌های تیم‌ها تبلتی برای پخش مجدد تصاویر بازی روی نیمکت هر تیم برای استفاده در تحلیل‌های تاکتیکی و فنی ارائه کرده است. هر تبلت به هشت زاویه مختلف دوربین، از جمله یک فید دوربین تاکتیکی خاص، دسترسی دارد که می‌تواند برای مشاهده فیلم رویدادهای بازی استفاده شود.

این دستگاه به لطف رابط کاربری گرافیکی ساده‌اش به راحتی قابل استفاده است، به این معنی که کاربران می‌توانند به سرعت به سیستم عادت کنند و سیستم تنها با 3 ثانیه تاخیر کار می‌کند و به کاربران امکان مشاهده هر رویداد درون مسابقه را به محض وقوع می‌دهد.

همچنین در طول مسابقات، امکاناتی در اختیار مقامات پزشکی در کنار زمین قرار گرفت تا برای افزایش اثربخشی و شناسایی آسیب‌ها تمام اتفاقات را در زمان واقعی مشاهده کنند. این ویژگی به پزشکان کنفدراسیون فوتبال آسیا اجازه می‌داد تا پس از بررسی وقایع روی تبلت‌ها، اطلاعات اولیه مربوط به هر وضعیت پزشکی را با همتایان خود در تیم‌های شرکت کننده در مسابقه در میان بگذارند.

* ردیابی الکترونیکی

با معرفی سیستم‌های ردیابی و عملکرد الکترونیکی در جام ملت‌های آسیا 2023، می‌توان طیف وسیعی از نقاط داده فیزیکی بازیکنان مانند مسافت کل، سرعت دویدن، حداکثر سرعت و… را ثبت کرد. این سیستم‌ها با 12 دوربین ردیابی با وضوح بالا در اطراف هر یک از 9 استادیوم، قادر به پردازش داده‌های این منابع به منظور مشخص کردن مکان بازیکنان بودند.

بر اساس آنچه وب‌سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا در روز پنجشنبه اعلام کرد، تمامی داده‌ها ظرف 12 ساعت پس از سوت پایان بازی‌ها از طریق یک پلتفرم اختصاصی با تیم‌ها به اشتراک گذاشته شد.

ورزش سه