جواد انصافی، هنرمند پیشکسوت کشورمان در حاشیه نمایشگاه «رصتا» در پاسخ به این سوال که چقدر پلتفرمها در سبد محصولات نمایشیشان به آثار کودک و نوجوان توجه میکنند، گفت: هنوز تولید برای کودک و نوجوان جای کار دارد. باید پایگاه تولیداتمان از کودک آغاز شود؛ چراکه پایه اساسی ما از این مرحله است. در کودکی است که میتوان خیلی نکات را به آنها آموزش داد. ما کلی آیین در کشور داریم، که این آیینها پشتوانه فکری دارند. مثل نوروز، چهارشنبه سوری و شب یلدا.
انصافی ادامه داد: ما باید از تفکراتی که پشت سر آداب و رسوم کشورمان هست صحبت کنیم. مثلاً اگر ما درباره چرایی خانه تکانی با بچههایمان صحبت کنیم، آنها جذب خواهند شد. یا اگر مادرانمان انواع و اقسام سبزه سبز میکردند، بخاطر این بود که بسنجند کدام سبزه با کدام آبوهوا سبز شده و در کشاورزی از آن بذر استفاده کنند. اگر از فلسفه وجودی آداب و رسوم کشورمان پیش کودکان صحبت کنیم، میفهمند هر چیزی بیخودی به وجود نیامده است.
این بازیگر تئاتر در پاسخ به این سوال که پلتفرمها ترجیح میدهند سبد محصولات مختص کودکان را با دوبله آثار خارجی پر کنند، افزود: وقتی ما این همه جشن، آیین و بازی داریم، چرا باید آثار خارجی را دوبله کنیم؟ من یکی دو نمونه از بازیها را در مجموعه «خانه آبنباتی» آوردم.
وی در پاسخ به این سوال که ما حتی بجای استفاده از قهرمانان ملی، قهرمانهای تخیلی هالیوودی را به کودکانمان معرفی میکنیم، گفت: ما خودمان کلی قهرمان داریم. سیاوش، رستم و سهراب یا قهرمانان ملی افسانهای که در بازیهایمان هم وجود دارد. مثلاً «حسن کچل» با وجود اینکه کچل است، ولی بعد از مدتی به تفکر میرسد. چرا نباید از این همه قصههای زیبا استفاده کنیم؟
ایسنا