- فرهنگی, هنر

خانه عکاسان در سال جدید تلاش می‌کند به نیازهای جامعه پاسخ دهد

سیداحسان باقری ـ مدیر خانه عکاسان حوزه هنری ـ طی یک گفت‌وگو جزئیاتی را درباره عملکرد خانه عکاسان حوزه هنری در سال ۱۴۰۳ بیان کرد.

 سید احسان باقری (مدیر خانه عکاسان حوزه هنری) طی گفت‌وگویی درباره عملکرد خانه عکاسان حوزه هنری در سال ۱۴۰۳ توضیح داد: نگاه و اولویت‌های حوزه هنری در سال‌های اخیر تغییراتی داشته است؛ خانه عکاسان ایران نیز تلاش کرد که فعالیت‌هایش را براساس وظایف ذاتی خود با رویکرد فرهنگی جدید تطبیق دهد. درحقیقت حوزه هنری در سال گذشته روی مباحث فرا تهران، کودک و نوجوان و تولید، تمرکز بیشتری داشت. در همین راستا خانه عکاسان ایران هم سعی دارد که روی تولید مجموعه‌های عکس تمرکز کند و فعالیت‌های مبتنی بر فراتهران را در اولویت قرار دهد.

به گزارش ایسنا، وی گفت: خانه عکاسان ایران در سال ۱۴۰۳، ۳۰ ساله شد و به همین بهانه و تاکید بر موضوعات مربوط به نوجوانان و جوانان، برنامه «گرنت عکس سوره» با موضوع نوجوانان برگزار شد. (گرنت کمک‌هزینه‌ای است که با هدف حمایت از تولید و تکمیل پروژه‌ها به افراد داده می‌شود.)

باقری، رویدادهای مرتبط با گرنت را خیلی اثرگذارتر و حرفه‌ای‌تر از جشنواره‌ها دانست و افزود: جشنواره‌ها صرفا روی شناسایی و رشد استعدادها تاکید می‌کنند ولی گرنت‌ها کمک می‌کنند که افراد مستعد خودشان را اثبات کنند و سپس با همکاری اساتید راهنما، پروژه‌هایشان را تکمیل ‌کنند. خانه عکاسان ایران در گرنت عکس سوره در دو بخش؛ زیر و بالای ۲۴ سال فراخوان داد و شورای سیاست‌گذاری و منتورها یا اساتید راهنما تشکیل شدند. هم‌اکنون اجرای «گرنت عکس سوره» در مراحل پایانی خود قرار دارد و در نخستین دوره مجموعه عکس‌هایی با تمرکز بر مشکلات نسل زد جمع‌آوری شده است.

مدیر خانه عکاسان ایران همچنین گفت: قرار بر این است که مسیر گرنت عکس سوره ادامه داشته باشد. فصل اول این مسیر روی نمایشگاهی که سازمان تبلیغات اسلامی برای مسئولان می‌گذارد، متمرکز شده بود تا بتواند عکس‌هایی ناب از ناهنجاری‌ها و تهدیدهای پنهان جامعه را که کمتر به چشم ایشان می‌آید، بازگو کند. این فصل، نگاهی سلبی به چالش‌های نسل زد دارد و تلاش دارد که مشکلات نوجوانان را شناسایی کند و به گوش مسئولان برساند و البته برخی مجموعه عکس‌ها بر نوجوانان الگو و پیشرو نسل زد تمرکز دارد.

وی توضیح داد: همان طور که ذکر کردم، خانه عکاسان ایران به بحث فرا تهران نیز توجه کرده است. این مرکز در آغاز، مجموعه عکس‌های زیست‌بوم فرهنگی استان سمنان را بر اساس سند اولیه زیست بوم استان سمنان جمع‌آوری کرده است. این مجموعه فقط روی میراث فرهنگی و بناهای تاریخی تمرکز ندارد، بلکه در واقع خانه عکاسان ایران تلاش کرده که آداب و رسوم، آیین‌ها و سند فرهنگی زیست‌بوم هر کدام از مناطق و خطه‌های کشورمان را در قالب تصویر به همگان معرفی کند.

مدیر خانه عکاسان ایران بیان کرد: اگر چه تولید این مجموعه در خانه عکاسان ایران با استان سمنان شروع شد و این استان یکی از کم عکس‌ترین استان‌های کشور است اما با فرایندی که طی شد مسیر تولید این مجموعه در بقیه استان‌ها بسیار هموارتر خواهد بود. خانه عکاسان ایران برای تولید محتوای این مجموعه کتاب‌ها، از عکاسان استان‌های مختلف بهره می‌برد که ممکن است که تعدادی از این عکاسان، پیش از این با حوزه هنری کار نکرده باشند.

وی در بخش دیگری از گفت‌وگو گفت: خانه عکاسان ایران بعد از افتتاح آتلیه عکس خانواده ایرانی، طرحی نوروزی برای عکاسی از خانواده حوزه هنری دارد. خانه عکاسان ایران قصد دارد در سال ۱۴۰۴، برنامه جدیدتر و متفاوتی را برای مدرسه عکاسی ایران داشته باشد تا به نیازهای جدید جامعه پاسخ مناسب بدهد. این مرکز هنری نمایشگاه‌های فرا تهران بیشتری را در سال آینده برگزار خواهد کرد و اگر بتواند فرآیند برگزاری رویداد گرنت عکس سوره را ادامه بدهد، می‌تواند براساس فصل‌های مختلف آن، نمایشگاه‌های متفاوتی را رقم بزند.

خبرآنلاین