- سبک زندگی

شکر سرخ؛ جایگزینی برای قندوشکر معمولی

 شکر سرخ از بهترین موادی است که متأسفانه در سبد غذایی مردم جای خودش را از دست داده؛ این در حالی است که جایگزین مناسبی برای قند و شکر است. درباره خواص آن دکتر محمد جعفریان، محقق طب سنتی توضیح می‌دهد.

خواص: برخلاف تصور عمومی که شکر و قند معمول را مضر می‌دانند و البته این مطلب درست هم هست، شکر سرخ در واقع محصول مستقیم و بدون افزودنی و دست‌کاری نیشکر است.

شکر سرخ علاوه بر خاصیت شیرین‌کنندگی و خواص غذایی باارزشی که دارد ویژگی‌های زیر را هم دارد:

ملین طبع است و برای درمان یبوست عالی است. (صبح ناشتا یک تا دو قاشق غذاخوری آن در آب‌جوش مصرف شود.)
ضدسرفه و نرم‌کننده مجاری تنفسی و ریه‌هاست؛ یعنی در آسم و تنگی‌نفس و سرفه‌ خشک و مزمن کارگشاست.
مولد خون صالح یعنی یک خون‌ساز با ویژگی تولید خون مفید و سالم برای بدن است.
تقویت‌کننده ماهیچه و استخوان است؛ به همین دلیل در رشد کودکان و پیشگیری و درمان آرتروز نقش مفیدی دارد.
در تقویت ارواح و قوا مؤثر است؛ به‌طوری‌که در رفع بی‌حالی و خستگی و تقویت بدن در افراد ضعیف و قوت بدن در ورزشکاران بسیار مفید است.
در شادابی بدن و مغز بسیار مؤثر است.
در عمق بدن سریع‌النفوذ است؛ بنابراین می‌توان به همراه هر داروی گیاهی که بخواهیم تأثیر آن در بدن را سرعت ببخشیم، استفاده می‌شود.
دفع‌کننده خلط سودایی و بیماری‌های ناشی از سوداست و به‌عنوان یک منضج عالی قابل‌استفاده است.
رفع‌کننده قولنج است؛ چراکه خاصیت نفوذ بالا و تحلیل ریاح و بادهای بدن را دارد.
به‌صورت خوراکی برای خون‌ریزی‌های گوارشی و به‌صورت ضماد در خون‌ریزی‌های سطح بدن خیلی کاربردی است.