فرماندار ویژه شهرستان زابل گفت: قصه و قصهگویی، هویت تاریخی و تمدنی ایرانیان بوده و از افتخارات ایرانیان همین قصهها است که توسط اساتید گرانقدر در دورانی که اثری از فضای مجازی نبود، تعریف میشد.
علی ولایتی پور در حاشیه بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی استان به میزبانی شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا به اهمیت قصهگویی اشاره و بیان کرد: یکی از مهمترین گامها برای انتقال ارزشها و مفاهیم توجه به امر قصهگویی و رواج در آن جامعه است چرا که قصهگویی به نحوی بازتابی از فرهنگ و تمدن یک ملت بوده و ماهیت هر کشور و جامعه به واسطه قصهگویی و زنده نگهداشت آن است.
فرماندار ویژه زابل یادآور شد: ایرانیان از گذشته با قصه انس و الفتی داشتهاند و مادران در کنار زمزمهٔ آیات قرآن قصهها را در گوش ما نجوا میکردند؛ اما پیشرفت فناوری و ورود به جامعهٔ مجازی، باعث کمرنگشدن این سنت در میان خانوادهها شد به باور من برگزاری جشنوارههای قصهگویی میتواند به گسترش این فرهنگ کمک کند.
وی عزم کانونهای پرورش فکری را در توسعهٔ قصهگویی و استقبال جامعه از این هنر را از جمله عواملی برشمرد که میتواند این سنت ارزشمند و تأثیرگذار را بار دیگر احیا کند.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان درعینحال تأکید کرد که کانونهای پرورش فکری بیش از ۴۰ نوع فعالیت به جامعه ارائه میدهد؛ ولی معتقدم که توسعهٔ قصهگویی در جامعه به همراهی و کمکهای تمامی دستگاههای فرهنگی نیاز دارد.
وی تأکید کرد: یکی از آثار شبیهخوان فرهنگی، جداکردن خانواده و نسل ما با قصهها بوده است و ما اگر بخواهیم که امید داشته باشیم و نونهالان امروز انقطاع نسلی با گذشته نداشته باشند، باید فرهنگ قصه که یک هنر و قصهگو هنرمند فاخر است را در جامعه زنده نگهداریم و برای نسلهای آینده معرفی شوند.
ولایتی پور با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر کتاب و کتابخوانی، گفت: مقام معظم رهبری تمامی کتابهای مربوط به جنگ و جبهه و بهخصوص کتابهای نونهالان و نوجوانان خوانده و برای برخی نیز نوشتههایی داشتهاند.
وی با بیان اینکه کتابها، سرمایههای فکری اجتماعی و علمی کشور هستند، افزود: امیدواریم اساتید گرانقدر حوزه قصهگویی پرورشدهنده نوجوانان و جوانانی باشند که جا پای آنها بگذارند.
️ولایتی پور در پایان نقش بیبدیل قصه را برای آینده کودکان مؤثر دانسته و ابراز امیدواری کرد: تلاش میکنیم امکانات و شرایط لازم را در حد بضاعت و توان فراهم کرده تا کودکان، نوجوانان و نونهالان بتوانند از فرصتهای ایجاد شده استفاده کنند و اثربخشی آن را در آینده شاهد باشیم.