- اجتماعی

«چاپگر بریل» فقط در یک کتابخانه تهران وجود دارد

مسئول کتابخانه حضرت فاطمه (س) گفت: این کتابخانه تنها کتابخانه‌ای است که چاپگر بریل در اختیار دارد و به نابینایان برای چاپ جزوه‌های درسی و آموزشی خدمت‌رسانی می‌کند.

سمیرا ملک‌جانی درباره کتابخانه حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: سال ۱۳۸۵ فعالیت کتابخانه حضرت فاطمه (س) در دو طبقه و۲ هزارو ۵۰۰ متر زیربنا آغاز شد. این کتابخانه ۳هزارو ۸۰۰ عضو فعال بزرگسال و ۴۰۰ عضو فعال کودک دارد.

 

وی افزود: سالن‌های مطالعه خانم‌ها و آقایان با ۶۰ صندلی کتابخانه حضرت فاطمه (س) هر روز تکمیل می‌شود. استقبال کودکان از بخش کودک، ماهانه حداقل ۳هزار مراجعه‌کننده دارد و بیش از ۳هزار جلد کتاب به اعضا امانت می‌دهد.

 

ملک‌جانی درباره بخش‌های کتابخانه گفت: این کتابخانه دارای ۲ سالن مطالعه مجزا و امکانات رفاهی کامل و بخش‌های مختلف بزرگسال و نوجوان با ۳۶ هزار نسخه کتاب، بخش کودک با ۷هزار کتاب، بخش کمک‌درسی با ۱۳۰۰ کتاب، بخش نابینایان با ۵۵۰ نسخه کتاب بریل و بخش مرجع و نشریات است. نشریات با عناوین متنوع، برای رده‌های سنی بزرگسال، کودک، خردسال، نوجوان و حتی مجله به خط بریل، ماهانه ارائه می‌شود.

 

مسئول کتابخانه حضرت فاطمه (س) با بیان اینکه کتابخانه در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی درخواست‌های زیادی برای بازدید مدارس و حتی مهدهای کودک دریافت می‌کنیم، اظهار کرد: بخش کودک، مهم‌ترین مزیت کتابخانه است. کودکان، خردسالان و والدین به دلیل مساحت زیاد و دکور شاد و جذاب و وجود بهترین کتاب‌ها از بهترین ناشران ایرانی از حضور در این بخش لذت می‌برند و همواره از بخش‌های شلوغ کتابخانه است. در این بخش فضایی فراهم شده تا کودکان و خردسالان بتوانند در کنار والدین خود لحظات خوبی را تجربه کنند و علاوه بر انتخاب و خواندن کتاب، به نقاشی و انجام بازی‌های فکری بپردازند.

 

ملک‌جانی درباره کلاس‌های آموزشی و اقدامات فرهنگی این کتابخانه ادامه داد: روزهای یکشنبه و دوشنبه هرهفته، از ساعت ۱۴ تا ۱۶ در سالن جلسات کتابخانه کارگاه‌های مثنوی‌خوانی و حافظ‌خوانی، همچنین کارگاه داستان‌نویسی برگزار می‌شود. ماه‌های گذشته کارگاه «فبک» یا فلسفه برای کودکان در بخش کودک کتابخانه را برگزار می‌کردیم؛ این کلاس‌ها به دلیل برخورداری از استقبال زیاد والدین دوباره برگزار خواهد شد.

 

وی عنوان کرد: رتبه یک مراجعین این کتابخانه، دانشجویان و دانش‌آموزان هستند که در سالن‌های مطالعه از کتاب‌های کمک‌درسی و غیردرسی استفاده می‌کنند. رتبه دوم، مختص به خردسالان، کودکان و نوجوانان است؛ همچنین سالمندان، بانوان خانه‌دار، کارمندان، فرهنگیان، پزشکان از دیگر مراجعه‌کنندگان به این کتابخانه هستند.

 

مسئول کتابخانه حضرت فاطمه (س) گفت: این کتابخانه از مرداد سال جاری به‌عنوان تنها کتابخانه پایلوت در تهران برای آغاز عضویت متمرکز و سراسری انتخاب شد؛ همچنین جزو معدود کتابخانه‌هایی است که دارای بخش نابینایان است و تنها کتابخانه‌ای محسوب می‌شود که چاپگر بریل در اختیار دارد و به نابینایان برای چاپ جزوه‌های درسی و آموزشی خدمت‌رسانی می‌کند.

کتابخانه حضرت فاطمه (س) واقع در منطقه ۲۲ تهران و در ضلع شمال غربی میدان المپیک؛ شنبه تا چهارشنبه ۷ وو ۳۰ دقیقه ۱۹ و پنجشنبه‌ها ۸ تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه پذیرای مخاطبان است.