وقتی بلیت ۴۵ هزار تومان میشود قطعا تاثیراتی در چرخهی سینما خواهد گذاشت. اگر یک خانوادهی چهار نفره بخواهند برای دیدن فیلمی به سینما بروند حداقل چیزی حدود ۴۰۰_۵۰۰ هزار تومان باید هزینه کنند. بنابراین فقط تعداد خاصی از خانوادهها میتوانند به سینما بروند. نمیگویم ۴۵هزار تومان زیاد است اما با توجه به شرایط اقتصادی ناگواری که وجود دارد پرداخت همین عدد هم برای بسیاری دشوار است
با وجود افزایش فیلمهای جدید در گونههای متفاوت همچنان شاهد مخاطبان اندکی هستیم که پا به سالنهای سینما میگذارند. گرچه برخی آثار شرایط بهتری را نسبت به بقیه دارند اما همچنان سینما روزهای خوبی را پشت سر نمیگذارد. شاید باید چرایی این قضیه را کندوکاو کرد و بار دیگر این پرسش را مطرح کرد که چرا در یک بازه زمانی کوتاه باید این تعداد فیلم روی پرده بیاید؟ به همین بهانه به سراغ قدرتالله صلح میرزایی نویسنده و کارگردان سینما رفتهایم تا این موضوع مهم را با او بررسی کنیم.
قدرتالله صلح میرزایی نویسنده و کارگردان «علفهای هرز»، «زندگی شیرین»، «هدف اصلی» و… درباره فروش فیلمها و وضعیت این روزهای سینما گفت: وقتی مخاطب به سینما نمیرود چه لزومی دارد فیلمها را تند تند اکران کنند این موضوع به سینما ضربه میزند. به نظرم شورای صنفی نمایش با هماهنگی وزارت ارشاد باید برنامهریزی دقیقتری برای اکران فیلمها داشته باشد.
او ادامه داد: کلی فیلم در نوبت اکران نشسته است. همهی این آثار سرمایه محسوب میشوند. کلی نیروی انسانی و ایده صرف ساخت این تولیدات شده است. سرمایهگذار با هزار امید یک اثر را تولید میکند بنابراین نباید به گونهای باشد که فیلمش تباه شود. به عقیدهی من دولت باید حمایت خودش را از سینما مخصوصا در بخش کودک و نوجوان بیشتر کند.
کارگردان فیلم «شاخه گلی برای عروس» درباره عدم استقبال مخاطب از سینماها عنوان کرد: وقتی بلیت ۴۵ هزار تومان میشود قطعا تاثیراتی در چرخهی سینما خواهد گذاشت. اگر یک خانوادهی چهار نفره بخواهند برای دیدن فیلمی به سینما بروند حداقل چیزی حدود ۴۰۰_۵۰۰ هزار تومان باید هزینه کنند. بنابراین فقط تعداد خاصی از خانوادهها میتوانند به سینما بروند. نمیگویم ۴۵هزار تومان زیاد است اما با توجه به شرایط اقتصادی ناگواری که وجود دارد پرداخت همین عدد هم برای بسیاری دشوار است.
او ادامه داد: دولت باید سینما و کتاب را در سبد کالای مردم قرار بدهد. مردم باید ماهی ۲ یا سه بار به سالنهای سینما بروند.
او در پاسخ به این پرسش که چرا این روزها تهیهکنندهها و کارگردانهای حرفهای را کمتر در میدان میبینیم توضیح داد: شما فرض کنید تهیهکنندهای ۱۰ میلیارد برای ساخت یک اثر هزینه میکند اگر آن فیلم نفروشد آیا باز هم آن تهیهکننده میتواند اثری را تولید کند و این مسیر را ادامه دهد؟ طبیعتا پاسخ منفی است. همین مسئله موجب میشود تهیهکنندهها و کارگردانهای اصلی و کاربلد از سینما فاصله بگیرند.
صلح میرزایی در پایان گفت: با فیلمسازانی که ارزشهای اخلاقی و اسلامی را زیر سوال میبرند مخالفم اما از سوی دیگر معتقدم شوراها نباید سلیقهی شخصی خودشان را در خصوص فیلمها اعمال کنند. میتوان با ساخت فیلمهای جذاب که مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند شرایط را کمی بهبود بخشید. اگر دقت کنید فیلمهای کمدی هم دیگر فروش ندارند. باید پژوهش و تحقیق درستی داشته باشیم تا دلایل ضعف در این بخشها مشخص و در بلند مدت اصلاح شوند.
برنا