نشست نقد و بررسی کتاب داستانی صور سکوت از آثار برگزیده ادوار گذشته برگزار شد. در این نشست محمدقائم خانی مؤلف کتاب، احمد شاکری منتقد ادبی، حمید هنرجو نویسنده و پژوهشگر ادبی و دبیر بیست و یکمین جشنواره قلم زرین، راضیه تجار نویسنده و عضو هیات مدیره انجمن قلم، محمدتقی تقیپور عضو انجمن قلم و عباس کریمیعباسی نویسنده، منتقد سینما و کارشناس فرهنگی حضور داشتند.
احمد شاکری در بیان دو نکته قوت از کتاب صور سکوت توضیح داد: این کتاب از نظر توصیف در انتقال حس و حال، توصیف زمان و مکان … اثری قابل توجه است. این در حالی است که این روزها ادبیات داستانی ما در قصهگویی، ساختار و پیرنگ با ضعف مواجه است. همچنین به نظر میرسد در متنی که توسط نویسنده توصیف شده است، نوعی شاعرانگی وجود دارد.
این منتقد ادبی با اشاره به بُعد اطلاعرسانی کتاب صور سکوت درباره تاریخ یهود، بیان کرد: این اثر برای مخاطبی که اطلاعاتی درباره تاریخ یهود ندارد، اطلاع رسانی میکند و موجب آشنایی او با مکانهای تاریخی میشود. این مساله یکی از آوردههای این داستان برای مخاطب عام است. اولین چیزی که در این مسیر تاریخی وجود دارد این است که شخصیتهای داستان باوری نسبت به موعود دارند، انتظار همیشگی نسبت به او داشتند، وعدههای تورات را راست میدانند و ممانعت درونی برای پذیرش آن ندارند. نتیجه این است که در این سیر سفری دارند اما نمیتوانند پیامبر(ص) را ببینند. چیزی که مشخص این است که داستان در گسترده کردن طرح، مشکل دارد و این داستان سختخوان است. بعید میدانم مخاطب عام و منتقدان مدقق بتوانند به متن این کتاب اشراف داشته باشند، این نقص است. باید توجه داشت که داستان متن تحقیقی نیست، متن روایی است و برای القا ایجاد میشود.
سراج24