- سلامت

عفونت‌ها و عوامل ژنتیکی در ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید جوانان موثر است

دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص روماتولوژی اطفال اظهار کرد: آرتریت روماتوئید جوانان یک بیماری مزمنی است که با التهاب پایدار مفاصل مشخص می‌شود.

 دکتر عبدالرضا ملک با بیان اینکه علت ابتلا به آرتریت روماتوئید جوانان ناشناخته است، اما عوامل محیطی مانند عفونت‌ها و عوامل ژنتیکی می‌تواند نقش زمینه ساز داشته باشد خاطر نشان کرد: تورم مفاصل، خشکی صبحگاهی، درد و محدود شدن حرکات مفصل، التهاب مفصل، کشیدگی یا جمع شدن عضلات و … از علائم بیماری آرتریت محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه بروز علائم ابتلا به آرتریت روماتوئید جوانان قبل از سن ۱۶ سالگی است و به مدت حداقل ۶ هفته طول می‌کشد تصریح کرد: آرتریت روماتویید در بعضی از کودکان به شکل گهگاه یا فقط یک بار بروز می‌کند درحالی که ممکن است علائم مزمنی داشته باشد که هرگز از بین نرود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مورد مزمن و شدید این بیماری می‌تواند خطرناک باشد، زیرا می‌تواند رشد استخوان‌ها را مختل کند و باعث ایجاد مشکلاتی در تکامل رشد کودک شود گفت: بررسی دقیق شرح حال، معاینات فیزیکی کودک، بررسی آزمایشگاهی، انجام تصویربرداری، نمونه برداری از مغز استخوان از روش‌های تشخیص این بیماری است.

 

 

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و هدف از درمان، کاهش علائم بیماری است، خاطر نشان کرد: استفاده از دارو‌های ضدالتهاب، ترزیق داخل مفصل در صورت تشدید و التهاب بیماری و عدم حرکت مفصل، انجام فیزیوتراپی در صورت صلاحدید پزشک، انجام ورزش‌های مناسب و در صورت نیاز جراحی ارتوپدی و تعویض مفصل از درمان‌های موثر است.

دکتر ملک یادآور شد: عدم قرار گرفتن در هوای سرد به دلیل خشکی مفصل، عدم ورزش در صورت داشتن درد مفصل، پرهیز از چهار زانو نشستن، عدم مصرف غذا‌های پرکالری، رعایت رژیم غذایی کم نمک یا بی نمک، اجتناب از پرخوری به دلیل مصرف داروی کورتون از جمله مراقبت‌های موثر در منزل برای بهبود علائم بیماری آرتریت است.