شکر سرخ از بهترین موادی است که متأسفانه در سبد غذایی مردم جای خودش را از دست داده؛ این در حالی است که جایگزین مناسبی برای قند و شکر است. درباره خواص آن دکتر محمد جعفریان، محقق طب سنتی توضیح میدهد.
خواص: برخلاف تصور عمومی که شکر و قند معمول را مضر میدانند و البته این مطلب درست هم هست، شکر سرخ در واقع محصول مستقیم و بدون افزودنی و دستکاری نیشکر است.
شکر سرخ علاوه بر خاصیت شیرینکنندگی و خواص غذایی باارزشی که دارد ویژگیهای زیر را هم دارد:
ملین طبع است و برای درمان یبوست عالی است. (صبح ناشتا یک تا دو قاشق غذاخوری آن در آبجوش مصرف شود.)
ضدسرفه و نرمکننده مجاری تنفسی و ریههاست؛ یعنی در آسم و تنگینفس و سرفه خشک و مزمن کارگشاست.
مولد خون صالح یعنی یک خونساز با ویژگی تولید خون مفید و سالم برای بدن است.
تقویتکننده ماهیچه و استخوان است؛ به همین دلیل در رشد کودکان و پیشگیری و درمان آرتروز نقش مفیدی دارد.
در تقویت ارواح و قوا مؤثر است؛ بهطوریکه در رفع بیحالی و خستگی و تقویت بدن در افراد ضعیف و قوت بدن در ورزشکاران بسیار مفید است.
در شادابی بدن و مغز بسیار مؤثر است.
در عمق بدن سریعالنفوذ است؛ بنابراین میتوان به همراه هر داروی گیاهی که بخواهیم تأثیر آن در بدن را سرعت ببخشیم، استفاده میشود.
دفعکننده خلط سودایی و بیماریهای ناشی از سوداست و بهعنوان یک منضج عالی قابلاستفاده است.
رفعکننده قولنج است؛ چراکه خاصیت نفوذ بالا و تحلیل ریاح و بادهای بدن را دارد.
بهصورت خوراکی برای خونریزیهای گوارشی و بهصورت ضماد در خونریزیهای سطح بدن خیلی کاربردی است.