- فرهنگی

شاهنامه فردوسی الهام‌بخش هنرمندان تجسمی دهه نودی شیراز شد

 

نمایشگاه گروهی کودک‌ونوجوان با محوریت داستان‌های شاهنامه به نام «کهن دیار» در نگارخانه مهر و ماه حوزه هنری استان فارس از امروز (دوشنبه ) برپا شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این نمایشگاه که تا نیمه اسفندماه ادامه دارد، از ۹ تا ۱۸ پذیرای بازدیدکنندگان است.

در قالب این نمایشگاه، ۵۷ اثر از ۵۱ کودکان و نوجوان متولد دهه ۹۰ به نمایش گذاشته شده است.

این آثار هنری در سه رشته نقاشی، طراحی و خوشنویسی با محتوای شاهنامه فردوسی خلق شده است.

برگزار کننده نمایشگاه کهن دیار در جمع خبرنگاران گفت: بچه‌های امروز زمان بسیاری را در فضای مجازی به سر می‌برند و به نظر می‌رسد، کمی از فرهنگ اصیل ایرانی دور شده‌اند؛ هدف از برپایی این نمایشگاه، آشنایی کودکان با این فرهنگ اصیل بود.

مرضیه صالحی نژادفرد اظهار کرد: بازگرداندن کودکان به فرهنگ کتاب‌خوانی دیگر هدف این نمایشگاه است.

او افزود: هر یک از کودکان یک داستان را از شاهنامه انتخاب کرده و یک شخصیت این داستان را به تصویر بکشند.

صالحی نژاد فرد اضافه کرد: لوگوی نمایشگاه کهن دیار نیز براساس یکی از آثار کودکان ایده‌پردازی و طراحی شده است.

برگزار کننده نمایشگاه «کهن دیار» گفت: این نمایشگاه به منظور توانمندسازی کودکان و نوجوانان در نقاشی و خوشنویسی، ایجاد اعتمادبه‌نفس در آنها و افزایش آگاهی‌ این نسل نسبت به کهن‌الگوها و داستان‌های اصیل ایرانی برگزار شد.

او افزود: در خلق و انتخاب آثار به دنبال این بودیم که کارها بدون دخالت مستقیم مدرسان و پدر و مادرها و براساس دیدی که خود کودک از شاهنامه و عناصر دیگر در اطرافش دارد طراحی‌ شود.

صالحی نژاد فرد کیفیت آثار ارائه شده را خوب ارزیابی کرد و گفت: بسیاری از کودکان در ابتدا شناختی از شخصیت‌های شاهنامه نداشتند و پس از مطالعه، دست به خلق اثر زدند.

او اظهار کرد: در شیراز گالری فعال برای این‌گونه رویدادهای نمایشگاهی به تعداد انگشتان دست است که همان‌ها هزینه‌های بالایی را برای برگزار کنندگان دارد.

او افزود: هنرمندان نقاشی، طراحی و خوشنویسی، نیازمند یک نمایشگاه ثابت با حمایت‌های دولتی هستند تا بتوانند آثار خود رابا دغدغه کمتر به نمایش بگذارند.