- فرهنگی

۱۰۰ نوقلم، خوش قلم و نویسنده در همدان شناسایی شد

مدیر ادبیات و تاریخ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان با بیان اینکه ۶هزار دانشجو در همدان درس آشنایی با دفاع مقدس را گذراندند گفت: در بخش نگارش نیز ۱۰۰ نوقلم، خوش قلم و نویسنده در همدان شناسایی شد.

محمد برخوردار در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار کرد: در دو کمیته “هنری و نمایشی” و “ادبی و اسناد و آموزش و پژوهش” توانستیم نویسندگان سراسر استان را شناسایی کرده و با توجه به ظرفیت نویسندگان استان سوژه ها را در اختیار آنها قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در مورد تربیت و کاردسازی در حوزه نویسندگی با موضوع ادبیات پایداری و مقاومت اقداماتی را انجام دادیم  گفت: در این راستا تا کنون 100 نویسنده در سطوح مختلف نوقلم، خوش قلم و نویسنده شناسایی شده اند.

مدیر ادبیات و تاریخ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان عنوان کرد: با توجه به ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر الزامی شدن درس علوم و دفاع مقدس در سال 1403 این درس در دانشگاه های همدان برای ورودی دانشجویان الزامی شد و از 47 هزار دانشجویی که در استان همدان در دانشگاه های مذکور وجود داشت شش هزار دانشجو درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس را گذرانده اند.

برخوردار بیان کرد: تا کنون 50 نفر از اساتید هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف در بخش جذب اساتید به معاونت پژوهش مراجعه کردند و مجوز تدریس آنها در دست پیگیری است ولی تا کنون 100 نفر از اساتید شناسایی شدند و در حال تدریس هستند.

وی اعلام کرد: همچنین از سال 91 آموزش ضمن خدمت را برای کارکنان داشتیم که تا کنون بالغ بر 7 هزار نفر در سطح استان همدان این دوره ها را گذرانده اند.

مدیر ادبیات و تاریخ اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان عنوان کرد: در حوزه پژوهش ها نیز در بخش‌های مختلف کتاب هایی در این حوزه جمع آوری شده و تا کنون پنج عنوان کتاب تهیه شده که امسال رونمایی می شود.

برخوردار با اشاره به اینکه مقالاتی هم در حوزه علوم و معارف دفاع مقدس جمع آوری شده افزود: در سطح ملی نیز استان همدان توانست حائز رتبه شود ضمن اینکه دو کتاب همدان در بخش معرفی کتاب سال دفاع مقدس حائز رتبه شدند.

وی با بیان اینکه 84 عنوان کتاب در سال 1404 منتشر و رونمایی می‌شود، گفت: 64 عنوان کتاب، سال گذشته در این استان منتشر شد.

مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان، کتاب را یکی از محتواهای اثرگذار در گفتمان‌سازی و جریان‌سازی در حوزه های مختلف دانست و افزود: جامعه امروز تشنه مطالعه، کتاب، ترویج و تقویت فرهنگ کتابخوانی است و این مهم باید به عنوان یک فرهنگ عمومی در بین مردم نهادینه شود.

برخوردار نبود درک درست از الزام ثبت و مانایی فرهنگ دفاع مقدس را موجب فراموشی ارزش های ماندگار و والای آن دانست و افزود:  یکی از ضرورت‌های مهم و پیش نیازهای اساسی جامعه تقویت و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت است که اهالی فرهنگ و به‌ویژه نویسندگان نقش مهم و تعیین کننده ای در این راستا دارند.