ابوالحسن داوودی، کارگردان، وضعیت فرهنگ و هنر در دورهی مسعود پزشکیان را در کلمهی «محتضر» توصیف کرد. به گفتهی او، نگاههای سلیقهای و نظارتی مزاحم، جلوی رشد را گرفته و باعث شده تا حق انتخاب مردم برای دنبال کردن آثار فرهنگی و هنری گرفته شود.
او دربارهی عملکرد دولت پزشکیان در حوزهی فرهنگ و هنر به خبرنگار انصاف نیوز گفت «از چیزی که انتظار داشتیم پایینتر بوده است البته با توجه به شرایط، ایشان اولویتهای دیگری دارند.» او در یک جمله گفت «فرهنگ و هنر امروز محتضر، اما یک پله امیدوارتر از دوره قبل است.»
«سینمای زیرزمینی نمیخواهیم، اولویت سینمای مستقل است»
او دربارهی اولویت خودش و اهالی فرهنگ گفت «رفع سانسور محصولات فرهنگی و هنری، قاعدهمند کردن شکل و حضور حاکمیت بر مبنای نگاه قانون اساسی، تعطیلی عناصر نظارتی مزاحم و سلیقهای جزو مهمترین اولویتها هستند.»
داوودی اضافه کرد «انتظار داشتیم فشارها، انحصارطلبیها و تمامیتخواهی و فضای بسته نباشد. مصداقهای این انحصارطلبیها هم زیاد هستند.
اولویتهای من در حوزهی فیلمسازی است. فسادها و پولشوییهایی در سینما و پلتفرم و موارد دیگر وجود دارند که سینما را از حالت مستقل دور کرده است. منظورم اصلا سینمای زیرزمینی نیست بلکه سینمایی را میگویم که متکی به قانون و عدالت باشد و بتواند روی پای خودش بایستد.»
داوودی: اوایل انقلاب امکان بهتری برای فیلمسازی داشتیم | در دولت پزشکیان میتوانیم دیالوگ داشته باشیم
کارگردان فیلم جیببرها به بهشت نمیروند گفت «در سینمای اوایل انقلاب، عملا این امکان را داشتیم که چند نفر دور هم جمع شویم و فیلم دلخواهمان را بسازیم ولی الآن فضا به قدری تنگ است و محدودیتها چند دهگانه شدهاند، که کار سخت پیش میرود.
او در توضیح عملکرد دولت سیزدهم و چهاردهم در زمینهی فرهنگ و هنر اضافه کرد «توانستیم در دولت جدید ارتباط بهتری برقراری کنیم و حداقل این شرایط هست که میتوان با مسئولان فرهنگی دیالوگ برقرار کرد. به شخصه برای من در گذشته این ارتباط مثل امروز نبود.»
انتقاد ابوالحسن داوودی از تنگ نظریهای حاکم بر فرهنگ و هنر
این فیلمنامهنویس، در پاسخ به این سوال که آیا امیدی به اکران فیلمهای توقیفی در آینده دارد گفت «با این ضرباهنگ و چشماندازی که وجود دارد چنین احتمالی نمیدهم.
چالشهای این موضوع را باید از مدیران پرسید. مانع همان تنگنظری فرهنگی است که درطول این چهاردهه در فکر همهی مسئولان خانه کرده است و باعث شده نتوانند حقوق فرهنگی مردم را رعایت کنند.
او در پایان برای بهبود وضعیت موجود، خطاب به دولتمردان پیشنهاد کرد «بگذارید مردم خودشان انتخاب کنند که طالب دیدن و شنیدن چه محصولات فرهنگی و هنری هستند.»
به گزارش انصاف نیوز، ابوالحسن داوودی، متولد ۱۳۳۴، کارگردان، نویسنده و تهیهکننده است و فیلمهای هزارپا، رخ دیوانه، زمین انسانها، مرد بارانی، من زمین را دوست دارم و… را کارگردانی کرده است.
انصاف نیوز