معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، در نشست خبری جایزه قلم ههژار از استقبال گسترده نویسندگان داخلی و خارجی خبر داد و اعلام کرد: حدود ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه این جایزه ارسال شده که بیشتر آنها به زبان کردی و در حوزه شعر کودک هستند.
علی اکبری مظفری، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، در نشست خبری جایزه قلم ههژار ، با اشاره به استقبال گسترده آثار ارسالی به دبیرخانه این جایزه، اظهار کرد: حدود ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه جایزه قلم ههژار ارسال شده است که این میزان بسیار بیشتر از حد انتظار ما بود.
وی با اشاره به تنوع آثار ارسالی افزود: بیشتر آثار به زبان کردی و از داخل کشور ارسال شدهاند، اما آثاری نیز به زبانهای فارسی، روسی، انگلیسی و ترکی استانبولی به دبیرخانه رسیده است. نکته قابل توجه این است که بیشتر این آثار در حوزه شعر کودک به نگارش درآمدهاند.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان از اهدای سه جایزه برگزیده و نه جایزه عادی در این دوره از جایزه قلم ههژار خبر داد و تصریح کرد: یک جایزه ویژه نیز برای نویسندگان خارج از کشور در جهت حمایت از زبان و ادبیات کردی در نظر گرفته شده است.
مظفری با تاکید بر نقش دانشگاه در حمایت از فعالیتهای ادبی گفت: دانشگاه کردستان از طریق دانشکده علوم انسانی به طور مستقیم با فعالیتهای ادبی در ارتباط است و برنامههای متنوعی را در این زمینه اجرا میکند.
وی در ادامه به تشریح ظرفیتهای پژوهشی دانشگاه کردستان پرداخت و اظهار داشت: ما در دانشگاه کردستان حدود ۹ مرکز پژوهشی و سه پژوهشکده داریم که در زمینههای مختلف از جمله انفورماتیک و هوش مصنوعی فعالیت میکنند.
مظفری خاطرنشان کرد: پژوهشکده کردستان شناسی در یک تا دو سال اخیر حدود ۳۵ عنوان کتاب به زبان کردی منتشر کرده است که اغلب نویسندگان این آثار هیچ ارتباط سازمانی با دانشگاه نداشته و صرفاً بر اساس علاقه شخصی اقدام به نگارش و ارائه آثار خود کردهاند.
وی همچنین از برنامههای دانشگاه برای حمایت از ادبیات کودک به زبان کردی خبر داد و افزود: با توجه به ضعف موجود در زمینه کتابهای کودک به زبان کردی، دانشگاه کردستان تصمیم گرفته است در این حوزه فعالتر عمل کند و خوشبختانه چند کتاب در حال حاضر زیر چاپ است.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان به برنامههای آتی دانشگاه در حوزه زبان و ادبیات کردی اشاره کرد و گفت: یکی از برنامههای مهم ما ایجاد فرهنگستان زبان کردی و جایزه مستوره اردلان است که امیدواریم با همکاری همه علاقهمندان به زودی به نتیجه برسد.
مظفری در ادامه سخنان خود با اشاره به روند داوری آثار جایزه قلم ههژار گفت: پس از اعلام فراخوان، نزدیک به هزار اثر از داخل و خارج کشور به دبیرخانه ارسال شد. این آثار پس از یک مرحله پیشداوری، به دست داور متخصص میرسد و نتایج نهایی اعلام خواهد شد. تلاش ما بر این است که برندگان جوایز ویژه تا روز برگزاری مراسم از انتخاب خود بیاطلاع باشند و در مراسم اختتامیه به سبک جایزه نوبل سورپرایز شوند.
وی یادآور شد: داوران از کردستان ترکیه، کردستان سوریه، هولیر، سلیمانیه، استانهای ایلام، تهران، کردستان و از جنوب کشور انتخاب شدهاند تا داوری منصفانه شکل گیرد.
وی ضمن قدردانی از شبکه سحر برای همکاری در پوشش این رویداد فرهنگی، ابراز امیدواری کرد که مراسم اختتامیه جایزه قلم ههژار به نحو احسن برگزار شود.