- فیلم و سینما

نخل طلای کن به پناهی رسید

جشنواره کن روز شنبه به کار خود پایان داد و در شرایطی که به نظر می‌رسد مسائل سیاسی پیرامون جعفر پناهی در داخل ایران در آرای هیئت داوران بی‌تاثیر نبوده است، نخل طلای هفتادوهشتمین دوره این فستیوال به فیلم «یک تصادف ساده» اهدا شد.
 
هیات داوران جشنواره کن به ریاست ژولیت بینوش روز شنبه برگزیدگان خود را معرفی کرد و «یک تصادف ساده» موفق به دریافت نخل طلا شد.نکته قابل‌ذکر در مورد فیلم پناهی این است که با وجود نظر مثبت شماری از منتقدان، بسیاری دیگر بر این موضوع صحه گذاشته‌اند که با فیلمی معمولی طرف هستند. آنچه مسلم است این است که نمی‌توان نوع ساخت فیلم و شرایط زیست فیلم‌ساز در داخل کشورش را در رای هیئت داوران این دوره از جشنواره نادیده گرفت.جایزه بهترین کارگردانی به کلبر مندونسا فیلیو برای فیلم «مأمور مخفی» رسید و برادران داردن برای فیلم «مادران جوان» جایزه فیلم‌نامه را ربودند.جایزه هیئت داوران جشنواره کن مشترکاً به فیلم‌های «صراط» (الیور لاکس) و «صدای سقوط» (ماشا شیلینسکی) اهدا شد. جایزه بزرگ فستیوال نیز به فیلم «ارزش احساسی» اثر یواکیم تری‌یر رسید.
 
نادیا ملیتی برای فیلم «خواهر کوچک» موفق به دریافت جایزه بازیگر زن شدند و واگنر مورا برای فیلم «مأمور مخفی» به‌عنوان بهترین بازیگر مرد برگزیده شدند.جایزه‌ ویژه این دوره از جشنواره نیز به بی گان برای فیلم «رستاخیز» اهدا شد.جایزه دوربین طلایی فستیوال (اولین فیلم بلند) به «کیک رئیس‌جمهور» اثر حسن هادی رسید.
 
هفتاد و هشتمین دوره جشنواره فیلم کن از تاریخ ۱۳ تا ۲۴ می ۲۰۲۵ برگزار شد و علاوه بر بینوش که ریاست هیئت داوران این دوره را عهده‌دار بود، هالی بری، پایال کاپادیا، آلبا رورواکر، لیلا سلیمانی، دی‌یودو حامادی، هونگ سانگ‌سو، کارلوس ریگاداس و جرمی استرانگ نیز از اعضای هیئت داوران این دوره از فستیوال بودند.در بخش مسابقه فیلمسازان بزرگی نظیر وس اندرسون، ریچارد لینک‌لیتر، جولیا دوکورنو، کلی رایکارد، لین رمسی، آری استر و سرگئی لوزنیتسا با آخرین آثارشان حضور داشتند.