وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بزرگداشت «عمان سامانی»، فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی است، خاطر نشان کرد: بررسی و بازشناخت اندیشه، احوال و آثار مشاهیر و فرزانگان ملی و بین المللی به دانشجویان و دانشگاهیان تلاش شایسته و بایسته است.
محمد علی زلفیگل در این پیام که از سوی رییس دانشگاه شهرکرد در آیین اختتامیه همایش بینالمللی عمان سامانی قرائت شد، آمده است: همایش بینالمللی میرزا نورالله عمان سامانی ملقب به تاجالشعرا، شاعر نامدار حماسههای عرفانی و ادبیات عاشورایی در چهارمحال و بختیاری، فرصت بسیار ارزندهای است که در حوزه پژوهش و ترویج فرهنگ هنر ایرانی، اسلامی با علاقمندان و پژوهشگران ایران فرهنگی و کشورهای مسلمان سخن گفت.
در ادامه پیام وزیر علوم تصریح شده است: بررسی و بازشناخت اندیشه، احوال و آثار مشاهیر و فرزانگان ملی و بینالمللی به دانشجویان و دانشگاهیان تلاش شایسته و بایسته است و برگزاری نشستهای تخصصی علمی، بررسی نسخ خطی، پژوهشهای مستمر عمانشناسی میتواند سرآغاز برنامهریزیهای موثر جامعه علمی کشور باشد.
این پیام میافزاید: همکاری و همگرایی رسانه ملی، دانشگاه شهرکرد، سازمانها و نهادهای فرهنگی در برگزاری این همایش بینالمللی میتواند به استقرار دبیرخانه دائمی و تأسیس بنیاد عمانشناسی در دانشگاه شهرکرد منجر شود.
در پایان پیام زلفیگل خاطرنشان شده است: وزارت علوم تحقیقات و فناوری این اقدام وزین و ارزشمند را ارج نهاده و ضمن تقدیر از دستاندرکاران این همایش بینالمللی به ویژه دانشگاه شهرکرد و رادیو فرهنگ، حمایت و پشتیبانی این وزارتخانه را از بزرگداشت و مفاخر کشور و پیوند با نهاد دانشگاهی اعلام میدارد.
رییس دانشگاه شهرکرد در بخش دیگری از این همایش از ایجاد بنیاد عمانشناسی در این دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: برای معرفی و پژوهش در آثار فاخر عمان سامانی، بنیاد عمان پژوهی در این دانشگاه ایجاد می شود.
یاسر پیرعلی افزود: همچنین در نظر داریم تا بورسیه تحصیلی عمان سامانی برای برخی دانشجویان در نظر بگیریم.
وی بر ضرورت تداوم همایش بینالمللی عمان سامانی در سالهای آینده تاکید کرد و گفت: دبیرخانه دایمی این همایش در دانشگاه شکل میگیرد.
رییس دانشگاه شهرکرد از ترجمه کتاب گنجینهالاسرار عمان سامانی به سه زبان عربی، انگلیسی و اردو خبر داد و گفت: در نظر داریم تا نسخه عربی این کتاب را در نجف اشرف مدفن عمان سامانی رونمایی کنیم.
پیرعلی برگزاری همایش عمان سامانی را مقدمهای برای انجام فعالیتهای علمی و پژوهشی در آثار این شاعر حماسی اعلام کرد و افزود: در همین راستا تفاهم نامههای با موسسه فرهنگی اکو بسته میشود.
وی پرداختن به مفاخر و الگوسازی از آنها را از وظایف دانشگاه شهرکرد دانست و گفت: برگزاری همایش عمان سامانی آغازی بر انجام این رسالت است.
به گزارش ایرنا، همایش بین المللی عمان سامانی طی روزهای ۱۲ و ۱۳ مرداد به میزبانی استان چهارمحال و بختیاری شد.
میرزا نورﷲ بن میرزا عبدﷲ بن عبدالوهاب چهارمحالی اصفهانی ملقب به تاج الشعراء مشهور به عمان سامانی از شاعران معروف شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری است.
از آثار عمان سامانی میتوان به گنجینه الاسرار و مخزنالدرّر اشاره کرد که گنجینه الاسرار به گفته بسیاری از صاحبنظران، شاهکار عمان در ادبیات فارسی است.
ایرنا