- اجتماعی, فرهنگی

فراخوان هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

معاونت فرهنگی و آموزشی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره کل امور هنری _ بنیاد شهید و امور ایثارگران با مشارکت موسسه فرهنگی و هنری افق کویر اردکان «چادرملو» هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار را در بخش‌های صحنه‌ای و خیابانی به میزبانی استان یزد برگزار می‌کنند.

معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران، اداره کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران با مشارکت موسسه فرهنگی و هنری افق کویر اردکان «چادرملو» هفتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار را در بخش‌های صحنه‌ای و خیابانی با میزبانی استان یزد برگزار می‌کنند.
در متن این فراخوان آمده است:
 
موضوعات جشنواره:
– ایثار و ایثارگری در طول تاریخ ایران
– شهدا و جانبازان و آزادگان دفاع مقدس
– شهدای مدافع حرم، مدافع امنیت و …
– ایثار و شهادت در فرهنگ عاشورایی و رضوی
– ایثار روستاییان و عشایر کشور
– ایثار کادر درمان، آتش‌نشان‌ها
– ایثار در قرآن کریم سیره ائمه اطهار (علیهم‌السلام)
– شهدای دانش‌آموز
– ایثار اجتماعی
– ۴۰۰۰ شهید استان دارالعباده (یزد)
– خاطرات آزادگان، جانبازان و ایثارگران استان یزد
 
اهداف جشـنواره:
. توسعه، تعمیق، تکثیر و تداوم فرهنگ (ایثار و مهربانی) (ایثار و ازخودگذشتگی) (ایثار و شهادت) در میان آحاد جامعه.
. تحکیم ارتباطات اجتماعی به‌واسطه مبادلات فرهنگی با موضوع «ایثار و شهادت» و «ایثار اجتماعی» در سطح مساجد، محلات، روستاها و …
. تجلیل از شهدا و ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها.
. تشویق، ترغیب هنرمندان به تولید آثار نمایشی با موضوع «ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت» و «ایثار، مهربانی و همدلی اجتماعی»
. کشف و حمایت از ظرفیت‌ها و استعدادهای جوان درزمینهٔ هنرهای نمایشی با محوریت فرهنگ ایثار و شهادت.
. گسترش زمینه‌های فکری و فرهنگی در جهت تولید آثار فاخر و ارزشمند نمایشی با هدف ارتقاء بینش و آگاهی جامعه به‌عنوان مخاطب اصلی این‌گونه از آثار هنری و ایجاد گفتمان‌های اجتماعی درزمینهٔ فرهنگ ایثار و شهادت.
 
تقویم برگزاری جشنواره:
. آخرین مهلت ارسال آثار حداکثر تا تاریخ: ۵ مهر ۱۴۰۱
. اعلام متون پذیرفته‌شده: ۲۷ مهر ۱۴۰۱
. آخرین مهلت ارسال فیلم نمایش‌های پذیرفته‌شده: ۲۹ آبان ۱۴۰۱
. اعلام پذیرفته‌شدگان نهایی جشنواره: ۱۰ آذر ۱۴۰۱
. زمان برگزاری: هفته آخر آذر ۱۴۰۱
 
محورهای مورد تأکید جشنواره:
نگاه هنرمندانه به فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی، زندگی‌نامه شهدا و ایثارگران شاخص در هر استان، شهدای مدافع حرم، مناسب‌سازی محیط شهری برای زندگی ایثارگران توجه به رویدادهای تاریخ معاصر انقلاب و زندگینامه شهدای انقلاب به‌خصوص شهدای ترور، بخشی از محورهای موردتوجه و تأکید، شورای سیاست‌گذاری جشنواره‌های ایثار است که از میان نمایش‌های متقاضی با شیوه‌های مختلف نمایشی در دو بخش با اولویت قرار دادن محورهای مورد تأکید شورای سیاست‌گذاری تئاتر ایثار انتخاب می‌شوند.
شرایـط جشنواره:
دبیرخانه جشنواره در رابطه با آثار نمایشی که با موضوع زندگینامه شهدا و یا ایثارگران شاخص هر استان تهیه و ارائه می‌شوند، توجه ویژه داشته و انتخاب این آثار در اولویت هستند.
۲٫ ارائه مجوز کتبی نویسنده به همراه نمایشنامه الزامی است.

۳٫ آثار ارسالی عودت نخواهد شد.

۴٫ آثار ارسالی در هردو بخش می‌بایست به صورت فایل در محیط pdf به همراه فرم تکمیل‌شده و یک قطعه عکس از کارگردان اثر به آدرس پست الکترونیکی دبیرخانه جشنواره Teatherisaar@gmail.com ارسال گردد.

۵٫ ستاد برگزاری جشنواره به تشخیص کمیته انتخاب و بنا به شرح موارد ذیل به گروه‌های راه‌یافته به جشنواره در بخش صحنه‌ای حداکثـــر تا سقف مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال و در بخش خیابانی حداکثر تا سقف مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال کمک‌هزینه پرداخت خواهد کرد.

-نیازهای ضروری صحنه شامل: دکور، لباس، موسیقی و … .
-سطح کیفی و تعداد بازیگران هر گروه و بعد مسافت.

۶٫ ستاد برگزاری جشنواره مسئولیتی در قبال تأمین محل تمرین، ساخت‌وساز دکور دوخت لباس، چاپ مواد تبلیغی نمایش‌ها نداشته و صرفاً خدمات معمول آماده‌سازی صحنه را ارائه خواهد کرد لذا توصیه می‌شود گروه‌ها از طراحی صحنه سبک و قابل‌حمل با امکان نصب سریع استفاده نمایند.

۷٫ شرکت‌کنندگان در این جشنواره با ارسال اثر خود متعهد به پذیرش قوانین و سیاست‌گذاری‌های جشنواره بوده و عدم رعایت قوانین موجب حذف آثار خواهد شد.
۸٫ تعیین زمان و مکان اجرای نمایش‌ها به عهده ستاد برگزاری و بر اساس امکانات موجود خواهد بود.

۹٫ هر گروه نمایشی تنها امکان ارسال حداکثر یک متن نمایشی را در یک بخش دارا است. (امکان تقاضای حضور در دو بخش برای یک گروه نمایشی مقدور ناست)
۱۰٫ کلیه آثار به صورت فیلم بازبینی خواهند شد.
۱۱٫ متقاضی اثر، مسئول کیفیت مدارک ارسالی به‌ویژه لوح فشرده تصویری است و در صورت عدم پخش تصویر یا صدای نمایش، ستاد برگزاری هیچ‌گونه مسئولیتی نخواهد داشت و متقاضی در صورت عدم رعایت شرایط فوق‌الذکر از روند رقابت حذف خواهد شد.

۱۲٫ ستاد برگزاری جشنواره مسئولیتی در قبال تهیه دکور، آکسسوار، گریمور و … برای گروه‌های شرکت‌کننده نخواهد داشت.
۱۳٫ حضور در جشنواره به‌منزله پذیرش ضوابط اجرایی آن است و گروه‌های شرکت‌کننده ملزم به رعایت قوانین، مقررات و شئونات اسلامی خواهند بود.
۱۴٫ انتخاب نهایی آثار با نمایشنامه‌های تازه نگارش یافته و دست اول بوده و صرفاً نمایش‌های پذیرفته می‌شوند که قبلاً در هیچ جشنواره‌ای شرکت نکرده یا به اجرای عمومی درنیامده باشد. در این رابطه گروه متقاضی مسئولیت حقوقی خواهد داشت.

جوایز جشنواره:
به رتبه‌های اول، دوم و سوم در هر یک از بخش‌ها به ترتیب ذیل جوایز نفیسی شامل: دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به رتبه اول و لوح سپاس به رتبه‌های دوم و سوم به همراه جایزه نقدی اهداء می‌گردد.

. رتبه‌های اول تا سوم در بخش‌های نویسندگی، طرح و ایده (نمایش خیابانی)، کارگردانی، بازیگری مرد و بازیگری زن به ترتیب تا سقف مبلغ ۱۲ – ۱۰ و ۸ میلیون تومان.
. رتبه‌های اول تا سوم در بخش‌های طراحی صحنه و لباس، موسیقی، طراحی فضا (نمایش‌های خیابانی) و طراحی حرکت به ترتیب تا سقف مبلغ ۱۰ – ۷ و ۵ میلیون تومان.

 
مَدارک عمومی:
۱٫ فرم تکمیل‌شده تقاضای حضور در جشنواره
۲٫ تصویر با کیفیت و مناسب از کارگردان برای استفاده در کاتالوگ و سایر محصولات تبلیغی.
۳٫ خلاصه سوابق هنری گروه و کارگردان. (در فرم تقاضای حضور ارائه و از ارسال فایل Pdf رزومه و سوابق خودداری گردد.)
۴٫ فایل نمایشنامه در قالب PDF.
۵٫ ارسال مجوز کتبی نویسنده اثر همراه با فرم ثبت‌نام و فایل نمایشنامه.

دیدگاهتان را بنویسید