- سبک زندگی, سلامت

چگونه ژن دیابت را به فرزندمان منتقل نکنیم؟

سبک رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توانند بر استعداد ژنتیکی ابتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر بگذارند و بیان ژنی که به نسل‌های آینده منتقل می‌شود را تغییر دهند. اگر والدینی که دارای خطر ژنتیکی بالا هستند، یک رژیم غذایی سالم داشته باشند و این عادات را به فرزندان خود منتقل کنند، احتمال ابتلای کودکان به دیابت نسبت به والدینشان کمتر است

 

مطالعه جدید و تاکید بر پاسخ‌های قدیم

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، حتی اگر فرد استعداد ژنتیکی برای ابتلا به این بیماری داشته باشد.

الگوی سالم تغذیه ضد دیابتی

یافته‌های این مطالعه به شناسایی دو الگوی غذایی سالم و ناسالم منجر شد. الگوی غذایی سالم شامل مصرف سبزیجات، میوه‌ها، ماهی، مرغ، غلات کامل و ماست بدون شکر و کم‌چرب بود.

الگوی غیر سالم تغذیه دیابتی

در حالی که الگوی ناسالم شامل غذاهای فرآوری‌شده، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت‌های فرآوری‌شده و شیرینی‌ها بود. نتایج نشان داد که پیروی از الگوی غذایی سالم باعث کاهش سطح گلوکز خون و کاهش خطر دیابت نوع ۲ می‌شود.

چگونه ژن دیابت را به فرزندمان منتقل نکنیم؟

مطالعه مردانه

به گفته متخصصان، این مطالعه نشان می‌دهد رژیم غذایی سالم می‌تواند تأثیر مثبتی بر کاهش خطر ژنتیکی ابتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد. هرچند این مطالعه تنها شامل مردان بوده و ممکن است نتایج برای زنان قابل تعمیم نباشد.

اقتصاد و دیابت

دیابت نوع ۲ می‌تواند با عوامل قابل کنترل مانند رژیم غذایی، ورزش و شرایط اجتماعی- اقتصادی مرتبط باشد. ترویج سبک‌های زندگی سالم و مدیریت عوامل محیطی می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.

 

والدین دیابتی؛ کودکان غیر دیابتی

همچنین سبک رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توانند بر استعداد ژنتیکی ابتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر بگذارند و انتقال ژنی که به نسل‌های آینده منتقل می‌شود را تغییر دهند.

اگر والدینی که دارای خطر ژنتیکی بالا هستند، یک رژیم غذایی سالم داشته باشند و این عادات را به فرزندان خود منتقل کنند، احتمال ابتلای کودکان به دیابت نسبت به والدینشان کمتر است.

غذاهای فرآوری‌شده، دشمن انسان!

به گفته دانشمندان، قبل از دهه ۱۹۶۰، دیابت نوع ۲ به این اندازه رایج نبود، اما تولید انبوه غذاهای فرآوری‌شده و پذیرش رژیم غذایی غربی باعث افزایش چاقی و دیابت شده است. رژیم‌های غذایی غنی از شکرهای تصفیه‌شده، غذاهای فرآوری‌شده و پروتئین‌های حیوانی با افزایش چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط هستند.