یکی از مهم ترین شهرهای ترکیه، استانبول است. این شهر در مسیر دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته است. استانبول در مجارت دریای مرمره قرار دارد. بندرهای شهر استانبول مرکز تجارت و بازرگانی کالا هستند. جاذبه های گردشگری و توریستی بسیار زیبای این شهر موجب شده است که سالانه افراد زیادی برای کار و تفریح به این شهر سفر کنند.
شهر استانبول در زمان های قدیم، قسطنطنیه نامیده می شده است. در طول تاریخ، دو امپراطوری بزرگ روم و عثمانی به ترتیب بر این شهر حکومت می کردند. در سال ۱۹۲۳، ترکیه استقلال خود را به دست آورد و پایتخت آن شهر آنکارا تعیین شد. این شهر در شمال غربی ترکیه و در مجاورت تنگه بسفر واقع شده است. موقعیت جغرافیایی استانبول باعث می شود که مهاجران زیادی از اروپا و آفریقا به این شهر وارد شوند. اقوام مختلفی در مناطق گوناگون استانبول، ساکن هستند.
استانبول از لحاظ وضعیت اقتصادی، منطقه ای بسیار پویا و فعال است. به دلیل اینکه این شهر در کنار خلیج واقع شده است، تجارت و بازرگانی در آنجا رونق فرآوان دارد. صنایع ترکیه نیز نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا می کنند. تقریباً نیی از درآمد کشور ترکیه مربوط به صنایع آن است که اغلب کارخانه های صنعتی شهر استانبول را نیز تحت وشش خود قرار داده است.
بیش از حدود ۵۰ درصد از محصولاتی که در استانبول تولید می شوند، به سایر کشورهای جهان صادر می گردند. در شهر استانبول و همچنین شهرهای اطراف آن، محصولات کشاورزی گوناگونی کشت می شوند. حجم بزرگی از منابع درآمدزای استانبول، از فروش این محصولات حاصل می شود. کتان، پنبه، زیتون، ابریشم، گندم و بسیاری محصولات دیگر در استانبول کشت می شوند.
صنایعی که در استانبول قرار گرفته اند از بزرگ ترین صنایع ترکیه محسوب می شوند و شامل بخش های فعال چرم، مواد شیمیایی، صنایع پوشاک و پارچه، محصولات کاغذی و … می باشند. برخی از کارخانه های تولید ماشین آلات و تجهیزات صنعتی نیز در این شهر وجود دارند که در تمام دنیا شهرت یافته اند.
یکی از مهم ترین منابع درآمدزای ترکیه و به ویژه شهر استانبول، صنعت گردشگری است. هتل ها، سواحل زیبا، آثار تاریخی و باستانی، جاذبه های تفریحی و گردشگری و بسیاری موارد دیگر در استانبول افراد زیادی را از سراسر جهان به این شهر جذب می کند. حضور تعداد زیادی گردشگر در این منطقه موجب رونق اقتصادی استانبول نیز خواهد شد.
شهر استانبول مکان های دیدنی و زیبای بسیار زیادی دارد. هر شخصی که به این شهر مسافرت می کند، تمایل دارد از تمام جاذبه های گردشگری این شهر دیدن نماید. استانبول، برترین و بزرگ ترین شهر ترکیه محسوب می شود. برخی از مهم ترین جاذبه های گردشگری شهر استانبول عبارت است از:
تنگه بسفر
مسجد ایاصوفیه
کاخ دولما
مسجد فاتح
مسجد رستم پاشا
برج گالاتا
مسجد سلیمانیه
نه تنها شهر استانبول، بلکه برای مسافرت به هر منطقه ای از جهان به یک برنامه کامل و اطلاعات جامع از آن منطقه یا کشور نیاز دارید. برای اینکه مسافرتی لذت بخش را در استانبول ترکیه تجربه کنید باید با این شهر به طور کامل آشنایی داشته باشید. اطلاعاتی نظیر موقعیت شهر استانبول، آب و هوا، جاذبه های گردشگری، مکان های دیدنی شهر، سیستم های عبور و مرور در سطح شهر، واحد پول استانبول و بسیاری موارد دیگر، در سفر به استانبول مورد نیاز است.
شهر استانبول به سه منطقه اصلی طبقه بندی می شود؛ شبه جزیره تاریخی استانبول (امینونو – فاتح)، مناطق بی اوعلو و بشیکتاش و منطقه اوسکودار و کادیکوی، سه منطقه اصلی استانبول هستند.
شرایط آب و هوایی در شهر استانبول بسیار مطبوع و لذت بخشش است. این شهر دارای آب و هوای مدیترانه ای، مرطوب و تقریباً گرمسیری می باشد. جریان های هوای اقیانوسی در سواحل زیبای استانبول می وزند. تابستان های شهر استانبول بسیار گرم و مرطوب و زمستان های آن، سرد و برفی است. بارش باران در استانبول زیاد است و میانگین بارش سالانه آن بیش از ۸۰۰ میلی متر اندازه گیری شده است. در برخی ماه های سال، دمای هوای بسیار کاهش می یابد و تا حدود ۵ درجه نیز می رسد.
در سفر خود به شهر استانبول، می توانید از وسایل حمل و نقل عمومی در سطح شهر رفت و آمد کنید. سیستم های حمل و نقل استانبول شامل تاکسی ها، مترو، اتوبوس و تراموا است. در برخی از نقاط شهر، مسافران توسط کشتی های دریایی کوچک، جابه جا می شوند. فرودگاه بین المللی آتاتورک نقش اساسی در ورود و خروج گردشگران به استانبول ایفا می کند. وجود راه آهن، قطار و متروهای سبک نیز در شهر استانبول برای حمل و نقل و جابه جایی مسافران مورد استفاده قرار می گیرند.
در شهر استانبول هر ساله تعداد زیادی جشنواره برگزار می شود که هر کدام موضوعات خاصی دارند. شرکت در برخی از این جشنواره ها برای بسیاری از توریست ها جذاب است. جشنواره های غذا، موسیقی، هنری، نقاشی، معماری، کتاب، فیلم و سینما در استانبول برگزار می شوند.