عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: رعایت تغذیه مناسب و مصرف غذاهایی که خون خوبی تولید میکنند، از مهمترین مواردی هستند که در بهداشت و تقویت قلب نقش مؤثری دارند.
خبرنگار ایکنا از اصفهان بهمناسبت هفته ملی قلب و عروق با محمد انصاریپور، مدیر گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفتوگویی با محوریت سلامت و بهداشت قلب از منظر طب ایرانی انجام داده است که متن آن را در ادامه میخوانید.
ایکنا ـ تعریف و جایگاه قلب در طب ایرانی چیست؟
قلب در طب ایرانی به circulation یا سیستم گردش خون اطلاق میشود؛ عضوی که اهمیت بسیاری برای تداوم حیات دارد و نیروی حیاتی یا Vital force را در کل بدن توزیع میکند. عملکرد قلب برای نگهداشتن حرارت و متابولیسم بدن ضروری است. ضعف قلب نیز موجب تضعیف سایر سیستمهای بدنی میشود.
ایکنا ـ آیا طب ایرانی توان معالجه بیماریهای قلبی را دارد یا اینکه تمرکز اصلی آن بر پیشگیری از این بیماریهاست؟
طب ایرانی از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند؛ همچنین در معالجه بیماریهای قلبی از جمله نارساییها و ضعف قلب نیز نقش دارد. رعایت تغذیه مناسب و مصرف غذاهایی که خون خوبی تولید میکنند، از مهمترین مواردی هستند که در بهداشت و تقویت قلب نقش مؤثری دارند.
بعضی از مواد دارویی مانند عطرهای خوشبو، زعفران، بیدمشک، سیب درختی و… نیز از دیگر موارد حائز اهمیت برای تقویت قلب بهشمار میروند. هر عامل نشاطآور مانند اخبار شادیبخش، تفریحات، مسافرت، مهمانیها، جلسات دوستانه و… نیز قلب را بهبود میبخشد.
ایکنا ـ کیفیت درمان طب ایرانی برای بیماریهای قلبی چگونه است؟
بستگی به نوع معالجه دارد. اگر مدل درستی برای معالجه بیماری قلبی بهکار گرفته شود، کیفیت درمانی خوبی خواهد داشت. حاذقبودن پزشک، تشخیص درست بیماری و تجویز غذا و داروی مناسب در کیفیت درمان از طریق طب ایرانی نقش دارد.
البته این طب برای معالجه سکتهها، یعنی زمانی که عروق رگ بسته میشود، دست به عصا عمل میکند و قاطعیت درمانی ندارد؛ اما در درمان ضعف قلب، تپش قلب، نارسایی قلب و افزایش ضخامت قلب کمککننده است.