مدیر شهرک غزالی در جریان بازدید از این مکان فرهنگی هنری از ساخت ۱۹ برنامه تلویزیونی خبر داد که از این تعداد، دو برنامه خارجی، ۱۲ برنامه ایرانی و پنج سریال در حال ساخت هستند. «نامیرا»، «نائله»، «تنها گریه کن» و «سلمان فارسی» از جمله سریالهایی هستند که هماینک در شهرک سینمایی تلویزیونی غزالی ساخته میشوند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، باقر حاجی سیدرضی ـ رئیس مرکز تولید و فنی سیما ـ و همچنین مهدی میرچی ـ مدیر شهرک سینمایی غزالی ـ در بازدید خبرنگاران از این شهرک جزئیاتی از ساخت و ساز دکورها و همچنین بازسازی بخشهایی از لوکیشینهای این شهرک را اعلام کردند.
در این بازدید مرمت بخشهایی از پاساژ اصلی خیابان لاله زار که دچار آسیب دیدگی شده بود، قابل مشاهده بود.
همچنین اعلام شد، دکورهای سریال «سلمان فارسی» در ضلع جنوبی شهرک غزالی در حال ساخت است و قرار است طاق کسری، مجموعه کاخهای تیسفون و جی و کاخ بدخشان و … به صورت ماندگار در شهرک سینمایی غزالی ساخته شود.
در بخشی از این بازدید رضی (رئیس مرکز تولید و فنی سیما) در سخنانی گفت: رسالت اصلی شهرک غزالی ایجاد زیرساخت برای حوزه تولید در سینما و تلویزیون حتی پلتفرمهاست. همه کشورهای دنیا یک مجموعهی مدیایی و شهرک رسانهای دارند که ایران هم از آن مستثنی نیست. حدود ۷۰ هکتار زمین برای مجموعههای نمایشی و غیرنمایشی به صورت مجتمع در شهرک تعلق گرفته است. مجموعه آکساسوارها و همه ادوات و وسایل قدیمی برای ساخت سریال و فیلم در داخل شهرک فراهم است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: شهرک غزالی به دو قسمت صنعتی و سنتی تقسیمبندی شده است. مجموعهای داریم که بافت قدیم است و قسمتی هم وجود دارد که سولههای ماست و کار صنعتی در آن انجام میشود که در دوره اخیر به آن بیشتر توجه شده است. در شهرک غزالی به دنبال ایجاد مجموعه کارخانه تولید نمایش به صورت صنعتیسازی هستیم. اینکه کار به صورت خطی تولید نشود بلکه آثار مجزا از هم در زمان کم تولید شوند. در اینخصوص به تفاهماتی رسیدیم که در شهرک نسل پرورش دهیم. قرار است انسانهایی آموزش داده شوند که بتوانند با سرعت بیشتر و با تکنولوژی روز آثار را تولید کنند. تفاهمنامه این اقدام امضا شده است و خبرهای بهتری از شهرک در آینده شنیده خواهد شد.
رئیس مرکز تولید و فنی سیما افزود: برای رسیدن به این نقطه، در این مدت مجموعههایی که مبتنی بر هوش مصنوعی بودند فرا خوانده شدند. کارهای تفاهمنامه در حال انجام است؛ به عنوان نمونه آوردن هوش مصنوعی در انیمیشن از جمله کارهاست که اعتقاد داریم اگر این اتفاق بیفتد سرعت تولید انیمیشن بسیار سریع میشود.
سیدرضی در عین حال یادآور شد: البته شهرک غزالی قرار نیست متولی تولید انیمیشن شود، بلکه قرار است زیرساخت تولید انیمیشن را برای سرعت بخشیدن ایجاد کند. مکاتباتی با آقای شهاب اسفندیاری (ریاست دانشگاه صداوسیما) اتفاق افتاده که از ظرفیت شهرک برای استعدادیابی و پرورش نیروهای نخبه که بتوانند در صنعت سینما و تلویزیون فعالیت کنند استفاده شود و به جاهای خوبی در این زمینه رسیدهایم.
به گفته باقر حاجی سیدرضی در یک سال گذشته ۳۰ هکتار فضا برای تولید برنامه به شهرک سینمایی تلویزیونی غزالی اضافه شده است.
رضی از دیگر اقدامات جدید انجام شده در شهرک غزالی به ساخت ابنیه های تاریخی سریال «سلمان فارسی» اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدامات اخیر شهرک تفاهم نامه ای است که با پروژه «سلمان فارسی» داشتیم؛ مبنی بر اینکه ابنیه این سریال تاریخی بیرون از شهرک ساخته نشود. از کاخها گرفته تا طاق کسری، مجموعه کاخهای تیسفون و جی و کاخ بدخشان و … که چون یک بار ساخته میشوند، خواهش کردیم که این بناها به صورت ماندگار در شهرک ساخته شوند و آقایان طاهری و میرباقری پذیرفتند و شهرک هم حمایت های زیادی کرد؛ چرا که دادن زمین به شهرک معضلات فراوانی به همراه دارد. اتفاقات خوبی خواهد افتاد و بعد از پخش کار، بازدید از این لوکیشنها آزاد خواهد شد. خیلی از وسایلی که در سریال سلمان فارسی استفاده میشود در شهرک در حال تولید است؛ از کشتی گرفته تا ادوات جنگی و گریم و لباسهای عتیقه و قدیمی همه در شهرک در حال تولید است. شهرک قرار است برای افرادی که می خواهند کار مدیا انجام دهند، تسهیلگری کند. ما نباید تصدیگری کنیم و زیرساختها را در اختیار افراد قرار دهیم.
وی از راهاندازی پلتفرمی با عنوان تولید محتوا در زمینه تولید فنی خبر داد و گفت: مجموعه مرکز تولید فنی صداوسیما در حال حاضر در حال برنامه نویسی پلتفرمی است که کل خدمات رسانه ای کشور بر روی آن سوار می شود. متولی آن قرار است مرکز تولید فنی سیما باشد. این حرفِ بسیار بزرگی است. هر کس که نیروی انسانی کاربلد در این حوزه است بعد از اخذ کارت صلاحیت عضو این پلتفرم میشود. هر نیروی انسانی که نیاز به تجهیزات و مکان و آرایه های صنعت سینما و تلویزیون می خواهد روی این پلتفرم می تواند در خواست کند. نام این پلتفرم هنوز مشخص نیست اما به عنوان پلتفرم تولید محتوا قرار است شناخته شود. نسخهی آزمایشی این پلتفرم قرار است آخر مهر ماه آماده شود.
رضی یادآور شد: در آینده دربارهی صنعتیسازی، سوپراستودیوها جلوههای ویژه و هوش مصنوعی خبرهای بیشتری از شهرک غزالی خواهید شنید. طی جلسهای که با تولیدکنندگان فنی داشتیم هر آن چیزی که در صنعت رسانه دیده می شود در شهرک قرار است ارتقاء پیداکند. سیاست ما این است که در غرب آسیا حرفی برای گفتن داشته باشیم و هدف گذاری برای شهرک این است و به آن می رسیم.
رضی تاکید کرد در حال تلاش هستند رویه و رویکرد شهرک را به سمت عمومی شدن و بهره گیری و به تولید رسیدن سوق دهند. او در این زمینه گفت: چند پروژه برای اجرا در شهرک غزالی داریم؛ مواردی از جمله ایجاد بنایی شبیه به تکیه دولت که مردم در آینده به آن رجوع کنند، یا ایجاد آمفی تئاتر و کنسرت هایی در شهرک اتفاق بیفتد که مردم از آن استقبال کنند یا شهربازی که با زیرساخت ایجاد شود.
وی در پایان گفت: آوردن حوزه بین الملل به شهرک را به جد دنبال می کنیم و در حال حاضر دو برنامه از کشورر عراق و لبنان در شهرک غزالی در حال برنامه سازی هستند. چون هزینه های تولید در اینجا ارزانتر است. مجموعه انیمیشن هوش مصنوعی در شهرک در حال قرارداد است.
میرچی نیز دربارهی پروژه های در حال تولید در شهرک غزالی توضیح داد: در حال حاضر ۱۹ برنامه تلویزیونی در شهرک غزالی در حال تولید است، دو برنامه بین الملل فعال است و پنج سریال در شهرک غزالی در حال تولید است که از جمله سریالهای «نامیرا»، «نائله»، «تنها گریه کن»، «سلمان فارسی» در حال تولید هستند و در واقع شش سوله که پیش از این انبار بوده تبدیل به استودیوی تلویزیونی شده است.
ایسنا