شکستن رکورد سرعت
فضاپیمای پارکر سولار پروب که برای مطالعه نزدیک تاج خورشیدی (outer corona) طراحی شده ، در 29 ژوئن به سرعت 635,266 کیلومتر در ساعت (رسید. این دومین باری است که این فضاپیما از زمان پرتاب در سال 2018 به این سرعت دست یافته است. این سرعت حدود 500 برابر سرعت صوت است. انتظار میرود که این فضاپیما در نزدیکترین فاصله خود با خورشید در سال 2025، به سرعتی حدود 692,000 کیلومتر در ساعت برسد، که این سرعت برای طی مسافت بین واشنگتن دیسی و توکیو کمتر از یک دقیقه کافی است.
استفاده از جاذبه زهره
رسیدن به این سرعتهای خارقالعاده به زمانبندی و استفاده از شتاب بستگی دارد. پارکر سولار پروب هنگام دور زدن خورشید با مدار زهره همتراز میشود و از جاذبه این سیاره به عنوان یک «تیرکمان جاذبهای» استفاده میکند. این فضاپیما در نهایت به توده چرخان پلاسما فوقالعاده داغ اطراف خورشید نزدیک میشود و اندازهگیریهای مختلفی انجام میدهد تا درک علمی ما از خورشید را بهبود بخشد.
اولین تماس با خورشید
در آوریل 2021، این فضاپیما برای اولین بار به خورشید «تماس» پیدا کرد و نمونههای پلاسما جمعآوری کرده و تغییرات میدان مغناطیسی را اندازهگیری کرد. این فضاپیما اکنون یک بانک اطلاعاتی ارزشمند از دادههایی را جمعآوری میکند که ما نمیتوانیم از زمین به دست آوریم. طبق تصاویر تایملپس منتشر شده توسط ناسا، این گذرها بسیار تماشایی هستند.
تحمل شرایط سخت
پارکر سولار پروب اکنون 20 مرتبه نزدیکتر به خورشید شده است و در آخرین نزدیکی خود به فاصله 7.26 میلیون کیلومتری رسید و به لایه گازهای یونیزه خورشید رسید. در نهایت این فضاپیما باید به فاصله 6.12 میلیون کیلومتری برسد.
این فضاپیما باید توانایی مقاومت در برابر سرعتهای فوقالعاده بالا، حرارت و تابش شدید را داشته باشد. محافظت این فضاپیما شامل یک سپر کامپوزیت کربنی به ضخامت 11.4 سانتیمتر است که میتواند دمای نزدیک به 1,371 درجه سانتیگراد را تحمل کند.
عنوان سریعترین شیء ساختهشده توسط انسان احتمالاً تا مدتها در دست پارکر سولار پروب باقی خواهد ماند.