- فرهنگی

سوگواره ادبی «دیپلمات مقاومت» تشکیل شد

شامگاه سوم خرداد ماه و در اولین شب خاکسپاری پیکر مطهر شهید حسین امیر عبداللهیان سوگواره ادبی «دیپلمات مقاومت» به یاد این شهید والامقام با حضور جمعی از شاعران و اهالی اندیشه کشورهای ایران، افغانستان، هندوستان، و پاکستان به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

 سیدمسعود علوی‌تبار، شاعر و کارشناس تاریخ و تمدن ملل اسلامی در ابتدای این مراسم بیان کرد: خدمات جهادگرانه بسیار شهید امیر عبداللهیان و در نهایت شهادت وی به خوبی نشان داد که او و حاج قاسم سلیمانی در حقیقت دو پرتو نور از یک منبع واحد هستند و افتراق میدان و دیپلماسی در واقع شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت‌هایی است که به خاطر آن وظایف جایگاهی مسئولیتی برای اشخاص تعیین می‌شود.

علوی‌تبار افزود: امشب و در اولین شب خاکسپاری شهید امیرعبداللهیان در این سوگواره ادبی شاهد ارائه آثار ادبی و اندیشه‌ای بسیاری از شاعران پارسی‌زبان و دیگر هنرمندان کشورهای مختلف حوزه ایران فرهنگی، به‌ویژه از هند و افغانستان و پاکستان بودیم که این نشان‌دهنده این است که مرد میدان دیپلماسی ما فاتح دل‌ها و اندیشه‌ها در عرصه بین‌الملل نیز بوده است.

جواد عسکری، شاعر و فعال فرهنگی از هندوستان نیز در بخشی از صحبت‌های خود بیان کرد: سلام به مادران این سرزمین که الحق اولیاء الله تربیت کردند. افرادی بی‌نظیر از همه جهات که مردم این دیار هم جنسشان با همه فرق می‌کند. این مردم قدرشناس خادمین خویش هستند، خوب و بد را می‌شناسند، در مقابل خائن تمام قد می‌ایستند و خادمین خود را تاج سر خود می‌دانند. در این دو روز از تبریز تا تهران حماسه آفریدند. سنگ تمام گذاشتند و کل دنیا شاهد بود. خادم الرضا شهید سید ابراهیم رئیسی و شهید امیر عبداللهیان و دیگر همراهانشان در حرف نه بلکه در عمل خادم مردم بودند. تمام ذکر و فکرشان خدمت بود؛ کاری به حاشیه و تهمت نداشتند انگار می‌دانستند وقتی برایشان نمانده از ثانیه‌ها استفاده می‌کردند. تفسیر عملی این حدیث امام علی بودند «خداوند از علما، عهد و پیمان گرفته که در برابر شکم‌بارگی ستم‌گران و گرسنگی مظلومان سکوت نکنند.» در هر مسئولیتی برایشان مردم مقدم بودند.

این شاعر پارسی‌زبان در پایان تصریح کرد: خدا عزت می دهد به شرطی که با خدا معامله کنید. رئیسی و عبداللهیان در مظلومیت شباهت عجیبی به شهید بهشتی داشتند. ترور شخصیتی شدند اما حرفی نزدند و در اوج قدرت بخشیدند. می‌گفتند اینها کاریزما ندارند، جریان‌ساز نیستند. دل به مقامات بالا بسته‌اند اما راست می‌گفتند اینها با خدا معامله کردند و خداوند چنان عزتی به این عزیزان داد که دنیا انگشت به دندان مانده است. بعد ها خواهیم فهمید چه شخصیت‌هایی را از دست دادیم و آن وقت حسرتی ابدی نیست.

در این محفل ادبی که خوشنویسانی همچون مسعود ربانی و محمد آرمان حبیب از ایران و هند به بداهه نویسی ابیاتی از اشعار اجرا شده پرداختد شاعران و هنرمندانی مانند علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، امیر عاملی، محمدعلی بوسفی، سید مسعود علوی‌تبار، جواد عسکری، محمد فاطمی‌منش، محمدمهدی عبداللهی، سید تصور مهدی، رسول شریفی، جواد اسلامی، سید احمد حسینی توچای، نغمه مستشارنظامی، نجمه پورملکی، سیده صغری زیدی، فاطمه ناظری، حمیده پارسافر، سارا عبداللهی‌فر حضور داشتند.

ایبنا