ایران مهد خوشمزگیهای ناب و اصیلی است که هرکدام نشانی از ریشهی شهر و اقلیم خود دارند و معرف سرزمین خود هستند. شهر خوشرنگولعاب شیراز همچون دیگر شهرهای ایران، پر از غذاها و طعمهای دلپذیری است که نشانی از این شهر خوشعطر بهار نارنج دارد.
لوبیا پلو ، یک سبک خاص در بین غذاهای شیراز
اگر تا الان تنها تصورتان از لوبیا پلو، برنجی سرخرنگ پر از تکههای قدونیمقد لوبیاهای سبز و تکهها گوشت بوده، باید بگوییم که این غذا نوع دیگری هم دارد که در بین غذاهای شیراز جا خوش کرده است. لوبیا پلوی مخصوص شیراز با لوبیای چشم بلبلی به جای لوبیا سبز طبخ میشود و به همراه برنج، زعفران، شوید، گوشت چرخکرده و دارچین، یک ترکیب خوشمزه میسازد.
کلم پلوی شیرازی ، طعمی به خوشمزگی اصالت
اسم کلم پلو فقط با همراهی صفت شیرازی جذاب است و این دو در کنار هم، طعم محبوب این غذا را در یاد زنده میکنند. سفر به شیراز بدون چشیدن طعم بهشتی این غذا کامل نمیشود. مواد غذایی مغذی و مفیدی کنار هم این غذا را بهوجود میآورند تا یکی از پرطرفدارترین طعمها در بین غذاهای شیراز شود. کلم پلو یک ترکیب جادویی از کلم قمری، برنج، پیاز، ترخون، ریحان، ادویه و گوشتهای چرخی سر گنجشکی است که به سفرههای شیراز رنگ و طعم میبخشد. در سفر به این شهر شعر و شاعری لذت چشیدن این غذا را از دست ندهید.
قورمه به ، یک طعم شیرین شیرازی
اگر اهل غذاهایی با طعم شیرین هستید، بدون شک این غذای لذیذ را دوست خواهید داشت. وجود «بِه»، یک شیرینی لطیف به این غذا میدهد که طعمش را دلچسب میکند. این خورش خوشمزه، ترکیب سادهای از گوشت، پیاز، ادویه، زعفران و صد البته «بِه» است و یک بار چشیدن آن کافی است تا لذتش در ذهنتان ثبت شود. قورمه به، در بین غذاهای شیراز ، انتخاب اول کسانی است که شیفتهی طعم خوش بِه در غذا هستند.
شیرازی پلو ، خوشرنگی یک طعم خاص
غذاهای شیراز رنگولعاب چشمگیری دارند و لذت طعم هر کدام با ظاهر زیبا و خوشرنگشان چند برابر میشوند. در بین پلوهای لذیذی که در سفرهی مردمان شیراز جا خوش کرده است، شیرازی پلو محبوبیت بالایی دارد و مزهی آن بینظیر است. این پلو ترکیبی ماهرانهای از برنج، مرغ، بادنجان، پیاز، زرده تخم مرغ، ماست و زعفران است و به شکل تهچین طبخ میشود. این غذا را در نهایت با زرشک، خلال بادام، پسته و پوست پرتقال به زیبایی تزیین میکنند تا تبدیل به شاهکاری هنرمندانه از خوشمزگیهای شیراز شود.
کوفته هلوی شیرازی ، خوشمزههایی که دوست خواهید داشت
این غذا را باید با دستپخت شیرازیها تجربه کنید تا لذت طعم این کوفتههای خوشرنگ به دلتان بنشیند. شیراز هم مثل بعضی از شهرهای ایران، کوفتههای مخصوص خودش را دارد. این غذای لذیذ محلی، ترکیبی از گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، آرد نخودچی، پیاز و هویج است که بعد از مخلوط شدن به اندازهی هلو جدا میشود و داخل آن پیاز داغ یا کشمش گذاشته میشود. این هلوهای گوشتی بعد از سرخ کردن، تبدیل به یکی از خوشطعمترین غذاهای شیراز میشود.
شکر پلو ، از خوشمزههای شیرین شیراز
شیرازیها طرفدار مزههای شیرین هستند و در لیست غذاهای محبوب آنها، طعمهای شیرین بسیار به چشم میخورد. یکی از این غذاها، شکر پلو است که پخت سادهای دارد و در سفرههای شیرازیهایی که غذاهای شیرین را دوست دارند، دیده میشود. این غذا ترکیب خوشمزهای از برنج، شکر، زعفران و خلال پسته و بادام است.
دوپیازه آلوی شیرازی ، یک سادگی خوشمزه
اگر اهل تجربهی طعمهای ساده و صمیمی هستید، دوپیازه آلوی شیرازی یک انتخاب خوشمزه است. این غذا از تکههای مربعی سیب زمینی، پیاز خلال شده، رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده و ادویه درست میشود. این غذا یک گزینهی خوب برای آشپزی سریع است که طعم ساده در عین حال محبوبش، حسابی دلنشین است. در سفرتان به شیراز، حتماً این غذای سادهی شیرازی را بچشید.
دمپخت شیرازی ، یک سبک متفاوت
در بین غذاهای شیراز ، دمپختک از آن دسته طعمهایی است که سبک پختش در این شهر با سایر نقاط ایران متفاوت است. این غذا غنی از سبزیجات است و انتخاب خوشمزهای برای گیاهخواران است. عدس، کلم، ترخون، پیاز، هویج، ریحان و ادویه، مواد تشکیل دهتدهی این پلوی خوشطعم است که پیشنهاد میکنیم حتماً آن را امتحان کنید.
استان فارس جایی برای تجربهی دستپختهای فراموش نشدنی است و برای لذت از بهترین غذاهای این استان باید به سراغ شیراز رفت. یکی از لذتهای اصلی سفر به این زادبوم فرهنگ و هنر، تجربهی طعم غذاهای لذیذ و خوشمزهی آن است. در سفرتان به شیراز، در کنار بازید از جاهای دیدنی و گردشگری، طعم غذاهای خوشرنگولعاب این شهر را هم تجربه کنید .