- فرهنگی

مادامی که نتوان از مولانا صحبت کرد، نمی‌توان مردم را به کتاب سوق داد

علی اکبر زاده در رادیو گفت و گو مشکل اساسی حوزه کتاب را گسست فرهنگی نسبت به سنت و فرهنگ گذشته دانست و گفت: در کشوری که نمی‌توان از مولانا و مثنوی به خوبی صحبت کرد مسلما نمی‌توان مردم را به سمت کتاب خواندن سوق داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت و گو، دکتر حامد علی اکبرزاده رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی با برنامه «گفتگوی فرهنگی» در مورد ناشران، کتاب فروشی‌ها و ارکان صنعت نشر مصاحبه کرد.

علی اکبرزاده گفت: به لحاظ فرهنگی ذائقه مردم، تمایل چندانی به کتاب ندارد و باید به دنبال پاسخ و راه حل‌هایی برای چرایی این عدم تمایل بود؛ چرا که این ذائقه روی ناشر و کتاب فروش اثر می‌گذارد و نتیجه آن چیزی می‌شود که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم.

رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی مشکل اساسی این حوزه را گسست فرهنگی نسبت به سنت و فرهنگ گذشته دانست و تشریح کرد: در کشوری که نمی‌توان از مولانا و مثنوی به خوبی صحبت کرد مسلما نمی‌توان مردم را به سمت کتاب خواندن سوق داد و لذا در برنامه‌های و سیاست‌های فرهنگی، توجه چندانی به ریشه‌ها و سنت گذشته ما نشده است.

وی همچنین با اشاره به تمایل به کتاب‌هایی که به فرهنگ ایرانی نزدیک نیست خاطرنشان کرد: مخاطبان شرطی شده‌اند و صرفا به دنبال کتاب‌های با تخفیف هستند.

علی اکبرزاده در ادامه مصاحبه با رادیو گفت و گو تصریح کرد: باید قوانین را دوباره نوشت و فکر اساسی به حال مشکلات این حوزه کرد؛ حتی اگر چاپ کتاب‌های غیرقانونی دانشگاهی ممنوع شود نظارت روی فضای مجازی به مراتب سخت تر است.

دبیر جشنواره کتاب سال دانشجویی همچنین حاکم شدن قانون را راهکار حل مشکلات این حوزه دانست و اضافه کرد: اگر دولت بتواند موضوع کاغذ را حل کند کمک بزرگی به ناشران کرده است در حالی که کاغذ هست اما توزیع آن عادلانه نیست.

دیدگاهتان را بنویسید