- فرهنگی

مترجم محتوای کودک و نوجوانیم نه مولد

 به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)؛ برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» به تهیه‌کنندگی رقیه زهرا پرندآور و با اجرای لیلا سلمانی با موضوع «دغدغه‌های سکوهای کودک و نوجوان» با حضور محمدمهدی مومنی‌ها مدیرکل توسعه شبکه تنظیم‌گران ساترا، مهدی خبره مدیر سکوی کارتونا و مسعود نظری‌منش رئیس مجمع ناشران دیجیتال کودک و نوجوان از رادیو گفت‌وگو پخش شد.

در ابتدای برنامه نظری‌منش درباره جایگاه نشر کودک و نوجوان در جامعه گفت: با اینکه ما فرهنگی غنی‌ داریم اما در حال حاضر در این حوزه هیچ جایگاهی نداریم. نسل امروز با تکنولوژی بزرگ می‌شود و در این دنیای وسیع محتواها، ما صرفاً محتواهایی که تولید می‌شوند را دوبله کرده و عرضه می‌کنیم. نظارت فقط این نیست که گوشه‌ای از محتوا را حذف کنیم، باید به تقاضاهای بازار هم نظارت داشت و برای آن ذائقه‌سنجی کرد. به همین دلیل محتوای تولیدی را در داخل ایران با ارزش واقعی آن نمی‌توان عرضه کرد.

وی افزود: علی‌رغم اینکه نیاز بازار بسیار گسترده است ما در تولید محتوا ضعیف هستیم. مسائل بازار باعث شده است تا تولیدکنندگان ضعیف و ضعیف‌تر شوند و همه شاخص‌های آنلاین نشان می‌دهد که عرضه محتوای دیجیتال به شکل قانونی و پولی کم و کم‌تر شده است؛ من کافه بازار را که بررسی می‌کردم متوجه شدم ۹۹,۵۰ درصد برنامه‌هایی که عرضه می‌شوند رایگان هستند و بیش از ۹۰ درصد برنامه‌ها زیر ۱۰ هزار نصب دارند. همه این موارد نشان‌دهنده این است که ما اپلیکیشن‌های ضعیفی داریم. برای پیشرفت بخش دیجیتال فقط کافی است تا موانع را رفع کنیم.

مدیر سکوی کارتونا در ادامه در خصوص مهمترین نیاز سکوهای کودک و نوجوان گفت: موضوعی که ما خیلی تأکید داریم تا ساترا در آن ورود کند حقوق مالکیت معنوی است. باید یک سامانه‌ای باشد تا وقتی یک اثر را تولید می‌کنیم آن را در سامانه ثبت کنیم. ساترا در این مسئله خیلی می‌تواند کمک کند.

مدیرکل توسعه شبکه تنظیم‌گران اجتماعی ساترا در ادامه برنامه گفت: حساسیت در حوزه کودک زیاد است. قاعدتاً کسانی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، خودشان دغدغه‌مند هستند، ما این مسئله را درک می‌کنیم؛ به همین دلیل ما در ساترا از کسانی که در این حوزه هستند حمایت می‌کنیم و درصدد هستیم تا فضا را طوری طراحی کنیم که هم دغدغه‌های سکوها رفع و هم دغدغه‌هایی که مردم دارند حل شود.

مهدی مؤمنی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که برای ما اهمیت دارد این است که محتواهایی که تولید می‌شوند را در یک سامانه ثبت کنیم تا کسی نتواند از آن سوء‌استفاده کند و حقوق مالکیت معنوی تولیدکنندگان آثار حفظ شود که در این زمینه ممکن است سامانه صدف وزارت ارشاد با همکاری ساترا دوباره احیاء شود.

ایکنا

دیدگاهتان را بنویسید