- ورزش

مدیران جدید استقلال از راه رسیدند؛ باشگاهی با رکورد ۲ مدیرعامل در هر سال!

 بی‌گمان به همان اندازه که در طول سال‌های اخیر بازیکنان مختلف از تیم‌های متفاوت به استقلال آمده و رفته‌اند شاید به همان اندازه و در کلاس مدیریتی هم تعداد زیادی مدیر و مسئول در جمع اعضای هیات مدیره و روی صندلی مدیرعاملی باشگاه استقلال نشست و برخاست کردند.

هیات مدیره باشگاه استقلال هم که تقریباً چیزی شبیه به نیمکت این تیم در طول سال‌های اخیر بوده بار دیگر در حال پوست اندازی است و گفته می‌شود نفرات تازه وارد خود را برای حضور در اتاق مدیریت باشگاه استقلال گرم کرده و آماده ورود به عرصه رقابت با دیگر مدیران باشگاهی هستند.

بی‌گمان در فوتبال ایران شاید تنها بتوان همین استقلال را پیدا کرد که سابقه داشته به یکباره در پایان فصل بیش از ۱۵ بازیکن را از لیست خود خارج کرده و مجدداً تعدادی در همین حد و حدود را به نفراتش اضافه می‌کند. اما در بحث مدیریتی هم باشگاه استقلال یکی از نمونه‌های مشابه به وضعیت نیمکت تیمش است.

تنها نگاهی گذرا به اتفاقات مربوط به ۳ سال اخیر و مشاهده اسامی مختلفی که روی صندلی مدیریت باشگاه استقلال نشسته و برخاسته‌اند و نفراتی که در جمع اعضای هیات مدیره وارد شده و سپس از درب دیگر خارج شدند گواه این ادعاست که نفرات تازه واردی که در حال ورود هستند نیز نباید چندان دلخوش به شرایط جدید و جایگاهی که برایشان در باشگاه استقلال ایجاد شده باشند. چرا که این جایگاه و این پست به قدری نازک و شکننده است که ممکن است همچون شاخه‌ای ترد با کوچک‌ترین نسیمی بشکند تا مدیران بار دیگر از این اتاق خارج شده و نفرات دیگری جایشان را بگیرند.

در این میان طرفداران استقلال هستند که نسبت به وضعیت تیمشان به هیچ عنوان قادر به تصور آینده‌ای روشن و مطمئن نبوده و با اتفاقات این چنینی نیز نخواهند بود. هرچه در باشگاه‌های موفق دنیا شاهد ثبات مدیریت در اتاق اصلی فرمان باشگاه هستیم در باشگاه استقلال این موضوع کاملاً شرایط معکوس را تجربه کرده و حداکثر عمر مدیریتی در این مجموعه به یک سال محدود می‌شود.

ظرف همین سه سال اخیر(۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳) ۶ نفر روی صندلی مدیریت باشگاه استقلال نشستند که این فارغ از تعداد نفراتی است که در جمع اعضای هیات مدیره آمده و رفته‌اند. میانگین هر سال دو مدیرعامل برای باشگاهی با این حجم از طرفدار و حواشی ریز و درشت، قطعا روی عملکرد کلی تیم فوتبالش هم تأثیرمنفی خواهد داشت.

وقتی احمد مددی در تاریخ دهم مهرماه سال ۹۹ به مدیرعاملی باشگاه استقلال منصوب شد نمی‌دانست که دوم مهرماه سال بعد مصطفی آجرلو جای او را می‌گیرد. اما این سردار مدیریتی هم خبر نداشت که دوباره بیست و سوم مهرماه سال بعد یعنی ۱۴۰۱ جایش را به علی فتح الله زاده می‌دهد.

فتح الله زاده هم تا ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۲ بیشتر دوام نیاورد و سید حجت کریمی جای او را گرفت اما این مدیر تازه وارد نیز خیلی سریع در هفدهم تیر ماه سال گذشته از این عنوان کناره‌گیری کرد تا علی خطیر جایش را بگیرد. ولی عمر مدیریت خطیر هم به یک سال نرسید تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ سال جاری فرشید سمیعی جای او بنشیند! …و حالا هنوز دی ماه تمام نشده بار دیگر خبر از ایجاد تغییر در صندلی مدیریت باشگاه به گوش می‌رسد و اسامی جدیدی برای این پست مطرح شده است تا این رکورد، احتمالاً تا پیش از تکمیل شدن این سه سال باز هم ارتقا پیدا کند!.