- اجتماعی

مرگ بیش از ۴ هزار زن در آمریکای لاتین بر اثر خشونت جنسیتی

دستکم ۴ هزار و ۹۱ زن در ۲۶ کشور این منطقه در پی خشونت علیه زنان در ۲۰۲۰ به قتل رسیده اند. این میزان نشان دهنده کاهش ۱۰ ممیز ۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن است؛ در ۲۰۱۹، تعداد چنین قتل‌هایی ۴ هزار و ۵۷۶ مورد بود.

به گزارش سرویس بین الملل به نقل از  خبرگزاری اسپانیایی افه، کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (سپال) در بیانیه‌ای هشدار داد علیرغم کاهش آمار قتل‌های ناشی از خشونت جنسیتی در ۲۰۲۰ نسبت به یک سال قبل از آن، قتل زنان همچنان به عنوان یکی از نمود‌های افراطی و مرگبار خشونت علیه زنان و کودکان در این منطقه مطرح است.
در این بیانیه آمده است: «این در حالی است که این پدیده (امروزه) بیشتر در معرض دید قرار گرفته است و از سوی دولت‌ها و جنبش‌های زنان فشاری گسترده در نفی خشونت جنسیتی اعمال شده است».
در آمریکای لاتین بالاترین میزان قتل زنان در هندوراس (۴ ممیز ۷ در هر ۱۰۰ هزار زن)، جمهوری دومینیکن (۲ ممیز ۴ در هر ۱۰۰ هزار زن) و السالوادور (۲ ممیز ۱ در هر ۱۰۰ هزار زن) به ثبت رسیده است. در عین حال، در این ۳ کشور به همراه بولیوی، برزیل، کلمبیا، گواتمالا، پاراگوئه، پورتوریکو و اروگوئه، کاهشی نسبت به آمار سال ۲۰۱۹ به چشم می‌خورد.
این آمار در هندوراس از هر ۶ و ۱ دهم در هر ۱۰۰ هزار زن در سال ۲۰۱۹ به ۴ ممیز ۷ در ۲۰۲۰ رسیده است. علاوه بر این، آمار‌های این دو سال نشان می‌دهد، در جمهوری دومینیکن از ۲ ممیز ۷ به ۲ ممیز ۴ و در السالوادور از ۳ ممیز ۳ به ۲ ممیز ۱ رسیده است.
در آرژانتین، شیلی، مکزیک و نیکاراگوئه آماری مشابه با ارقام سال ۲۰۱۹ به ثبت رسیده است. این در حالی است که در اکوادور، کاستاریکا و پاناما، این آمار نسبت به سال پیش از آن با افزایش مواجه بوده است. گزارش سپال نشان می‌دهد که در این میان، پاناما افزایش قابل توجه تری نسبت به سایر کشور‌ها نشان داده است.
علاوه بر این، در میان کشور‌های کارائیبی، این آمار در گرانادا از ۱ ممیز ۹ به ۵ ممیز ۵ در هر ۱۰۰ هزار زن رسیده است. در سنت وینسنت و گرنادین‌ها از ۰ به ۵ ممیز ۵، در سورینام از ۱ ممیز ۱ به ۲ ممیز ۸ و در ترینیداد و توباگو از ۲ ممیز ۹ به ۳ ممیز ۱ رسیده است.
“آلیسیا بارسِنا”، دبیر اجرایی سپال در این خصوص اعلام کرد: «از برجسته سازی خشونتی که بر زنان و دختران در منطقه ما به شکل روزانه تاثیر می‌گذار، خسته نمی‌شویم؛ این موضوع بر همه جامعه تاثیر می‌گذارد؛ زیرا مانعی برای دستیابی به برابری و توسعه و صلح پایدار است».
از سوی دیگر، به صورت مطلق در ۱۸ کشور از ۲۶ کشوری که به سپال گزارش ارائه کرده اند، بیشترین تعداد موارد قتل زنان در ۲۰۲۰ به بازه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال مربوط است. پس از آن، نوجوانان و زنان جوان بین ۱۵ تا ۲۹ سال، در دومین جایگاه قرار می‌گیرند.
در گزارش سپال همچنین آمده است که وضعیت دختر بچه‌ها و نوجوانان دختر در این منطقه نگران کننده است. دستکم ۴۰ کودک زیر ۱۵ سال در این بازه قربانی قتل‌های خشونت جنسیتی شده اند.

صداوسیما

دیدگاهتان را بنویسید