موزه ملی هنرهای اصفهان جدیدترین عضو خانواده بزرگ هنری نصفجهان است که هنر هنرمندان اصفهانی را از ۱۰ هزار سال پیش تاکنون به نمایش گذاشته است. این موزه در چند بخش پیش از تاریخ، مس سنگی، دوران شکوفایی اصفهان، هنرهای اصفهان و بخش مدرن تشکیل شده است.
وی ادامه داد: برای مرمت و احداث این موزه زحمت بسیاری کشیده شده و این موزه به زیباییهای اصفهان اضافه میکند. این موزه هنر ایران و ایرانی را به رخ میکشد. قدمت بنا حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ سال است و ترکیبی از معماری دوره آخر قاجار و دوره پهلوی اول را میشود در این بنا دید. اما در طول زمان نگهداری و رسیدگی مناسبی از ابن بنا نشده و داشت از بین میرفت.
فتاح تاکید کرد: در بنیاد مستضعفان به داد این بنا رسیدیم و این بنا را از استفاده اداری و غیر لازم خارج کردیم. این بنا اصیل در یک منطقه ریشه دار به نام عباس آباد وجود دارد. این بنا در دو مرحله با هماهنگی ادارهکل میراث فرهنگی استان اصفهان مرمت و مقاوم سازی شده است. پس از اینکه از مقاومت بنا اطمینان حاصل شد، این بنا تبدیل به موزه گشت.
رئیس بنیاد مستضعفان افزود: آثار این موزه از خزانه بنیاد جمع آوری، احیا و امروز به سه زبان در این موزه به نمایش درآمده است. این موزه تاریخ اصفهان و ایران را روایت میکند. قدمت برخی از آثار این موزه به ۱۰ هزار سال میرسد و هنر مردم از آن زمان تا الان در اینجا قرار گرفته است. این نشان میداد سرزمین ما سرزمین هنرمندان است. این همه زیبایی انسان را بهتزده میکند.
وی با بیان اینکه “افتخار ما این است که به زیبایی اصفهان یکی اضافه کردیم” خاطرنشان کرد: این موزه برای اصفهان لازم بود و سعی میکنیم که بیش از این نیز اضافه کنیم. در بنیاد مستضعفان آمادگی توجه بیشتر به آثار و بناهای هنری و احیا آنها را داریم. بسیاری دیگر از این دست ساختمانهای تاریخی در آستانه نابودی است و بودجه دولتی برای کار مرمت و احیا کفایت نمیکند.
فتاح درباره برنامههای آتی بنیاد در حوزه موزهداری توضیح داد: قدم بعدی ما افتتاح یک موزه در یزد است، همانند این اتفاق در یزد نیز رخ داده و امروز این بنا تبدیل به یکموزه نفیس شده. برای برخی از آثار قیمت نمیشود گذاشت و یقین دارم مردم ایران و دنیا برای بازدید از این موزهها اقدام میکنند.
رئیس بنیاد مستضعفان اظهار داشت: حدود ۴۰۰ اثر در موزه اصفهان به نمایش گذاشته شده و قانون موزهها این است که باید دو سوم آثار نمایشی در خزانه موجود باشد. این در حالی است که خزانه بنیاد مستضعفان فراتر از این اعداد بوده و باید موزههای جدید افتتاح شود.
وی درباره هزینهای که برای احیا و ایجاد موزه ملی هنرهای اصفهان شده، تصریح کرد: عدد زیادی نیست و انقدر ناچیز است که صلاح نمیدانم آن را بگوییم.
موزه ملی هنرهای اصفهان نقشی بی بدیل در همگرایی هنر با فرهنگ متعالی و فاخر این مرزو بوم ایفا می نماید
استاندار اصفهان نیز در مراسم افتتاح موزه ملی هنرهای اصفهان با تبریک ایام الله دهه مبارک فجر و ایام میمون رجب و سالروز میلاد حضرت جواد الائمه(ع)، افزود: اصفهان شهر هنر است و استعداد متعالی در به نمایش گذاشتن آثار فاخر و نابی را دارا ست.
سید رضا مرتضوی با بیان اینکه هنر اصفهان از هزاره های پیش از تاریخ تا عصر حاضر در این موزه به نمایش درآمده است خاطرنشان کرد: امروزه آثار هنرمندان اصفهانی در معتبرترین موزههای دنیا به نمایش گذاشته میشود و یکی از گلایههای احصا شده از هنرمندان اصفهانی فقدان موزه ای شایسته اتمسفر فرهنگی و معرفتی اصفهان برای نمایش این آثار بود که به حمد الله با اهتمام مدیریت سختکوش، متعهد و هنر دوست بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی کشور افتتاح و به بهره برداری رسید.
استاندار اصفهان ذکرکرد: ما امانتدار میراث اصفهان و ایران هستیم، ما امانتدار هویت های ملی و فرهنگی اصفهان هستیم، جائیکه پایگاه دوم رفت و آمد مهمانان خارجی است و این موزه می تواند میزبان خوبی برای گردشگران خارجی در اصفهان باشد.
وی با اشاره به اینکه شهر هنرهاست و زمینه و استعداد به نمایش گذاشتن میراث هنری غنی خود را دارد واکنون ۳۰۰ اثر تاریخی فاخر در این موزه در معرض دید علاقمندان قرار دارد خاطر نشان ساخت: برای پوشش استعدادها و ظرفیت های دیرینه ملموس و ناملموس استان اصفهان کارهای شاخص دیگری در دستور کار داریم که انشالله با اهتمام برادران فرهیخته در بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی کشور و رایزنی هایی که صورت پذیرفت از ظرفیت های جاری به منظور تکرار چنین پروژه هایی نهایت بهره را استحصال و عملیاتی می نماییم.
برنا