- فرهنگی

نظر وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع‌الفعالیت

 
محمدمهدی اسماعیلی در باره هنرمندان ممنوع‌الفعالیت می‌گوید ما هنرمندان بسیاری داشتیم که قبل از انقلاب کار می‌کردند و بعد از انقلاب به صف انقلابیون پیوستند، در بسیاری از نقش‌ها در فیلم‌ها و سریال‌ها هم بازی کردند. او ادامه می‌دهد چه فرقی می‌کند؟! هنرمندان خارج از کشور هم مانند همین هنرمندان اگر مشکل خاصی نداشته باشند، می‌توانند در ایران نیز فعالیت کنند.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته، جمعه پنجم فروردین مهمان برنامه «بهار نارنجِ» شبکه خبر شد. 

او در بخشی از این برنامه در پاسخ به پرسش مجری مبنی‌ بر این‌ که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چقدر با کتاب مأنوس است، گفت: «شاید به‌دلیل مسئولیت‌هایی که دارم فرصت زیادی برای مطالعه مستمر ایجاد نشود، ولی اغلب کتاب‌هایی را که در حوزه‌های فرهنگی منتشر می‌شوند می‌بینم.» 

اسماعیلی به دوران ابتلایش به کرونا اشاره کرد و گفت: «بهمن‌ماه سال گذشته در مدتی که به‌علت ابتلا به بیماری کرونا در منزل حضور داشتم، هر شب کتاب می‌خواندم و به فرزندم نیز مطالعه کردن را توصیه می‌کردم.» 

رئیس شورای هنر درباره سلیقه خود در انتخاب موسیقی نیز گفت: «به‌طور کلی به موسیقی اصیل و سنتی و فولکلور علاقه‌مندم. اما با آثار بسیاری از خوانندگان جدید نیز در کنار خوانندگان قدیمی آشنایی دارم و محسن چاوشی و حجت اشرف‌زاده را از جمله خوانندگان خوب نسل جدید می دانم. سرودهای انقلابی مربوط به دهه‌های گذشته هم برایم جذاب هستند.» 

او همچنین با اشاره به استعدادهای بسیار در میان بازیگران سینما، تلویزیون و تئاتر ایران، از پرویز پرستویی به‌عنوان یکی از بهترین بازیگران ایرانی نام برد و از فیلم «ملاقات خصوصی» به عنوان آخرین فیلمی که تماشا کرده است یاد کرد. 

اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که «اگر وزیر نمی‌شدید، دوست داشتید در چه حرفه و کاری به فعالیت بپردازید؟»، گفت: «من استخدام دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی این دانشگاه هستم. اگر مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نداشتم، در فضای دانشگاه با دانشجویان بیشتر در ارتباط بودم. کار معلمی را دوست دارم.» 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سخت‌ترین روزهای کاری‌اش در دوران پذیرش مسئولیت این وزارتخانه، گفت: «همواره سعی کردم تحت‌ فشار تصمیم نگیرم و به این جهت روزهای چندان سخت با مشکل غیر قابل‌ حل نداشتیم. البته روزهایی وجود داشته که با بحران‌های کوچکی مواجه شدیم، ولی در کل روزهای خیلی سختی نداشتیم.» 

او همچنین با تأکید بر غنیمت شمردن فرصت‌ها، گفت: «همیشه جلو خودم ساعت شنی را تصور می‌کنم که معکوس شده و زمان بی‌وقفه در حال سپری شدن است. فرصت‌ها زود می‌گذرند و احساس می‌کنم حق ندارم فرصت‌ها را تلف کنم.» 

اسماعیلی همچنین در پاسخ به این‌ که برخی هنرمندان سال‌هاست ممنوع‌الفعالیت هستند، به‌طوری که سه نسل از هنرمندان بعد از آن‌ها آمده‌اند اما این هنرمندان همچنان اجازه فعالیت ندارند، گفت: «ما هنرمندان بسیاری داشتیم که قبل از انقلاب کار می‌کردند و بعد از انقلاب به صف انقلابیون پیوستند، در بسیاری از نقش‌ها در فیلم‌ها و سریال‌ها هم بازی کرده‌اند. چه فرقی می‌کند هنرمندان خارج از کشور هم مانند همین هنرمندان اگر مشکل خاصی نداشته باشند، می‌توانند در ایران نیز فعالیت کنند.» 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود یکی از اتفاقات خوب سال ۱۴۰۰ برای اصحاب فرهنگ و هنر را اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیاردی به صندوق اعتباری هنر با پیگیری این وزارتخانه و دستور ویژه رئیس‌جمهور دانست و گفت: «تخصیص این رقم برای اولین بار در مقایسه با دوره‌های قبل و سال‌های گذشته انجام گرفته‌ است که به‌صورت تسهیلات و بسته‌های حمایتی توسط صندوق اعتباری هنر در اختیار اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه قرار گرفته و همچنان ادامه دارد.» 

او درباره لزوم توجه به بحث فضای مجازی و اهمیت این موضوع، توضیح داد: «خواه ناخواه باید از فضای مجازی اطلاعات داشته‌ باشیم و در حد امکان و فرصت در این فضا حضور یابیم. به‌طور مرتب پیگیر تحولات فضای مجازی هستم.» 

اسماعیلی درباره پرداختن به بخش‌های مختلف حوزه فرهنگ و هنر برای جبران کاستی‌ها در مدت حضور خود در رأس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد: «تلاش کردیم همه حوزه‌ها دیده شود، ولی دوست دارم عقب‌افتادگی در بخش اقتصاد هنر را به‌صورت ویژه جبران کنیم. همچنین لزوم توجه جدی به موضوعاتی همچون نوشت‌افزار، بازی‌ها و ملزومات حوزه کودک و نوجوان احساس می‌شود. این حلقه از ایده تا مصرف باید به‌طور کامل رصد و پیگیری شود.» 

او در قسمت دیگری از گفت‌وگوی نوروزی خود، در زمینه توجه به مقوله زبان و ادبیات فارسی درباره موضوع نام‌گذاری مشاغل و اصناف با محور قرار دادن زبان فارسی، توضیح داد: «چهار بخش به‌صورت ویژه در این زمینه همکاری داشته و کار اجرایی انجام می‌دهند؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، شهرداری‌ها و اماکن.» 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرسش درباره امیدواری او از پوشاندنِ جامه‌ عمل به وعده بومی‌سازی صنعت چاپ در هفته کتاب سالِ بعد، این‌طور پاسخ داد: «سعی ما بر این است و بسیار امیدواریم با فراهم کردن زمینه‌ها و زیرساخت‌ها تا سال ۱۴۰۲ تا ۸۰ درصد صنعت چاپ را بومی کنیم.» 

او همچنین در پاسخ به این پرسش که تلخ‌ترین روز سال ۱۴۰۰ برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه روزی بوده، گفت: «از نظر من تلخ‌ترین روز سال گذشته، آن روزی بود که تعداد فوتی‌های ناشی از کرونا به عدد ۷۰۰ رسید که بسیار دردناک و ناراحت‌کننده بود.» 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قسمت دیگری از این گفت‌وگو درباره پرداختن به خانواده و حضور در اجتماع و بین مردم عادی جامعه، بیان کرد: «خانواده همیشه اولویت من بوده و سعی می‌کنم در هر فرصتی که ایجاد می‌شود، ساعاتی را با خانواده به ورزش و فراغت بگذرانم. همچنین تلاش می‌کنم در مساجد به‌ویژه مساجد پایین‌شهر حضور پیدا کرده و گاهی سخنرانی کنم و در جمع مردم باشم. ارتباط زیادی با مردم دارم که البته این را کافی نمی‌دانم.» 

اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۴۰۰ می‌دهید، گفت: «نمره وزارتخانه را در سالی که گذشت باید رئیس جمهور، مجلس و به‌ویژه صاحبان اصلی آن یعنی مردم بدهند.» 

او با اشاره به نقشه‌های دشمنان ایران برای خدشه وارد کردن به فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، بیان کرد: «در مقابل تمدن ایرانی- اسلامی، تمدن رقیبی داریم که در حال تحلیل الگوهایش است و بیش از هر حوزه‌ای، حوزه فرهنگ و ارزش‌ها را نشانه گرفته. باید در این زمینه هوشیارانه عمل کنیم.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی، ضمن آرزوی تندرستی، موفقیت و به سرانجام رسیدن همه آرزوهای خوب مردم برای سال جدید، برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به‌صورت حضوری پس از دو سال را خبری خوش در سال جدید برای مردم اعلام کرد.

خبرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید