وی با طرح این نکته که نمایشگاه کتاب تهران با استقبال زیادی از سوی مردم روبهرو میشود، گفت: این امر نشان میدهد هنوز هم علاقه مردم به فرهنگ، ادب و کتاب به قوت خود پا برجاست. هرچند با وجود مشکلات اقتصادی شاهد کاهش خرید مردم در حوزه کتاب هستیم، اما علاقه مخاطبان ایرانی به این کالای فرهنگی هیچ وقت از بین نمیرود.
این شاعر و پژوهشگر تاجیکی با اشاره به مراودات صنعت نشر ایران و تاجیکستان اظهار کرد: صرف نظر از صعود یا رکود روابط سیاسی و اقتصادی این دو کشور، هیچگاه روابط فرهنگی آنها از بین نرفته است؛ چون تاجیکستان و ایران یک روح در دو بدن هستند و هر دو ملت نمیتوانند بدون آن فضای فرهنگی موجود نفس بکشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روابط فرهنگی ایران و تاجیکستان اشاره کرد و افزود: روابط و همکاریهای فرهنگی دو کشور را میتوانیم در دو بخش بررسی و طراحی کنیم؛ یکی بخش دولتی است و دیگری بخش خصوصی که شامل شاعر، نویسنده و ناشر میشود. این بخش به شیوههای مختلف کار خود را پیش میبرد.
این شاعر تاجیکی عنوان کرد: ترجمه و نشر آثار ناشران ایران و تاجیکستان در هر دو کشور به صورت وسیع در حال انجام است. همچنان نیز ناشران مختلف هر دو کشور در پی نشر آثار نویسندگان، شاعران و پژوهشگران یکدیگر هستند که مایه مسرت است. این امر نیاز به شکلگیری کمیتهای دارد تا این قبیل فعالیتها به صورت مستمر پیگیری و اجرایی شود.
شاهمنصور شاهمیرزا در پایان با اشاره به حضور خود نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: حضور سایر کشورها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فرصتی مغتنم برای نمایش کامیابیهای ایران درخصوص صنعت نشر کشور است. همچنین این نمایشگاه با توجه به جایگاه و پایگاهی که دارد یک تریبون مهم برای عرصه فرهنگ و هنر هر کشوری محسوب میشود که در آن حضور پیدا میکند. تاجیکستان نیز با توجه به پتانسیلی که در حوزه نشر دارد میتواند با حضور در این نمایشگاه آثار خود را در معرض دید عموم قرار دهد.