- فرهنگی

“نمایش ایرانی” به جشنواره تئاتر کودک‌ و نوجوان اضافه شد

دبیر بیست و هفتمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان از اضافه شدن بخش‌های متنوعی به این رویداد فرهنگی هنری خبر داد و این فستیوال را ویترینی برای کل هنرمندانِ کشور دانست.

امیر مشهدی عباس که با برنامه “تقاطع فرهنگ” رادیو گفت وگو همراه بود، با اشاره به وقفه جشنواره در دوران کرونا اظهار کرد: مخاطب کودک، نوجوان و خردسال در جشنواره شرکت می‌کردند و به همین جهت نمی‌توانستیم این رویداد را به شکل مجازی برگزار کنیم.

وی افزود: به لطف خدا و همت هنرمندان، از روز یکم تا ششم تیرماه، این جشنواره در شهر همدان برگزار می‌شود.

مشهدی عباس در خصوص کارنامه 26 دوره قبلی این رویداد فرهنگی هنری در کشور اظهار کرد: این جشنواره جزو 20 جشنواره برتر کودک و نوجوان در دنیاست و در حال حاضر هر آن چه داریم به دلیل زحمات دوستان در دوره‌های گذشته بوده است. در این میان تلاش‌هایی صورت گرفته تا استانداردهای لازم در این جشنواره رعایت شود و بیست و هفتمین دوره جشنواره ویترینی از تمام فعالیت‌های تئاتر کودک و نوجوان در کشور است.

وی از افزوده شدن بخش‌های نمایش‌های ایرانی، تئاتر کودک و نوجوانان زیر 18 سال و بخش فراگیر خبر داد و افزود: دوستان نابینا، ناشنوا، بیماران اوتیسم و… نیز به جشنواره اضافه شده‌اند.

به گفته مشهدی عباس، مدیریت‌های متفاوت در دوره‌های مختلف وجود داشته است؛ بسیاری جشنواره‌ها در دنیا بلند مدت است و یک فرد صرفا در یک سال دبیری آن را بر عهده نمی‌گیرد.

وی با بیان این مطلب افزود: تمام نواقص در یک دوره دبیری طولانی بر طرف می‌شود ولی استاندارد‌ها نیز باید درنظر گرفته شود. به عنوان مثال جشنواره‌ای در سطح ملی باید ویترینی از تمام فعالیت‌ها در کشور ارائه دهد؛ به عنوان مثال جشنواره فجر باید تمام فعالیت‌های تئاتر بزرگسال در کشور را پوشش دهد.

مشهدی عباس اضافه کرد: آموزشگاه‌های بازیگری آزاد، کانون پرورش فکری و شهرداری به صورت حرفه‌ای تئاتر کار می‌کنند و بچه‌ها به صورت حرفه‌ای اجرا می‌کنند و عادلانه نیست که این بخش‌ها نادیده گرفته شوند.

وی معتقد است در بخش تئاتر دانش آموزی چارچوب‌هایی وجود دارد که همگان قادر به شرکت در آن نباشند. همچنین هنرمندان فراگیر به صورت حرفه‌ای در مراکز توانبخشی یا بهزیستی تئاتر کار می‌کنند که این مهم باید در جشنواره دیده می‌شد.

مشهدی عباس در عین حال به وجود بخش‌های سنتی هر کشور در جشنواره‌های ملی اشاره کرد و گفت: در حوزه کودک و نوجوان فاقد نقالی، خیمه شب بازی، فضائل خوانی و… برای کودک و نوجوان بودیم و لذا این بخش را صرفا برای کودک و نوجوان اضافه کردیم.

رادیو فرهنگ

دیدگاهتان را بنویسید