به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مستند «قهرمانان معمولی»، محصول مرکز مستند سوره، در هر قسمت ماجرای فردی را روایت میکند که برای بهبود وضعیت یک منطقه تلاش میکند.
به بهانه پخش قسمت «بدون دعوت»
«بدون دعوت»، روایتی از زندگی «محمدحسین اخوان» روحانی و امام روستای رامشه در اصفهان است که سیزده سال پیش در یک سر تفریحی به «رامشه» میرود و با حضور چند ساعته و لمس عینی مشکلات روستا، در آن منطقه ماندگار میشود.
محمدحسین اخوان در ابتدای صحبت خود درباره چگونگی شکلگیری آشنایی عوامل «قهرمانان معمولی» با روستای رامشه و خود توضیح داد: دوستان در آژانس عکس مستند سو به دنبال افراد تاثیرگذار در استان اصفهان میگشتند. همین امر باعث شد به منطقه ما بیایند و بعد از گفتگویی که داشتیم، تصمیم گرفته شد، این مستند ساخته شود.
او افزود: به من گفته شد که مجتبی حیدری و دیگر همکاران ایشان گروهی هستند که نسبت به دیگر مستندسازان نگاه متفاوتی دارند. هدفشان این است که تلاشهایی را که خاص و برجسته نیستند، به نمایش بگذارند و به حرکتشان ضریب بدهند.
سوژه مستند «قهرمانان معمولی» با توجه به این نکته که این اثر به نمایش فعالیت مردمان غیرپایتختنشین در رسانه ملی اصالت میدهد، اظهار کرد: این مساله باعث ایجاد امید، انگیزه و دلگرمی است. در حقیقت اینکه مردم مناطق مختلف ببینند آنها هم حضور دارند، دیده میشوند و مورد توجه قرار میگیرند، مهم است. همچنین نمایش فعالیت صورت گرفته باعث جریانسازی و جهت دادن به فعالیت افراد جامعه میشود.
اخوان به بازخورد مخاطبان پس از تماشای مستند اشاره و بیان کرد: واکنشها متفاوت بود. بعضی از افراد، گفتند که فکر نمیکردیم چنین نگاهی وجود داشته باشد و چنین کارهایی صورت بگیرد، ای کاش این نگاه و فعالیتها در مناطق دیگر هم رشد پیدا کنند. بعضی از افراد که شناخت حداقلی داشتند، پس از دیدن مستند احساس کردند فعالیتهایی که اتفاق میافتد، گستردهتر از آن چیزی است که خبر داشتهاند. و بعضی از افرادی که بهطور کامل در جریان بودند، انگیزه گرفتند. اینکه رسانه آنها را نشان داد، باعث شد احساس کنند جدی گرفته شدهاند.
این روحانی جوان درباره آغاز فعالیتهای خود اظهار کرد: تقریباً پانزده سال است که کار فرهنگی میکنم و هدفم جابهجایی و تاثیرگذاری است چراکه تعریف کار، ضریب توان و انرژی در جابهجایی است. اگر انرژی نیروهای جوانی که با ما همکاری میکنند، با تاثیر و جابهجایی انرژی همراه شود، میتوان گفت یک کار فرهنگی انجام شده است. اینکه چگونه به این مساله رسیدم، باید بگویم که در مسیر تجربه و زیستی که در دوران طلبگی داشتم، به این ضرورت پی بردم.
او درباره وظیفه مسئولان یادآور شد: اگر مسئولان در بخشهای مختلف میتوانند کاری انجام بدهند، باید انجام دهند. اما به نظر میرسد ارادهای برای این قضیه وجود ندارد.
اخوان در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: امیدوارم مجموعههای هنری و رسانهای مانند مرکز مستند سوره و آژانس مستند سو که اینچنین دغدغهمند هستند و هدف مشخص دارند، مورد حمایت قرار بگیرند و فرصتهای بهتری در اختیارشان گذاشته شود تا بتوانند این حرکت را به صورت گستردهتر در سراسر کشور انجام بدهند. چراکه مشابه این موقعیتها زیاد است. یکی از جنبههایی که مقام معظم رهبری توصیه میکنند امید ایجاد کنید، نشان دادن موقعیتهایی است که افراد با امکانات کم و دست خالی امّا پُرجنبوجوش فعالیت میکنند.
«قهرمانان معمولی» به کارگردانی مجتبی حیدری، مهدی رشوند و زهرا استادزاده روایتی مستند از زندگی افرادیست که نقش خود را در بهبود وضعیت جامعه پیدا کردهاند.
خبرگزاری آنا