تاریخ چین غنی است. این کشور علاوه بر آثار فسیلی دورهی پارینهسنگی، شاهد ظهور و سقوط چندین امپراتوری و سلسله بوده است. به تازگی، باستانشناسانی که در شاندونگ چین مشغول حفاری بودند، ۱۲ مقبره باورنکردنی را کشف کردهاند که قدمت آنها حدود ۷۰۰ سال است.
فرادید: روز چهارشنبه، موسسهی باستانشناسی محلی اعلام کرد باستانشناسان ۱۲ مقبرهی باستانی مربوط به سلسله یوآن (۱۳۶۸-۱۲۷۱) را در جینان واقع در استان شاندونگ در شرق چین حفاری کردهاند که یکی از مهمترین یافتههایی است که تاکنون در استان شرقی چین کشف شده است.
دیوارنماهای یکی از مقبرههای سلسلهی یوآن، همینطور دو گورخانه نسبتاً به خوبی حفظ شدند. دیوارنماهای آجری حکاکیشده با استفاده از اسکنه و چکشهای چوبی ساخته شدند تا در آجرها نقش و نگار ایجاد کنند. زاغیها و شاخههای روی دیوارنماها طرحهای کلاسیک چینی و نماد خوشبختی بودند.
به گفته لی مینگ؛ مدیر مؤسسه، این بزرگترین مجموعه مقبرههای دیوارنمای آجری سلسله یوآن بود که در این استان کشف شد: «آرامگاهها به شیوهای منظم و ظاهراً برنامهریزیشده چیده شده بودند. برخی از صاحبان آنها نسبت خویشاوندی داشتند و اطلاعات جدیدی برای مطالعه ترتیب گورهای خانوادگی سلسله یوآن به حساب میآمدند.
این کاوش که از ۲۳ آوریل آغاز شد منجر به کشف بیش از ۶۰ قطعه سفال و ظروف چینی، آینههای برنزی، سکههای مسی و سایر آثار فرهنگی شد. این نتایج به مطالعهی ظروف چینی تولیدشده در منطقه و اطراف آن در طول سلسله یوان کمک خواهد کرد.
کوبلای خان، پنجمین امپراتور خاقان مغول و یکی از اعضای خانواده بورجیگین بود که از سال ۱۲۷۱ تا ۱۳۶۸ سلطنت کرد.