پدر شعر آیینی کشور با اشاره به محتوای بسیار قوی، مستند و مستحکم کتابهای شعر فارسی گفت: قریب به ۹۰ درصد کتابهای شعر فارسی به لحاظ محتوایی متاثر از متون متقن وحیانی مثل قرآن و منابع متین روایی و تاریخی درباره اسلام است.
محمدعلی مجاهدی چهارشنبه شب در نخستین نشست ادبی “در حریم شعر آینی” در سالن غدیر ادارهکل نهاد کتابخانههای عمومی قم،اهمیت بررسی شعر از زمان جاهلیت و همچنین روبهرو شدن اسلام با شعر و اینکه در زمان زندگی امامان چگونه با شاعران رفتار میشده و بعد از آنها نیز چه فراز و نشیبهایی طی کرده را مورد توجه قرار داد و گفت: مطابق منابع متین روایی و تاریخی
اصولا شعر عصر جاهلی به لحاظ محتوایی در این خلاصه میشد که هر قوم و طایفه و عشیرهای اگر شاعری داشت، افتخارهای قومی و تعصبهای عشیرهای خود را در آن اشعار به رشته نظم در میآورد و سعی میکرد با قبیلههای دیگر از طریق مفاخره و فخر فروشی خودش را برتر اعلام کند.
وی یادآور شد: در عصر جاهلیت افتخار عرب و فرهنگ عرب بر شعر و شمشیر بود، اما پیامبر اسلام (ص) در برابر اینها قرآن کریم را آوردند.
مجاهدی با ذکر این نکته که شاعران عصر جاهلی این هدف را تعقیب میکردند که قرآن شعر است، پس اساس آن نیز بر گمان و خیال میباشد و چیزی هم که بر اساس خیال است، نمیتواند مایه سعادت بشر باشد گفت: آنها میخواستند قرآن را از قداست و قاطعیت بندازند که پیامبراکرم(ص) جلوی این کار را گرفت.
وی با تاکید بر مطالعه و بررسی دقیق شعر آیینی بیان کرد: باید از روی بصیرت و آگاهی برای اهل بیت (ع) عزاداری کمک کنیم و بدانیم که مظلومیت این بزرگان یک واقعیتی است که دوست و دشمن به آن اعتراف دارند.
نشست در حریم شعر آیینی از سلسله نشستهای آسیب شناسی شعر آیینی، به همت ادارهکل نهاد کتابخانههای عمومی استان و دبیرخانه دائمی شعر آینی کشور برگزار، و طی آن آثار ارائه شده در هیاتهای مذهبی مورد بررسی قرار گرفت.