کرونا ویروسها، خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
کرونو ویروسها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها تا بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. ساختار کروناویروسها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروسها هستند.
تاریخچه ویروس کرونا :
کرونا نوعی ویروس شایع است که باعث ایجاد عفونت در بینی ، سینوس ها یا دستگاه تنفس فوقانی شما می شود. بیشتر ویروس های کرونا خطرناک نیستند اما برخی از انواع آنها جدی هستند. حدود 858 نفر در اثر سندرم تنفسی (MERS) جان خود را از دست داده اند که نخستین بار در سال 2012 در عربستان سعودی و سپس در کشورهای دیگر در خاورمیانه ، آفریقا ، آسیا و اروپا ظاهر شد. در آوریل 2014 ، اولین آمریکایی برای MERS در ایندیانا بستری شد و یک مورد دیگر در فلوریدا گزارش شد. هر دو تازه از عربستان سعودی برگشته بودند. در ماه مه 2015 ، شیوع MERS در کره رخ داد که بزرگترین شیوع خارج از شبه جزیره عربستان بود. در سال 2003 ، 774 نفر در اثر شیوع سندرم حاد تنفسی حاد ( SARS ) درگذشت. از سال 2015 ، هیچ گزارشی بیشتر از موارد SARS گزارش نشده است. MERS و SARS انواع ویروس کرونا هستند.
اما در اوایل ژانویه سال 2020 ، سازمان بهداشت جهانی نوع جدیدی را شناسایی کرد: کروناویروس 2019 (2019-nCoV) در چین. در اواخر ژانویه ، 300 مورد تأیید شده در چین وجود داشت و تعداد کشته شدگان که هنوز هم در تک رقم ها بودند ، اما در حال افزایش است. و با وجود غربالگری در فرودگاه ، یک مسافر اولین ویروس را به ایالات متحده آورده بود.
غالباً یک ویروس کرونا باعث علائم عفونت تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی ، سرفه و گلو درد می شود. شما می توانید آنها را با استراحت و داروهای بدون نسخه درمان کنید . ویروس کرونا همچنین می تواند باعث عفونت گوش میانی در کودکان شود. دوره نهفتگی ویروس کرونا می تواند از یک تا 14 روز طول بکشد و ویروس در طی این دوره میتواند عفونی شود.
ویروس کرونا چیست؟
ویروس کرونا برای اولین بار در دهه 1960 شناسایی شد ، اما نمی دانیم آنها از کجا آمده اند. آنها نام خود را از شکل تاج مانند دریافت می کنند. بعضی اوقات ، یک ویروس کرونا می تواند هم حیوانات و هم انسان را آلوده کند.
بیشتر ویروس کرونا به همان شیوه ای عمل می کنند که سایر ویروس های سرماخوردگی عمل می کنند: از طریق سرفه و عطسه ، با دست زدن به دست یا صورت فرد آلوده یا لمس کردن چیزهایی که افراد آلوده به آن دست زده اند انتقال می یابد.
انواع ویروس کرونا:
انواع مختلف ویروس های کرونا انسانی موجب انواع مختلف بیماری میشود در حال حاضر شش نوع شناخته شده از ویروس کرونا وجود دارد که می تواند انسان را آلوده کند.
انواع متداول عبارتند از:
229E (آلفا کروناویروس)
NL63 (آلفا کروناویروس)
OC43 (قرنطینه ویروس بتا)
HKU1 (کرونا ویروسی بتا)
علائم بیماری کرونا ویروس :
از علایم اصلی این بیماری، تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی است و بیمار ممکن است سرفه های چند روزه بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است. در بیشتر موارد ، شما نمی دانید که آیا یک ویروس کرونا یا ویروس سرماخوردگی دارید.
شما می توانید آزمایشاتی ، از جمله نمونه برداری از مخاط بینی و گلو و خون را انجام دهید ، تا بدانید که آیا سرماخوردگی شما ناشی از کرونا ویروس ایجاد شده است. نتایج آزمایش باعث تغییر در نحوه علائم شما نمی شود ، که به طور معمول در چند روز از بین می روند.
اما اگر یک عفونت کرونا ویروس به دستگاه تنفسی تحتانی (نای و ریه ) سرایت کند ، می تواند به خصوص در افراد مسن ، افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند ، باعث ذات الریه شود .
هیچ واکسنی برای ویروس کرونا وجود ندارد. برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، همان کارهایی را انجام دهید که از برای پیشگیری از سرماخوردگی انجام می دهید :
– دستان خود را کاملاً با صابون و آب گرم یا با یک ضدعفونی کننده دست بشویید .
– دست و انگشتان را به چشم ، بینی و دهان نمالید.
– از تماس نزدیک با افراد آلوده خودداری کنید.
درمان کرونا :
هیچ درمان خاصی برای ویروس کرونا وجود ندارد، شما می توانید به همان روشی که سرماخوردگی را درمان می کنید ، عفونت ویروس کرونا را بهبود ببخشید:
– استراحت فراوان کنید.
– مایعات بنوشید.
– برای رفع گلو درد و تب از داروهای بدون نسخه استفاده کنید. اما به کودکان یا نوجوانان زیر 19 سال آسپرین ندهید. به جای آن از ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید.
– بخور نیز می تواند به بهبود گلو درد کمک کند.
بیمار به قدر کافی اکسیژن دریافت کند و درصورت لزوم استفاده از دستگاه ونتیلاتور برای فرستادن هوا به ریهها انجام می شود.