فیلم مستند «هنرمند واحد۵» به کارگردانی محمدصالح حجتالاسلامی و تهیهکنندگی حسین نشاطی، روایتی از زندگی هنری و حرفهای زنده یاد حبیبالله صادقی هنرمند نقاش است که مردادماه ۱۴۰۱ درگذشت. این فیلم مستند با حضور نزدیک به بیست چهره مطرح هنری، به مرور ابعاد هنری و فعالیتهای این هنرمند صاحب نام دهههای اخیر کشور پرداخته است.
«هنرمند واحد۵» در بخش خارج از مسابقه شانزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت دو بار به نمایش درآمد و مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
فاطمه کاظمی همسراین هنرمند فقید در حاشیه اکران این فیلم در گفتوگو با خبرنگار آنا تصریح کرد: طی یک دهه اخیر شاید هنر نقاشی ایرانی از حیث تولید اثر کم رنگ شده است، اما هنرمندان ما میتوانند دست به دست هم دهند تا دوباره این توان زنده شده و ایران در صدر بنشیند.
وی با اشاره به اینکه پیشکسوتان هنر ایرانی آثار فاخری را بر جای گذاشتهاند و معرفی آنها به نسل جوان ضروری است، افزود: به عنوان مثال به جرأت میتوان گفت حبیب الله صادقی برگی از تاریخ هنر معاصر کشور است.
همسر هنرمند نقاش تاکید کرد: صادقی در حوزههای کاریکاتور، نقاشی، گرافیک، موسیقی، مجسمه سازی، آواز، طراحی صحنه و طراحی لباس فعالیت داشته است و این در حالی است که بسیاری از فعالیتهای هنری وی فعلاً ناشناخته است؛ به شخصه چاپ کتابها و بولتنهایش را دنبال میکنم.
فاطمه کاظمی درکنار عبدالرضا سهرابی مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از نمایش مستند «هنرمند واحد۵» در جشنواره سینما حقیقت
کاظمی با اشاره به مستند هنرمند واحد ۵ به کارگردانی محمد صالح حجتالاسلامی اضافه کرد: این مستند قابل تقدیر است هر چند که به تمامی ابعاد زندگی هنری صادقی نپرداخته، اما اقدام مستندسازان برای معرفی هر چه بیشتر این هنرمند قابل ستایش است و از سوی خانواده وی حمایت میشود.
وی از پیشنهاد هنرمندان چند کشور برای ساخت مستند چند حلقه فیلمیبه جهت چند بعدی بودن زندگی این هنرمند خبر داد و بیان داشت: طیفهای مختلف میتوانند مخاطب این مستندها باشند.
همسر حبیب الله صادقی هنرمند نقاشی اضافه کرد: صادقی خود را متعلق به یک طیف خاص نمیدانست، با همه بود و با یک طیف فکری خاص نبود. وی معتقد به باقی ماندن و حفظ هنر ایران بود و در آثار تولیدی او نیز این آرمان قابل مشاهده است.
وی با اشاره به آخرین اثر خلق شده توسط این نقاش فقید تاکید کرد: مرحوم صادقی تاریخ تصویری ایران بعد از سقوط پهلوی و هر آن چه تا اردیبهشت ۱۴۰۱ و زمان درگذشتش اتفاق افتاد را در ۱۰۰ متر پرده نقاشی به نمایش درآورده است. همان طور که «ویل دورانت» تاریخ تمدن را ثبت کرده است، صادقی تاریخ ایران را تصویر کرد که امیدواریم در سالگرد درگذشت وی به نمایش در آید.
بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرده نقاشی ۱۰۰ متری حبیبالله صادقی در زمان حیات وی
لازم به یادآوری است، شانزدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم ۲۰ تا ۲۵ آذر در پردیس سینمایی ملت برگزارشد.
خبرگزاری آنا