به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ، پیام احمدی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های سراسر کشور طرح «انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران » را با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتاب خوانی از طریق حمایت از برنامهها و پیشنهادهای نو و ابتکاری، اثربخش و پایدار برگزار میکند.
وی افزود: «پایتخت کتاب ایران» عنوانی است که هر سال به یک شهر شرکت کننده که بر اساس نظر هیئت انتخاب، بهترین برنامه را برای ترویج کتاب خوانی ارائه کرده باشند، اعطا می شود.
احمدی ادامه داد: برنامه های هر شهر در زمینه ترویج کتاب خوانی که با همکاری دستگاه ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای فرماندار، شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مربوطه ارائه می شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه ضروری است که راهبردهای جدید و خلاقانه برای ترویج کتابخوانی با استفاده از منابع و سرمایه های فرهنگی و امکانات فضای مجازی در شهرها و برنامه ریزی و اجرا شود گفت: برنامه ها باید به گونه ای باشد که تغییرات و اصلاحات ، بسترهای مطالعه ، افزایش انگیزه با مطالعه را در جامعه نشان بدهد.
وی ادامه داد: شهر انتخاب شده ملزم به ارائه گزارشهای دوره ای منظمی از پیشرفت برنامه های ارائه شده به دبیرخانه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران است. در صورتی که شهر انتخاب شده بر اساس برنامه ها و جدول زمان بندی ارائه شده فعالیت قابل توجهی نداشته باشد، احتمال تجدید نظر در خصوص عنوان پایتخت کتاب براساس رأی هیئت داوران وجود خواهد داشت.
احمدی افزود: برنامه ها باید بهطور اختصاصی برای پایتخت کتاب طراحی شده و شامل مولفههای تناسب با نیازهای محلی، آیینهای بومی و ارزشهای دینی و ملی، تاثیرات پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، اصلاحات بسترهای مطالعه و افزایش انگیزه مطالعه باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکتها ، کارخانهها و دستگاههای اجرایی برای تامین هزینهها و سرمایهگذاری، قابلیت الگوبرداری، محتوا و شیوه اجرای نوآورانه، کیفی و در راستای افزایش سواد فرهنگی مردم، قابلیت و ضمانت اجرایی، برآورد کلی از هزینه برنامهها و اشاره به نحوه تامین منابع، بهرهوری و اثرگذاری، گستره اجرایی در سطح شهر، یا ملی و حتی منطقهای و بینالمللی، جدول زمانی دقیق و قابل ارزیابی و پیگیر از دیگر مولفه های انتخاب پایتخت کتاب است.
وی با بیان اینکه طـرح انتخـاب و معرفـی پایتخـت کتـاب ایـران بـرای نخسـتینبـار در ۱۳۹۳ از سـوی معاونـت امـور فرهنگـی وزارت فرهنـگ و ارشـاد اسلامی در سراسـر ایـران بـرای ترویج کتابخوانی برگـزار شـد تصریح کرد: در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر(۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷)، یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانستهاند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کردند.
احمدی افزود: هشتمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و ستاد شهرها و روستاهای دوستدار کتاب معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلفی اعم از معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، سازمان فرهنگی سازمان ملل متحد یونسکو، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و نهادهای دیگر برگزار میشود.
وی گفت: آخرین مهلت ثبت نام برای شرکت در هشتمین دوره جشنواره پایتخت کتاب ایران 31فروردین ماه سال 1402 است و اختتامیه جشنواره نیز اواخراردیبهشت ماه برگزار میشود؛ متقاضیان شرکت در این جشنواره می توانند برای دریافت اطلاعات مربوط به رویدادهای کتاب خوانی( پایتخت کتاب ایران) به پایگاه الکترونیکی اداره کل مجامع و تشکل ها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی https://majame.farhang.gov.ir مراجعه نموده و اطلاعات لازم را کسب کنند.