قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور گفت: به اعتقاد من سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی نتایج بسیار خوبی را به دنبال دارد و از برجستهترین نتایج این جشنواره میتوان گفت که این جشنواره، جمع کننده، انسجام بخش، وحدت آفرین، شادی بخش و امیدآفرین است.
علی دارابی در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی که با حضور مهمانان داخلی و خارجی در شهر شیراز برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار کرد: قبل از هرچیز باید از تلاش و زحمات تمامی دستاندرکاران این دوره از جشنواره تشکر و قدردانی کرد. حضور همه مهمانان داخلی و خارجی را در این مراسم گرامی میداریم که به ایران عزیز، خانه خودشان و شیراز شهر دین، علم، شعر، تاریخ، تمدن، فرهنگ قدم رنجه فرمودهاند.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور اظهار کرد: وظیفه خود میدانم از همه عزیزانی که در تهران و استان فارس و سایر استانها ما را در برگزاری این جشنواره بزرگ و بینالمللی یاری کردهاند کمال تشکر را داشته باشم، بخصوص هنرمندان، برنامهسازان، تهیه کنندگان، خالقان آثار، مدیران، کارشناسان و همه دست اندرکاران این رخداد بزرگ که اگر نبود مشارکت و همدلی آنان این مهم به سامان نمیرسید و ما با افتخار امروز شاهد مراسم پایانی جشنواره سوم هستیم.
او افزود: اگرچه در مراسم گشایش جشنواره با ذکر نام مسئولان در تهران و استان فارس از همه آنها قدردانی نمودم اما اجازه میخواهم از آقایان علیرضا تابش، دبیر جشنواره و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس که هر دو عزیز نقش اصلی را در برگزاری جشنواره داشتهاند به پاس قدرشناسی تشکر ویژه داشته باشم.
دارابی گفت: همچنین از حضور مسئولان و مقامات کشوری و استانی، بخصوص وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، دکتر سیدرضا صالحی امیری و استاندار فارس حسینعلی امیری، دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی حجت الاسلام خسروپناه و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و همه مدیران و گرامیان که شرف حضور دارند تشکر ویژه داشته باشم.
معاون میراثفرهنگی کشور ادامه داد: باید به اطلاع برسانم که با موافقت استاندار خوزستان و آمادگی مدیرکل میراثفرهنگی این استان، چهارمین دوره جشنواره به میزبانی این استان برگزار خواهد شد.
او ادامه داد: درباره ضرورت، اهمیت، دستاوردهای جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی هر قدر بگوییم باز هم کم است. امروزه «شادی و نشاط» یک نیاز مبرم و یک راهبرد اساسی کشور است. این جشنواره است که قادر است، جشن، سرور، بهجت را در میان مردم جاری و ساری کند.
دارابی اضافه کرد: بیش از ۲۵ نشست، کارگاه، بزرگداشت و بیش از ۱۰۰ اکران فیلم، اجرای نمایش و برگزاری نمایشگاه در ایام برگزاری جشنواره با حضور مردم در اماکن و بناهای تاریخی با حضور هنرمندان برجسته از سراسر کشور برگزار شد و نزدیک به ۱۲ هزار کودک و نوجوان و میراث بان آینده، در برنامه های جشنواره حضور داشتند.
او ادامه داد: این جشنواره موفق شده است در سال سوم به بلوغی برسد که هم «مردمی» شود و هم «شادی و انبساط اجتماعی» را در میان جامعه گسترش دهد. هنرمندان با مردم شیراز آشنایی بیشتری پیدا کردند و مردم مهربان و صمیمی شیراز و استان از طریق جشنواره به اهمیت فرهنگ، هنر، تاریخ، تمدن خود و ایران بهتر آشنا شدند.
قائممقام وزیر در ادامه صحبتهای خود گفت: جشنواره امکانی مهم برای معرفی ارزشها و میراث ملموس و ناملموس و داشته های تاریخی و تمدنی است. براستی اگر جشنواره نباشد از چه امکانی می توان رویدادها، آداب و رسوم، فرهنگ و هنر و … را به جهانیان معرفی کرد. بسیاری از کشورها اقتصاد و کسب درآمد خود را بر این امور پایه گذاری کردهاند.
آیا رخدادی غیر از جشنواره این امکان را می دهد که اجتماع بزرگی از هنرمندان، شاعران، ادیبان، موسیقیدانان، مدیران، کارشناسان، برنامه سازان، تهیه کنندگان را این گونه گردهم آورد؟
او افزود: نقش بزرگی که برگزاری جشنواره میراث فرهنگی دارد: «جمع کننده، انسجام بخش، وحدت آفرین، شادی بخش، امیدآفرین» است. این ها همه از برکات جشنواره است.
دارابی ادامه داد: جشنواره سوم پذیرای ۴۵۰۰ اثر در ۱۴ بخش بود. ۹۰ نفر از کارشناسان و داوران ممتاز و برجسته کشور به مدت ۲۰ روز این آثار را مورد بررسی قرار دادند. اگر چه نفس برگزاری جشنواره قبل از آنکه رقابت باشد، حضور در کنار یکدیگر، آموزش، یادگیری، انتقال تجربه است. با این همه استاندارد سازی، الگوسازی، تبیین شاخصه های تولید تراز، فرصت سازی برای جوانان و آنهایی که کمتر دیده می شوند هم از دستآوردهای جشنواره است که باید مورد توجه قرار گیرد.
او یادآور شد: همانطور که قبلاً اشاره کردم «مهم ترین پیام برگزاری جشنواره»، «ثبات و امنیت ایران» است. زندگی جاریست و چرخ فرهنگ و هنر با امید به فردای بهتر روان تر می چرخد. دستآوردهای جشنواره برای استان فارس و شیراز بس مهم تر است.
او افزود: این حجم بزرگ هنرمندان، سفیران و مبلغان شایسته ای از داشته های تاریخی شیراز به سراسر کشور و نیز اقصی نقاط جهان خواهند بود. زین پس «فارس شیراز» در تولیدات فرهنگی – هنری جایگاه ارزنده تری خواهد گرفت.
دارابی ادامه داد: رونق کسب و کار، افزایش اشتغال، آمد و شد فراوان تر گردشگر و توریسم داخلی و خارجی بی تردید از پیامدهای مهم برگزاری جشنواره خواهد بود.
او گفت: تجلیل از مفاخر و مشاهیر سرزمین فارس، علاوه بر آنکه معرفی گنجینه های زنده بشری استان را برای نسل جوان به دنبال دارد بلکه، نقش و جایگاه بزرگان استان را در فرهنگ و هنر و میراث فرهنگی کشور نمایان تر می سازد.
قائم مقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: “ایران ما، میراث ما، میراث ما، ایران ما” شعار اصلی این جشنواره است
و ما به عنوان خادمان ملت بزرگ ایران خود را مکلف به صیانت و حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی و تمدنی کشور میدانیم. بر همین اساس شعار جشنواره سوم را «ایران ما، میراث ما، میراث ما، ایران ما» انتخاب کردیم.
میراث آریا