چند ماه پیش باخبر شدیم که قابلیت دریافت و ارسال اساماس با یک فناوری جدیدی به نام «پیامهای ۵G» جایگزین میشود. اکنون نیز این قابلیت در برخی از گوشیهای شیائومی مشاهده میشود. اگر کاربران از این حالت استفاده کنند، پیامکهای آنها توسط شبکههای WLAN یا موبایل ارسال و دریافت میشود.
طبق گزارشهای اخیر سرویس پیام ۵G نسبت به اساماس یا همان سرویس پیام کوتاه یک ارتقا بهشمار میآید. برای مثال محدودیت تعداد کلمات موجود در یک اساماس دیگر در پیامهای ۵G وجود ندارد. همچنین پیامهای ۵G از فرمتهای چندرسانهای مختلفی، چون نوشته، تصویر، صدا و ویدیو نیز پشتیبانی میکنند. از دیگر ویژگیهای پیامهای ۵G میتوان به پشتیبانی از پیامهای آنلاین و آفلاین هم اشاره کرد.
همانطور که گفتیم در پیامهای ۵G محدودیت تعداد کاراکترها یا حجم مولتیمدیا نداریم و این فناوری میتواند هر چقدر هم که حجم پیام بزرگ باشد، آن را بهراحتی ارسال کند. همچنین این فناوری قادر است با ارائهدهندگان سرویس توسط رباتها ارتباط داشته باشد؛ کاربر میتواند خدماتی از قبیل خرید بلیط و پرداختهای مالی را با کمک این قابلیت انجام دهد. همچنین لازم بهذکر است که رابط کاربری این فناوری همانند رابط کاربری SMS بوده و این نکته نیز مهاجرت از فناوری قبلی به تکنولوژی پیام ۵G را سهولت میبخشد.
علاوه بر ویژگیهای گفته شده، پیامهای ۵G یک رابطهی جدید بین انسان و کامپیوتر برقرار میکند. به کمک این رابطه کاربران میتوانند به خدماتی، چون جستجو (Search) و پرداختهای مالی با سرعت بیشتری دسترسی داشته باشند.
طبق اطلاعات موجود، فناوری پیامهای ۵G بهصورت خودکار در گوشیهایی که از این فناوری پشتیبانی میکند، فعال خواهد بود و حتی اگر فعال نبود نیز کاربر میتواند این نوع پیامرسانی را در تنظیمات پیام گوشی خود فعال نماید. البته در نظر داشته باشید که برای استفاده از این فناوری حتماً باید به شبکههای ۴G یا ۵G دسترسی داشته باشید.
در نظر داشته باشید این تکنولوژی در برندهای مختلف گوشی موبایل، نامهای مختلفی دارد و ممکن است در گوشیهای برندهای گوناگون این قابلیت را با نام دیگری مشاهده کنید. متاسفانه هنوز مدلهای شیائومی که از این قابلیت پشتیبانی میکنند، مشخص نیست. اما اگر گوشی شما به جدیدترین آپدیتهای نرمافزاری شیائومی مجهز است، حتماً حضور این فناوری را در تنظیمات گوشی بررسی کنید.
در آوریل امسال، نمایندههای ۱۱ شرکت بزرگ تکنولوژی از قبیل هواوی، سامسونگ، شیائومی، ویوو، لنوو و ZTE در یک رویداد آنلاین شرکت داشتند که بر ویژگیهای این تکنولوژی متمرکز بود. تمام این غولهای تکنولوژی به این قابلیت پیامرسانی جدید خوشبین بوده و اعلام کردند این فناوری در ژوئن سال جاری به مرحلهی تجاری میرسد.