- فرهنگی

نقد و بررسی کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»

نشست نقد و بررسی کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

 این اثر به تألیف محمد محبوبی به عنوان یکی از آثار مهم تاریخ نگاری انقلاب اسلامی ایران است که با حضور منتقدان و کارشناسان ادبی و نویسنده کتاب، بررسی شد.

در این نشست که با سخنرانی منتقدان و کارشناسان همراه بود، نویسنده کتاب توضیحاتی درخصوص نحوه تحقیق و پژوهش و علت نامگذاری این اثر توضیحاتی ارائه کرد.

محمد محبوبی نویسنده کتاب در این نشست گفت: سفارت آمریکا، در اوایل انقلاب و پیش از آن، محلی بود برای ارسال اطلاعات مهم ایران که تا پیش از تسخیر و ورود دانشجویان پیرو خط امام به سفارتخانه، هیچگاه این اسناد کشف نمی‌شد و این حرکت انقلابی نقطه عطفی بر پیروزی‌های پیاپی انقلاب اسلامی بود.

قربانعلی کنارودی دبیر جلسه نقد و بررسی کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» در حاشیه این نشست افزود: این کتاب یک اثر مستند بر پایه و مبنای اسناد و پژوهش است.

وی با اشاره به علتِ اهمیت و ارزش فراوان این اثر گفت: «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی است که مستقیما به تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در تهران پرداخته، بر اساس اسناد سازمان‌های مختلف گردآوری و منتشر شده است.

دبیر این نشست افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به آثار و کتاب‌هایی که در داخل و خارج از کشور، درباره انقلاب اسلامی، چگونگیِ شکل گیری و اتفاقاتی که منجر به انقلاب اسلامی شد مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد.

وی گفت: نویسندگان بسیاری در خصوص وقایع پس از انقلاب اسلامی کتاب‌های خوبی جمع آوری کرده‌اند، اما باید به وقایع منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی نیز توجه شود.

قربانعلی کنارودی افزود: بنا به فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تبیین جوانان و آشنایی بیشتر آن‌ها با انقلاب اسلامی، وظیفه تمامی اهالی ادب و فرهنگ است تا در این زمینه کوشا باشند.

این کتاب که در دسته ادبیات تاریخی و پژوهشی قرار دارد، شامل ۱۲ فصل است که حاصل پژوهش از ۴۵ کتاب فارسی و غیر فارسی، اسناد و مدارک وقایع پس از انقلاب اسلامی است.

کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» از جمله آثاری است که مقام معظم رهبری برآن تقریظ نوشته است و کاری از مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی است.