- فرهنگی

تلاش برای فعال‌سازی بُن کتاب در نمایشگاه حضوری ادامه دارد/ فروش ۱۷۳ میلیارد تومانی

 

سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به اینکه فروش در بخش مجازی و حضوری از ۱۷۳ میلیارد تومان عبور کرده است، گفت: با توجه به درخواست مردم و ناشران تلاش داریم که بن حضوری را در نمایشگاه فعال داشته باشیم.

 چهارمین نشست خبری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همزمان با پنجمین روز این رویداد فرهنگی با حضور ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران و مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) در نیم طبقه شبستان واقع در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

حیدری با اشاره به درخواست مردم و ناشران برای ارائه و مصرف بُن کتاب در بخش فیزیکی نمایشگاه، توضیح داد: با توجه به درخواست مردم و ناشران تلاش داریم بن حضوری را در نمایشگاه فعال داشته باشیم، تیم فنی همراه ناشران تلاش دارند مسائل را حل کنند تا دغدغه مردم حل شود.

به گفته سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران در راستای ترویج کتاب‌خوانی، ترویج عدالت توزیع و ترغیب مردم برای کتاب‌خوانی مسابقه جایزه «بخوانیم برای ایران» از امروز شروع می‌شود و آن‌هایی که در نمایشگاه حضور دارند، می‌توانند در جایزه شرکت داشته باشند. در این رویداد روزانه جایزه ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر در نظر گرفته شده است تا به هر فرد یک میلیون برسد.

او در ارائه آمار فروش در پنجمین روز نمایشگاه اعلام کرد: در دو بخش مجازی و فیزیکی ۱۷۳ میلیارد تومان فروش انجام شده است، که از این مبلغ ۸۲ میلیارد تومان در بخش فیزیکی و ۹۲ میلیارد تومان در بخش مجازی انجام شد. این میزان فروش برای بیش از ۳۵۸ هزار نسخه کتاب که ۹۰ هزار عنوان را شامل می‌شود، بود.

حیدری درباره مرسله‌های پستی که توسط ناشران ارسال شده است، اعلام کرد: تعداد مرسوله‌های پستی تا دیشب(۲۰ اردیبهشت) ۱۳۳ هزار ۸۲۷ بسته بود، که بخشی از آن‌ها به دست مشتری رسیده است.

 

بعد از نهایی شدن احکام تخلفات درباره رای اطلاع‌رسانی می‌شود

به گفته قائم مقام سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران تا روز پنجم این نمایشگاه بیش از ۱۵۲ هزار دانشجو طلبه، بیش از ۱۶ هزار استاد دانشگاه و بیش از ۹ هزار نفر از مردم برای دریافت بُن نمایشگاه ثبت نام کردند. یارانه در نظر گرفته شده برای عموم مردم تا سقف یک میلیون تومان خرید در نظر گرفته شده است که ۳۰ درصد آن توسط وزارت فرهنگ پرداخت می‌شود.

حیدری با تاکید بر اینکه شورای رسیدگی به تخلفات پنج جلسه برگزار کرده است، گفت: به این دلیل که آرای صادره هنوز بدوی و ممکن است در مرحله تجدیدنظر تغییر کند، نمی‌توان حکمی را اعلام کرد. در روزهای آینده بعد از نهایی شدن احکام درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌کنیم. تا کنون ۱۳ تخلف ثبت و ۱۱ رای برای آن‌ها صادر شده است و بعد از نهایی شدن آرا اعلام می‌شوند. تخلفات مسائلی ماند فروش غیر، اقدامات انضباطی و مسائل مربوط به دستگاه‌های کارتخوان بوده است.

او با اعلام اینکه کلمه معادل نشریار برای فلوشیپ ساخته شده است، ادامه داد: فردا ۱۰ صبح افتتاح نشریار را خواهیم داشت و در این رویداد ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ، محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی شرکت خواهند داشت. افتتاحیه نشر یار در رواق غربی برگزار خواهدشد.

سخنگوی نمایشگاه ضمن اعلام اینکه مشخص نیست تا این دوره چگونه آمار بازدید از نمایشگاه محاسبه می‌شد، افزود: آمار بازدید در ادوار مختلف مشخص نیست بر اساس چه معیاری بود. برای اینکه با مردم صادق باشیم و از کمّی‌گرایی بیرون بیاییم، باید روشی جدید برای این مساله پیدا کنیم. آمار و ارقام درست مبنای سیاست‌گذاری است، قرار دولت چهاردهم بر اساس صادق بودن است. مظاهر بابایی برای پیدا کردن راه جدید تلاش می‌کند.

 

آمار بازدید چهارمین روز نمایشگاه حدود۱۶۰ هزار نفر بود
به گفته معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران، برنامه‌ها و رویدادهای مختلف با همکاری پارک علم و فناوری طرحی می‌شود. برخی برنامه‌ها به دلیل محدودیت پذیرش و فضا در این نمایشگاه قابل اجرا نبود. ظرفیت دیگر راه‌اندازی استیج هوش مصنوعی در سالن است که به شکل آزمایشی آغاز شده است، تعدادی پرسش و پاسخ انجام می‌شود و بر اساس آن هوش مصنوعی شکل می‌گیرد. 

او ادامه داد: یکی از رویدادهای مجموعه این است که برای نخستین بار کارنامه نشر را به شکل مجازی هم برگزار می‌کنیم. این صفحه تا نمایشگاه بعد فعال است و به جایزه کتاب سال می‌رود. همچنین رونمایی از پوستر استارت‌آپ‌های برتر را در برنامه داریم. اقدامات لازم برای راه‌اندازی پردیس فناوری نشر انجام شده است و تفاهم نامه پارک علم و فناوری و خانه کتاب منعقد شده است.

بابایی درباره طرحی که برای کتاب‌فروشان در مدت پنج روز بعد از نمایشگاه اجرا می‌شود، گفت: تعدادی از کتاب‌فروشان در سامانه «بازار کتاب» حضور دارند و باقی کتاب فروشان از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت فرصت دارند تا در این سامانه ثبت نام کنند. امیدواریم که غیر از مبالغ روزانه بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان یارانه برای آن‌ها در نظر گرفته شود.

به گفته معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران دیروز تعداد ۱۶۰ هزار شماره ایرانسل، همراه اول و رایتل در نمایشگاه کتاب حضور داشتند که نشان دهنده بخشی از  بازدیدکنندگان است. در دوره بعدی نمایشگاه سامانه‌هایی در ورودی نمایشگاه برای ارزیابی تعداد بازدید برقرار خواهدبود. 

مصرعی از شعر افشین یداللهی همراه تصویری از شاهنامه در پوستر خلیج فارس

شهاب دارابیان درباره اخباری در خصوص پوستر با موضوع «خلیج فارس» در نمایشگاه کتاب، توضیح داد: در نتیجه اتفاق‌هایی که در روزهای گذشته رخ داد، قرار شد دیوارنگاره‌ای را در محل نمایشگاه داشته باشیم، به همین منطور مصرعی از شعر افشین یداللهی همراه تصویری از شاهنامه در پوستر قراردادیم.

مدیر امور روابط عمومی نمایشگاه کتاب افزود: با توجه به اینکه در روزهای برگزاری نمایشگاه بزرگداشت فردوسی را داریم، خواستیم از تصویر فردوسی در این دیوارنگاره استفاده کنیم. این موضوع نقطه اشتراک همه ایرانی‌هاست و در رسانه‌های مختلف پوشش داده شد.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) درحال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.