- اجتماعی

طالبان در دانشگاه بامیان کتاب «بیعت با امیرالمؤمنین» را معرفی کرد!

 
 مقام‌های طالبان در بامیان اعلام کرده‌اند که در دانشگاه این ولایت از کتابی با عنوان «بیعت با امیرالمؤمنین» پرده‌برداری شده است؛ اثری که به گفته آنان، توسط ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان، نوشته شده و قرار است به‌عنوان مرجع فکری و ایدئولوژیک در محیط‌های علمی این گروه مورد استفاده قرار گیرد. طالبان در ادبیات رسمی خود، هبت‌الله را «امیرالمؤمنین» خطاب می‌کنند.

گل‌حیدر شفق، والی طالبان در بامیان، در این مراسم از استادان و دانشجویان خواسته است که محتوای کتاب را «در جامعه ترویج کرده و در عمل پیاده کنند».

او در سخنانی که از سوی دفتر مطبوعاتی‌اش در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، مدعی شده است که در دیدارهایش با هبت‌الله آخوندزاده، او را «رهبری با تدبیر و بردبار» یافته و تأکید کرده است که اطاعت از رهبر طالبان «بر همه مردم لازم» است.

با وجود انتشار خبر این مراسم، طالبان هیچ تصویر یا ویدیویی از آن ارائه نکرده‌اند؛ موضوعی که در رویدادهای رسمی این گروه مسبوق به سابقه است.

رحمت‌الله مبارز، رئیس استخبارات طالبان در بامیان، نیز این کتاب را دارای «اهمیت علمی و معنوی» توصیف کرده و گفته است که اجرای توصیه‌های آن، به‌ویژه در میان دانشجویان، باید جدی گرفته شود.

این اقدام طالبان در حالی صورت می‌گیرد که سیاست‌های آموزشی این گروه، از محدودیت‌های گسترده برای زنان گرفته تا تغییرات ایدئولوژیک در دانشگاه‌ها، همچنان با انتقادهای داخلی و بین‌المللی روبه‌رو است.

ایراف