- فرهنگی, هنر

اعطای گواهینامه درجه یک هنری در رشته «شعر» به استاد یوسفعلی میرشکاک

 نیکنام حسینی پور مشاور مدیرعامل و مسلم کریمی معاون اعضا صندوق اعتباری هنر، به‌مناسبت روز قلم امروز چهارشنبه ۱۵ تیرماه به نمایندگی از پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به دیدار یوسفعلی میرشکاک رفتند.

حسینی پور در این دیدار ضمن تبریک روز قلم به این شاعر و نویسنده گفت: آقای میرشکاک از شاعران نسل اول انقلاب اسلامی هستند که در شکوفایی ادبیات انقلاب و دفاع مقدس نقش بسزایی داشتند.
وی افزود: مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به شعر و ادبیات دارند و ایشان همواره بر اهتمام ویژه به رشد و اعتلای زبان فارسی تأکید کرده اند. نویسندگان و شعرای متعهدی چون شما مورد توجه ویژه رهبر انقلاب قرار دارند. بی شک عرصه فرهنگ و ادبیات پشتوانه هویت ملی ماست و شما جایگاه بالایی به کلام و شعر فارسی داده اید.
مسلم کریمی نیز با ابلاغ سلام مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به این شاعر نامدار گفت: بی‌تردید تکریم بزرگان و نامداران عرصه فرهنگ و هنر از رویکردهای مهم صندوق اعتباری هنر است. امیدواریم در سایه حضور تأثیرگذار و مستمر اساتید پیشکسوت چون شما، فرهنگ و هنر همواره در مسیر شکوفایی قرار گیرد.
معاون اعضا صندوق اعتباری هنر در ادامه اظهار داشت: گواهی درجه یک هنری براساس توانایی و تجربه اصحاب فرهنگ و هنر به آنها اعطا می شود. به طور یقین شما یکی از هنرمندانی هستید که شایستگی دریافت این گواهینامه را دارید و باعث افتخار ما در مجموعه صندوق اعتباری هنر است که از امروز به جمع اعضای نامدار صندوق پیوستید.
میرشکاک نیز در این دیدار با بیان خاطراتی گفت: من روستازاده هستم. شغل پدرم کشاورز و کارگر بود اما در خانه ما همیشه پدرم شاهنامه می خواند و من در کودکی می توانستم شاهنامه بخوانم. آموزش ادبیات فارسی از سنین کودکی و بدو شکل گیری شخصیت کودک باید مورد توجه قرارگیرد. زبان فارسی هویت ماست و باید در حفظ این میراث کوشا باشیم.
این شاعر نامدار در ادامه گفت: شاهنامه یکی از مهم‌ترین آثار ادبی زبان فارسی است و همواره مورد توجه من است. در حال حاضر افزون بر نگارش کتاب بزرگراه آل احمد با موضوع بررسی آثار جلال آل احمد، مشغول کار پژوهشی در زمینه شاهنامه فردوسی هستم و روز های سه شنبه سلسله جلساتی با موضوع گفتارهای شاهنامه در حوزه هنری برگزار می کنم که مورد استقبال جویندگان دانش قرار گرفته است. 

میرشکاک در پایان با قدردانی از اهتمام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر در حمایت از هنرمندان و اهل قلم گفت: امیدوارم توجه بیشتری به اصحاب فرهنگ و هنر خصوصاً در استان های محروم شود و هرچه بیشتر از ظرفیت هنرمندان برای بهبود ساختار فرهنگی کشور بهره گرفته شود.
یوسفعلی میرشکاک در بیستم شهریور ۱۳۳۸ در روستای خیرآباد بن معلا از توابع شوش دانیال متولد شد . او از سال ۵۸ ساکن تهران شد و همکاری خود را با روزنامه جمهوری اسلامی آغاز کرد.
میرشکاک را می‌توان یکی از مؤثرترین پایه‌گذاران جریان ادبیات و شعر انقلاب اسلامی دانست.
نخستین مجموعه شعر او با عنوان «قلندران خلیج» در دهه شصت منتشر شد. دیوان بزرگ ‌ترین شاعر سبک هندی «عبدالقادر بیدل دهلوی» برای اولین بار در ایران به همت و تصحیح او به چاپ رسید.
او در دومین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش امام و انقلاب برگزیده شده است. میرشکاک، در طول چهار دهه اخیر در زمینه‌های گوناگونی فعال بوده‌است؛ از سرودن شعر و نگارش نقدهای ادبی تا نوشته‌های طنز و مقالات سیاسی و مذهبی و عرفانی. همکاری و همراهی او با سید مرتضی آوینی نیز از نقطه عطف‌های قابل توجه کارنامه میرشکاک است.
 
برنا

دیدگاهتان را بنویسید