دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان گفت: با درگذشت سایه جامعه ادبی به عزای عمومی نشستهاند.
حسن سرداری د ضمن تسلیت درگذشت امیرهوشنگ ابتهاج اظهار کرد: هوشنگ ابتهاج آخرین شاعری بود که توانست با حداقل سه نسل مختلف ارتباط برقرار کند و از افراد سالمند مانند مادربزرگ بنده تا یک کودک چهار ساله مانند فرزندم اشعار او را زیر لب زمزمه میکنند و یا آن را شنیدهاند.
وی افزود: گمان نمیکنم شاعر دیگری در روزگار کنونی بتواند توانایی برقراری ارتباطی شبیه به ارتباطی که ابتهاج با مخاطب داشت را داشته باشد. این موضوع دلایل مختلفی دارد که یکی از آنها علاقه ابتهاج به موسیقی و عجین شدن اشعارش با آن بود که تاثیر بسیار زیادی بر ارتباط او با عامه مردم گذاشت.
دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان با بیان اینکه جایگاه هوشنگ ابتهاج به هیچ وجه در آینده پر نخواهد شد، تصریح کرد: او عمر پربرکتی داشت و زیستش در اشعارش بسیار تاثیر گذاشت. سایه با حدود ۹۵ سال سن شاهد اتفاقاتی مانند جنگ جهانی، انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی بود که کمتر کسی در طول عمر خود میتواند شاهد تمام این اتفاقات باشد. او کسی بود که ادبیات را از شهریار درک کرد، با نیما ملاقات داشت و شاهد یک دوره کامل ادبی بود.
سرداری خاطرنشان کرد: بعید میدانم که شاعری در آینده بتواند در جایگاه او قرار گیرد چراکه جهان امروز جهان متفاوتی شده و ادبیات هم مانند گذشته نیست.
دبیر انجمن شعر و ترانه خراسان در بیان مقایسهای بین شفیعی کدکنی، استاد ادبیات با ابتهاج گفت: ابتهاج به هیچ عنوان قابل قیاس با شفیعی کدکدنی نیست چون هر یک در جایگاه خود هستند. هوشنگ ابتهاج یک شاعر تمامعیار بود اما دکتر شفیعی کدکنی بیش از اینکه یک شاعر باشد، یک ادیب بزرگ به شمار میآید و جایگاه علمی و دانشگاهی وی با هوشنگ ابتهاج متفاوت است. بر این اساس نمیتوان ایند۲ را با یکدیگر مقایسه کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی هوشنگ ابتهاج را به عنوان شاعر نشناسد، قطعا در اوایل انقلاب شعر «ایران ای سرای امید» یا شعر «نشود فاش کسی آنچه میان من و توست» را از زبان خوانندههای مختلف شنیده است. بنابراین سایه در دل و جان مردم میزیسته و همواره مردم فارسیزبان عاشق او خواهند ماند.
ایسنا