به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، متن فراخوان سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر ایلام به شرح زیر است:
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام و انجمن هنرهای نمایشی- شعبه استان در راستای ارتقای جایگاه و اهمیت هنر نمایش و با هدف ایجاد انگیزه در هنرمندان و بالا بردن سطح کیفی آثار نمایشی استان، فراخوان سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر را به شرح زیر اعلام مینماید:
شرایط وضوابط مربوط به آثاروتقاضای حضور
1: آثار صرفاً اختصاص به نمایشنامه های ایرانی دارد.
(تبصره:متون نویسندگان بومی در اولویت پذیرش خواهد بود)
2: متون ارسالی به دبیرخانه جشنواره منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، و با اخذ مجوز از نویسنده، مترجم یا ناشر به صورتی که حقوق صاحب اثرحفظ شود، میتوانند در جشنواره حضور داشته باشند. درصورت رعایت نشدن این مهم، مسئولیت هر گونه عدم شفاف سازی در درجه اول متوجه کارگردان است و حتی در صورت انتخاب اثر برای حضور در جشنواره بین المللی تئاتر فجر، ستاد جشنواره فجر میتواند اثر را در هر مرحله ای حذف نماید.
3: : اولویت پذیرش آثار توسط هیأت انتخاب جشنواره با نمایش هایی است که با توجه به موضوعات زیر تولید شده باشند:
الف: ایجاد روحیه نشاط و امید در جامعه
ب: پیشگیری، کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی
ج: ترویج آداب و رسوم فرهنگی استان ایلام
د: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
ه:مفاهیم دینی، قرآنی و انقلاب اسلامی
و: تقویت روحیه کار، تلاش و تولید(با توجه به شعار سال ۱۴۰۱-تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین )
4: آثار پذیرفته شده در جشنواره تئاتر استانی صرفاً مختص آثار نمایشی تولید شده “هنرمندان استان “که اجرای عمومی آنها به انجام رسیده، خواهد بود. لذا گروههایی میتوانند در جشنواره استانی حضور داشته باشند که در فاصله زمانی اتمام جشنواره استانی ۱۴۰۰تا شروع جشنواره استانی۱۴۰۱ ،اثر آن ها حداقل 5 نوبت به اجرای عمومی رسیده باشد (در صورت عدم اجرا گروه ها بعد از حضور در جشنواره باید اجرای عمومی خود را به انجام برسانند).
5: تمامی گروههای نمایشی متقاضی، ضروری است درخواست کتبی و تکمیل فرم درخواست شرکت در جشنواره(فرم شماره ۱)را به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند.(نحوه تحویل درخواست و تکمیل فرم شماره ۱ از طریق دبیرخانه جشنواره به اطلاع خواهد رسید )
6: -فرم شماره۱،ملاک برنامه ریزی های آتی خواهد بود. تغییر در نام نمایش یا بازیگران و عوامل، پس از اتمام جشنواره تئاتر استانی از طریق مکاتبه با اداره کل استان وانجمن هنرهای نمایشی استان صورت می پذیرد.
شیوه برگزاری
الف: با حضور تماشاگر به صورت زنده در صورت موافقت ستاد استانی مقابله با کرونا و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی.
ب: اجرا برای داوران بدون حضور تماشاگر و پخش از سامانه های فضای مجازی.
ج: اجرا و جشنواره به صورت همایشی به اینصورت که گروه ها در شهرستان های خود براساس جدول زمانبندی خاص که از سوی دبیرخانه جشنواره تعیین میشود ،اجرا می روند و داوران به صورت چرخشی آثار هنرمندان را در شهرستانها مشاهده کرده و داوری می کنند،در این شیوه و روش نحوه برگزاری اختتامیه متعاقبا به اطلاع هنرمندان خواهد رسید.
با توجه به شرایط پیش بینی نشده از شیوع ویروس کرونا چنانچه وضعیت بر اساس اعلام ستاد های استانی مقابله با کرونا غیر عادی اعلام گردد درباره نحوه برگزاری، انتخاب آثار، اجرای عمومی آثار تصمیم گیری و اطلاع رسانی خواهد شد.
ضمنا مرجع تصمیم گیری نهایی در رابطه با شرایط برگزاری جشنواره با توجه به شرایط جامعه شورای سیاست گذاری سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر ایلام خواهد بود و گرو های نمایشی تابع تصمیم این شورا می باشند.
تقویم اجرایی:
بازبینی آثار : ۵ الی ۷ آذر ۱۴۰۱
برگزاری جشنواره :از ۱۰ الی ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱
هرگونه تغییر در زمان برگزاری جشنواره متعاقبا از طریق دبیرخانه جشنواره اعلام میگردد
برگزیده گان
1:در پایان جشنواره آثار منتخب به دبیرخانه جشنواره بین المللی تاتر فجر معرفی خواهند شد.
2:در اختتامیه جشنواره بخش های ذیل به تربیت مقام اول تا سوم به عنوان برگزیده مورد تقدیر قرار خواهند گرفت
الف:کارگردانی
ب:نویسندگی
پ:بازیگری مرد
ت:بازیگری زن
ث:طراحی صحنه
ج:موسیقی
چ:طراحی پوستر و بروشور
ح:طراحی نور
خ:طراحی لباس
(تبصره:انتخاب 3 برگزیده در هر یک از بخش ها و یا عدم انتخاب بنا به رای هیئت داوران صورت می پذیرد )
تبصره۱: همانگونه که ذکر شد نحوه برگزاری اختتامیه متعاقبا اعلام خواهد شد.
3:به پاس زحمات و یادبود استاد فقید شادروان (علی باسره) به یک گروه نماشی بنا به رای هییت داوران و صلاحدید دبیر جشنواره خارج از رقابت اصلی تقدیر ویژه با عنوان جایزه “استاد علی باسره”اهدا خواهد شد.