یک کارشناس سینما و رسانه معتقد است اصلاح وضع موجود در سینمای ایران در صورتی قابل قبول است که همزمان با برنامه ریزی و سیاستگذاری صحیح و اصولی برای آینده همراه باشد.
سعید الهی همزمان با 21 شهریور روز سینما گفت: آیندهنگری و طراحی برنامههای نوین و متناسب با شرایط روز دنیا از جمله تکالیف مدیران و سیاستگذاران عرصه سینماست که غفلت از آن با انفعال سالهای پیش هیچ تفاوتی ندارد.
وی افزود: هر دولتی به محض استقرار در صدد اصلاح رویههای نادرست و به تعبیری پاکیزه کردن محیط فعالیت خود از خطاها و کژیهاست. لیکن این نکته در صورتی مفید و اثربخش و اعتمادساز است که از آن بعد از مدتی عبور کرده و نگاه به آینده را در بین مخاطبان و فعالان حوزه خود رقم بزنیم.
این تهیهکننده با اشاره به ضرورت ایجاد فضای گفتگو و نشاط میان اهالی سینما و پرهیز از هرگونه سستی و ناامیدی برای انجام اصلاحات در بین مسئولان و سینماگران اظهار داشت: جریانی متأسفانه قائل به نقش جهانگستر سینما در امر فرهنگ نیستند و آن را بستری برای ترویج ناهنجاریها تلقی میکنند. این در حالی است که سینما مانند همه حرفههای خدوم کشور، شریف و پاک بوده و درصد خطای آن بسیار ناچیز است.
وی در همین زمینه تصریح کرد: البته همه کسانی که با سینما و رسانه در ارتباط اند کاملاً واقف اند همانطور که جایگاه اجتماعی آنها نسبت به سایر اقشار جامعه متفاوت است مسئولیت آنها در قبال اتفاقات، رویدادها، رفتار و گفتاری که از آنها منتشر میشود هم سنگینتر است.
الهی گفت: انتظار میرود دولت سیزدهم در بخش فرهنگی و سینمایی فعالیت خود را تنها به تحقق یک شعار مانند عدالت فرهنگی در کشور محدود نکند و در سایر اهداف و اسناد بالادستی نیز چنانچه برنامه و اقداماتی دارد اطلاع رسانی و شفافسازی کند.
این مدرس دانشگاه تأکید کرد: هر چه باب گفتوگو درباره سینما و تأثیرات آن در همه سطوح در کشور باز باشد سینما با وجود انواع حاشیهسازیها باز زندهتر خواهد شد و به تدریج از انسداد و بدبینی و انفعال نجات پیدا خواهد کرد؛ لذا همه رسانهها به عنوان نماینده علاقمندان سینما میبایست با وجود برخی تفکرات انقباضی و روشهای دگماتیزمی مطالبت خود را مستمر مطرح کرده و فضای بیدار و بانشاط را برای فعالان این هنر فراهم کنند.
وی خاطرنشان ساخت: روز سینما بهانهای است که نگاهی نو به سینمای کشور داشته باشیم و با آسیبشناسی آنچه که در گذشته رخ داده، ذیل قوانین و ضوابط کشور رویههای جاری را مورد بازنگری قرار داده و آینده روشنی را برای دوستداران سینما فراهم کنیم.
الهی در پایان گفت: این حق فعالان سینماست که از راهبردها و سیاستهای کلان و راهکارهای مدیران سازمان سینمایی در قبال سینمای پرافتخار ایران مطلع شده و در اجرای آن نقش داشته باشند. این امر بی شک با طراحی صادقانه و هوشمندانه و نیز تعامل صحیح دولت و اهالی سینما انجام خواهد شد.
تسنیم