- برندهای برتر

تاریخ افسانه کوکاکولا

نوشابه‌ی‌ کوکاکولا در سال ۱۸۸۶ و توسط یک داروساز به‎نام جان پمبرتون (John Pemberton) در کلمبوس جورجیا اختراع شد. این نوشیدنی ابتدا به‌عنوان دارو عرضه می‌شد و فرمول ساخت آن به‌صورت اتفاقی بعد از ترکیب شدن با آب گازدار بدست آمد. حق امتیاز برند کوکاکولا و فرمول ساخت این نوشیدنی که تعداد افراد کمی از آن مطلع هستند در سال ۱۸۸۹ توسط آسا کندلر (Asa Candler) خریداری شد و او شرکت کوکاکولا را در سال ۱۸۹۲ راه‌اندازی کرد. این شرکت امروزه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نوشیدنی و مواد غذایی جهان شناخته می‌شود و دفتر اصلی آن در شهر آتلانتا ایالت جورجیا قرار دارد. برند کوکاکولا نوشیدنی‌های متنوعی تولید می‌کند و جالب است بدانید که برندهای فانتا، دسانی، اسپرایت و زیرو زیر مجموعه‌ی کوکاکولا هستند.

تاریخچه شکل‌گیری برند کوکاکولا
 
جان پمبرتون که دکتر داروساز بود بعد از شرکت در جنگ‌ جهانی و به پایان رسیدن جنگ، داروهای زیادی اختراع کرد اما همه‌ی آن‌ها با شکست مواجه شدند و هیچ‌کدام از آن‌ها برای او پول‌ساز نبودند. او تصمیم داشت چیزی اختراع کند که از نظر تجاری درآمد خوبی داشته باشد. بنابراین جان پمبرتون پس از رفتن به آتلانتا تصمیم گرفت که شانس خود را در بازار نوشیدنی امتحان کند. در آن زمان نوشیدنی‌های گازدار در میان مردم محبوب بودند از این رو تصمیم گرفت نوشیدنی گازدار جدیدی را درست کند و فکر می‌کرد شانس خوبی در بازار داشته باشد. به این ترتیب نوشابه‌های کوکاکولا برای اولین‌بار تولید شدند. در آن زمان کوکائین و کافئین دو ماده‌ی اصلی این نوشیدنی را تشکیل می‌دادند. کوکائین از برگ کوکا (Coca) گرفته می‌شد و کافئین آن نیز از دانه‌ی کولا (Kola) بدست می‌آمد (بعدها کوکائین این نوشابه از فرمول آن حذف شد). درواقع نام این نوشیدنی یعنی Coca-Cola هم از ترکیب نام دو ماده‌ی اصلی آن گرفته شده است که حرف K در کلمه‌ی Kola برای مقاصد تجاری به حرف C تغییر کرده است.
 
 
فرمول ساخت نوشابه کوکاکولا
 
جان پمبرتون در هر گالون از شربت ۵ اونس (حدود ۱۴۲ گرم) برگ کوکا می‌ریخت که در آن زمان مقدار قابل توجهی بود. آسا کندلر این فرمول را تغییر داد و مقدار آن را به یک دهم کاهش داد. به طوریکه تخمین زده می‌شد در هر لیوان از این نوشابه ۹ میلی‌گرم از برگ کوکا باشد. اما فرمول ساخت این نوشیدنی بازهم تغییر کرد و در سال ۱۹۰۳ برگ کوکا به‌طور کامل از فرمول ساخت این نوشیدنی کنار گذاشته شد. دانه‌های کولا منبع کافئین هستند و به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌شدند. 
دولت آمریکا در سال ۱۹۱۱ از این شرکت درخواست کرد که کافئین را از نوشیدنی‌های خود حذف کند. اما دادگاه به نفع شرکت کوکاکولا رای داد و تنها شرط آن‌ها این بود که باید از این به بعد نام کافئین و مقدار آن را در لیست مواد تشکیل‌دهنده در پشت بسته‌بندی محصولات درج کنند.
جان پمبرتون هر لیوان از نوشابه‌های کوکاکولا را به قیمت ۵ سنت به مشتریانش می‌فروخت و روزانه به‌طور متوسط ۹ لیوان نوشابه در آتلانتا فروخته می‌شد. امروز تخمین زده می‌شود که میزان فروش روزانه‌ی این نوشابه ۱.۹ میلیارد بطری در سراسر جهان است. از آنجایی که پمبرتون هیچ دانشی در مورد بازاریابی نداشت، ثبت فرمول ساخت این نوشیدنی و طراحی لوگوی آن را فرنک رابینسون (Frank  Robinson)  برعهده گرفت. امروزه لوگوی این برند به همان صورت نوشته می‌شود که فرنک رابینسون طراحی کرده بود. جان پمبرتون کمی قبل از مرگ خود در سال ۱۸۸۹ حق امتیاز و فرمول سری ساخت این نوشابه‌ها را به مبلغ حدود ۲ هزار و سیصد دلار به آسا کلندر فروخت. 
کلندر از برند کوکاکولا یک نوشیدنی ملی آمریکایی ساخت که اسمش هم ‌معنی با زندگی به سبک آمریکایی است. او اولین مدیرعامل شرکت کوکاکولا بود و توانسته بود برند کوکاکولا را بطور رسمی وارد دنیای تجارت کند. بطوریکه برای نخستین بار توانست این نوشیدنی را به خارج از مرزهای آمریکا صادر کند. پمبرتون در سال ۱۸۸۸ از دنیا رفت و هرگز نتوانست شاهد موفقیت چشم‌گیر اختراع خود باشد.
آسا کندلر یک مرد موفق اهل تجارت بود که توانسته بود کوکاکولا را از یک اختراع تبدیل به یک تجارت کند. او می‌دانست که مردم در خیابان تشنه هستند و با استفاده از راه‌های خلاقانه‌ نوشیدنی‌های خود را به آن‌ها معرفی می‌کرد. روش‌های تبلیغاتی کندلر بسیار موثر بود به‌عنوان مثال او در میان مردم کوپن پخش می‌کرد و آن‌ها را تشویق می‌کرد که این نوشیدنی را برای اولین بار و به‌طور رایگان میل کنند. او همچنین روی وسیله‌های مختلفی مانند ساعت، تقویم و حتی ترازوی دارو فروشی‌ها برند کوکاکولا را چاپ می‌کرد تا مردم نام این برند را در هر جایی که هستند ببینند و با آن آشنا شوند.
در سال ۱۹۸۴ یک تاجر اهل میسی‌سیپی اولین شخصی بود که به ذهنش رسید این نوشیدنی‌ها را در بطری‌های مخصوص به فروش برساند. او ۱۲ عدد از این بطری‌ها را برای کندلر فرستاد اما هیچ پاسخ مثبتی از طرف او دریافت نکرد. کندلر یک تاجر فوق‌العاده باهوش بود ولی این موضوع را درک نکرد که آینده‌ی نوشابه‌ها‌ی کوکاکولا در عرضه‌ کردن آن‌ها در بطری‌های قابل حملی است که مصرف‌کنندگان بتوانند آن‌ها را در هرجایی با خود حمل کنند. ۵ سال بعد دو وکیل به نام‌های بنجامین توماس (Benjamin Thomas) و جوزف وایتهد (Joseph Whitehead) ایده‌ی فروختن نوشابه‌ها داخل بطری‌های مخصوص را بار دیگر مطرح کردند و این‌بار توانستند کندلر را قانع کنند و حق انحصار فروش هر بطری نوشیدنی را به قیمت یک دلار به ثبت رساندند. رابرت وودراف (Robert Woodruff) شخصی بود که بسیار بر موفقیت شرکت کوکاکولا تأثیر گذاشته بود. در سال ۱۹۲۳ یعنی ۴ سال بعد از زمانی که پدرش ارنست وودراف (Ernest Woodruff) شرکت کوکاکولا را از آسا کندلر خریداری کرد، رابرت ریاست شرکت را برعهده گرفت.
یکی دیگر از ایده‌های رابرت وودراف برای تبلیغات این بود که او در سال ۱۹۴۱ که آمریکا وارد جنگ جهانی دوم شده بود اعلام کرد هر مردی که یونیفرم جنگی به تن داشته باشد یک بطری نوشابه را می‌تواند به قیمت تنها ۵ سنت خریداری کند. در سال ۱۹۴۳ یکی از ژنرال‌های جنگ یک پیغام ضروری برای شرکت کوکاکولا فرستاد و از آن‌ها درخواست کرد تا نوشابه‌های خود را با کشتی به مناطق جنگی بفرستند. در دوران جنگ بسیاری از افراد اولین‌باری بود که این نوشیدنی را امتحان می‌کردند و از طعم و مزه‌ی آن خوششان آمده بود. بعد از به پایان رسیدن جنگ تجهیزات آن‌ها در همان مناطق باقی ماند و مقدمه‌ی ساختن کارخانه‌های نوشابه سازی در کشورهای دیگر فراهم شد. هدف وودراف برای شناساندن این محصول به جهانیان در حال محقق شدن بود و از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ تعداد کشورهایی که نوشابه‌های کوکاکولا را بسته‌بندی می‌کردند تقریبا ۲ برابر شده بود.
 
وضعیت کنونی برند کوکاکولا
 
شرکت کوکاکولا در سال ۲۰۰۹ متعهد شد که فعالیت‌های خود را به ‌گونه‌ای تغییر دهد که تأثیر مثبت بیشتری روی سبک زندگی مردم داشته باشد. در راستای این هدف آن‌ها تصمیم گرفتند تا نوشیدنی‌های متفاوتی را برای هر سبک زندگی تولید کنند، حمایت بیشتری از برنامه‌های مرتبط با سلامتی داشته باشند و با بازیافت بسته‌بندی‌هایشان به حفظ محیط زیست کمک کنند. این شرکت همچنین به فعالیت‌های حمایتی خودش از رویدادهای ورزشی مانند جام جهانی فوتبال FIFA و مسابقات المپیک لندن و برزیل ادامه داده است.
امروزه حدود ۱.۹ میلیارد بطری نوشابه‌ی کوکاکولا در سراسر جهان به فروش می‌رسد و ارزش این برند به ۸۳.۸ میلیارد دلار رسیده است. این یعنی ارزش برند کوکاکولا از برندهایی مانند: پپسی، ساب‌وی و کی‌اف‌سی نیز بیشتر است. یکی از عوامل موفقیت این برند تبلیغات خلاقانه و گسترده‌ی آن است. این برند حتی از اپل و مایکروسافت نیز هزینه‌ی بیشتری بابت تبلیغات خود پرداخت می‌کند و روزبه‌روز به تعداد محصولات و مصرف‌کنندگان آن افزوده می‌شود.
 

63 thoughts on “تاریخ افسانه کوکاکولا

  1. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.|

  2. It was none other than the Nine Headed Demon Dragon who appeared Rather, it was a nine headed demon dragon possessed by a scorpion At this time, the nine headed demon dragon incited the wings, swooped down at the fastest speed, and then blew Zhao Ling and Xu porridge away, and then directly pierced the heart of the earth with one hand. where to buy clomid online safely There were improvements in menstrual pattern, follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, free testosterone, and insulin resistance markers in both groups all P.

  3. The color change was slower than in other light sources when stored under bulb color LED lighting, regardless of the target medicine or the plastic bags used in this study Fig cialis 40 mg Quite often, undetected vision problems impede a person s ability to read and perform other tasks

  4. Hydralazine has been used since 1949 duracion levitra These results suggest that endogenous female sex hormones modulate the phenotype of Alk5 iko aortas to a favorable form, whereas endogenous male sex hormones have modest impact on the phenotypic expression of Alk5 iko aortas

  5. Good day! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you are interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

  6. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too great. I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a wonderful site.

  7. I’ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you set to create one of these great informative web site.

  8. What i do not realize is in fact how you’re now not really a lot more smartly-liked than you may be right now. You are so intelligent. You recognize therefore significantly in terms of this matter, produced me for my part consider it from so many various angles. Its like men and women aren’t interested unless it’s something to accomplish with Woman gaga! Your personal stuffs great. Always maintain it up!

  9. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

  10. What i do not realize is actually how you’re not really a lot more smartly-liked than you may be right now. You are so intelligent. You realize therefore significantly on the subject of this topic, produced me for my part consider it from numerous various angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs excellent. Always deal with it up!

  11. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

  12. hi!,I really like your writing so so much! percentage we keep in touch more approximately your post on AOL? I need an expert in this area to solve my problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

  13. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

  14. Howdy very nice website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds also? I am glad to find so many useful information here in the publish, we need develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

  15. I don’t even understand how I stopped up here, however I assumed this submit used to be good. I don’t understand who you’re however definitely you are going to a famous blogger when you are not already. Cheers!

  16. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *